Új hozzászólás Aktív témák

  • Viszlát

    addikt

    válasz Tombi #22735 üzenetére

    ... csak az egyikünk nevén futna abérleti szerződés, akkor a maradék 3 főt, hogy szokták szerepeltetni a szerződésen.

    Három lehetőség van.

    Az első és egyben legvalószínűbb az az, hogy ezt az illetőt akinek a "nevén futna" a szerződés, lead vagy más néven nominated tenant-nek választjátok és a szerződés megkötése után ő intézi az albérlettel kapcsolatos dolgokat, tartja a kapcsolatot a landlord-dal és az agency-vel, és ő a Deposit Protection Scheme kedvezményezettje (ő férhet hozzá a szerződés megszűnésekor a deposithoz). Attól függetlenül, hogy ki a lead tenant, minden egyes ottlakónak szerepelnie kell a szerződésen, ilyen szempontból nincs különbség a lead és az egyéb tenant-ok között. Mindenkinek alá is kell írni és eredeti példányt kapni a szerződésből, tehát nagyon fontos, hogy nem másolatot, hanem eredeti példányt mindegyikőtöknek (aláírással az összes szerződő féltől, különben nem érvényes). Ezt a változatot azért kedvelik a főbérlők és az ügynökségek, mert leegyszerűsíti a későbbi kommunikációt, de óriási bizalom kell legyen a lead tenant felé, aki a szerződés aláírása után a hozzájárulásotok és tudtotok nélkül is tulajdonképpen bármit megtehet.

    A másik és egyben legkevéssé valószínű, hogy a landlord olyan szerződést köt egyikőtökkel amiben engedélyt ad számára a további szobák kiadására. Ebben az esetben ez a személy válik a főbérlővé a többiek számára és ő köt velük szerződést, ami nem térhet el a közte és a landlord kötött szerződéstől a feltételekben. De ebbe nem sokan mennek bele, nagyobb adóterhet jelent a landlord számára amit nyilván rátok terhel és viszonylag kevés helyzetben van praktikuma.

    Ezeken kívül van egy harmadik lehetőség is, amit joint tenancy-nek hívnak, ahol nincs lead tenant, mindenki egyenlő jogokkal rendelkezik és minden további döntéshez szükséges mindegyikőtök beleegyezése. Valamint a DPS is csak az összes szerződő fél által közösen hozzáférhető. Előnye tehát az, hogy nincs egyvalaki aki visszaélhet a helyzetével. Hátránya is van, mégpedig az, hogy közösen feleltek az albérleti díjért és számlákért, tehát ha valaki nem fizet, akkor a többieknek kell kifizetni és behajtani rajta, bármilyen késedelem vagy hiányos fizetés az összes szerződő felet negatívan érinti.

    "How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

Új hozzászólás Aktív témák