Új hozzászólás Aktív témák

  • Bondi

    csendes tag

    válasz tildy #11799 üzenetére

    Cloud31:

    Néhány ismerős tapasztalata alapján mondhatom, hogy a pénzügyi hatóságok elkezdtek utánanézni a „disszidenseknek", szóval ahogy Tildy tanácsolja, be kell jelenteni a külföldre távozást. A bürokráciára viszont még mindig az jellemző, mint 2004-ben a csatlakozás után: nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal... halvány lila gőzük nincs róla, milyen űrlappal mit és hogyan és hol kellene igazolnod, ha x éve külföldön fizetsz járulékot, oldd meg magad... Ráadásul még ugyanannak a hivatalnak a különböző kirendeltségei sincsenek összehangolva. Pl. egy ismerős két külön NAV-os irodával hadakozik ilyen módon. Jobb ezt megelőzni.

    >> Kérdésem, h véleményetek szerint érdemes-e belevágnom, feladni a magyarországi viszonylatban jól fizető középvezetői állásomat-amiből mellesleg megejgyzem, h a sok kiadás mellett nem igazán tudok kijönni-.<<

    Erre ne várj egyöntetű választ. :) Az egyéni körülményeidet senki sem ismeri. :) Én azt mondanám, hogy ha ez a középvezetői állás pl. valami informatikai területen van, biztos szakmai tudással és tapasztalattal, akkor ebben a topikban látsz nagyon szép példákat az angliai boldogulásra, neki is állhatsz keresgélni a monster.com-on. :) De ha nem„hiányszakmában" dolgozol, magyarán a semmibe indulnál „lesz, ami lesz alapon", akkor előbbrevaló az egészség, az orvosi probléma behatárolja a lehetőségeidet. És ha a 31-es az életkorodra utal, akkor az is behatárolja. :) Legalábbis ma már sem indulnék olyan biztosan az ismeretlenbe, mint 25 évesen tettem.

Új hozzászólás Aktív témák