Új hozzászólás Aktív témák

  • #96302336

    törölt tag

    válasz Aryon87 #35836 üzenetére

    Nikont nem vennék. Nem azért mert rossz, nagyon is jó masinák, hanem azért mert csak önmagával kompatibilis. Inkább Canon, Fuji Sony. Ezek legnagyobb előnye, hogy sok más is rájuk rakható megfelelő adapterrel. A Canonhoz rengeteg dolog van, talán a legtöbb. A másik bajom, a méret. A Nikon gépek a legnagyobb testű masinák. Persze bridge kategóriában nekik is van kellően kicsi. Sonyt két okból vettem. Egyrészt ezek a legkisebb méretű gépek, másodszor, a Sonyra gyakorlatilag mindent fel lehet rakni a megfelelő adapterrel. (valamit teljes értékkel, valamit kompromisszumokkal) Ami muszáj is, mert a saját objektívjeik mocsok drágák a többiekéhez képest.
    Először én is azt hittem, hogy egy plusz nyűg, most egész máshogy gondolom. Már szinte mindenhová magammal viszem, és a táskába pedig belefér a telefon is. :D
    Én is úgy kezdtem, hogy előhalásztam a régi kompaktom, és azzal kezdtem újra játszani. Aztán jött egy bridge, ami rávilágított arra, hogy egy jó optikai zoom csodás dolgokra képes. Nem kell megagiga, azt csak a kémek használják. Meg hiába az 50-100X nagyítás, ha a légkör szétvágja az egészet, mert ekkoránál már nagyon jelentős tud lenni. De egy 10X körüli már hasznos. Ezt sajna nem tudja a mobil. Az viszont tény, ha valaki nem áll meg a bridge kategóriánál, akkor a határ a csillagos ég. Hobbifotózásra bőven elég a bridge is, csak akkor érdemes váltani DSLR-re, vagy MILC-re, ha több lesz, mint hobbi, és szenvedéllyé fajul.

Új hozzászólás Aktív témák