Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Keeperv85 #20761 üzenetére
És Vicze1:
Mintha szándékosan értenétek félre, amit írok. Ha a user nem akar mentést, akkor nem ment. Én csak a fejlesztőkkel szemben támasztott követelményekről írtam. Arról, hogy a usernek mindenképpen legyen lehetősége menteni, ha akar. A játékállást sokféleképpen meg lehet oldani. Nem értem, hogy miért fájna bárkinek is, hogy ha a user a 10. pálya/szint teljesítése után nyom egy FR -t, vagy cserél telót, akkor a 11. -en tudja folytatni.
"Elég világosan leírtam, hogy a lehetőség adott, viszont nem használják."
Én követelményt írtam, nem lehetőséget. Használniuk kell és pont. Mi történik, ha nem? Ugyanaz, mint azokkal, amik a Youtube -ról tudnak letölteni, vagy a SELinux enforceden változtatni. A Google nagyon be tud keményíteni, ha akar.
"A Helium nem igényel root-ot..."
Visszaállításnál sem? Anélkül max. félmegoldás. -
törölt tag
válasz Keeperv85 #20781 üzenetére
Ha a Titanium hivatalos, Google által fejlesztett (nem tudom, hogy minek nevezzem, hogy megértsd) rendszeralkalmazás lenne, akkor nem a usertől kéne root jogot kapnia, hanem alapból lenne hozzá jogosultsága. Én elismerem a tudásodat, de ha létezik egy sokak által és általam is használt megoldás egy problémára, akkor nincs olyan szakértő, aki el tudná fogadtatni velem, hogy nincs rá megoldás. Ha egy alkalmazást bezárva, nem vesznek el a beállításai, játékállásai, akkor azok menthetők. Ha százával vannak olyan alkalmazások, amik bonyolultságuk ellenére is képesek menteni a beállításaikat, akkor ez igenis lehetséges és jogosan merül fel a kérdés, hogy ha ezt X alkalmazás tudja, akkor Y miért nem? Ha lehetséges, akkor ezt összehangoltan, egy elérési útra is lehetne terelni, legalább alapértelmezés szerint. Ami pedig a Titaniumot illeti, sztem a kompatibilitási problémák jelentős része megoldódna, ha rendszer szintű támogatás állna mögötte. A rendszerből viszont nagyon hiányzik egy ilyen lehetőség. Ha nem így lenne, akkor a Titanium sem lehetne ennyire ismert és népszerű annak ellenére, hogy root jogot igényel.
-
Beni2360
félisten
válasz Keeperv85 #20763 üzenetére
Hi!
Azért érdekes mert az Airdroid pl nem engedi saját fájlkezelőjében 4.4.2. (THL T11 rot) átmásolni a letöltött fájlt a külső SD-re.Figyelmeztetés is felugrik, hogy nem lehetséges 4.4.x felett.
Másik két fájlkezelő simát átmásolja.Ez mitől van?
A válasz már megtaláltam: 20767 - vincze1 megadta[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
törölt tag
válasz Keeperv85 #20783 üzenetére
Megpróbálom másfelől. Szerintem első a felhasználó. Ő fizet, belőle élnek, ezért az alkalmazásnak és az OS -nek is az ő igényeihez kell alkalmazkodnia. Azt írod, hogy az OS -ben a lehetőség megvan. Igény lenne rá és mégsem teheti meg a user. Ez szerinted rendben van? A Google alkotta és az alkalmazások piaca is a G. kezében van (kivétel Kína). Ha a fejlesztők nem használják az OS által nyújtott lehetőséget, amire egyébként lenne igény, akkor rá kell kényszeríteni őket. Nem a programozókért van az OS, hanem a felhasználókért! A hiba az, hogy ez a mostani helyzet passzol a G. elképzeléseihez, a G. pedig azt hiszi, hogy már bármit megtehet. De, ha széllel szemben pisál, akkor ő is nedves lesz. Az Android is csak egy lufi, mint a Symbian. Ha nem vigyáz arra, hogy a userek elégedettek legyenek, akkor ugyanúgy kipukkad és megy a levesbe Play -jel, alkalmazásfejlesztőkkel, tok-vonó.
[ Szerkesztve ]
-
t.kristof
senior tag
válasz Keeperv85 #20807 üzenetére
Sziasztok!
Sony z1 compact telefonom van ami gariba fog menni kedden. Elvileg frissítik az androidot is rajta, ezért tudnátok ajánlani egy backup programot amivel mindent (vagy elég sok mindent) le tudnék menteni a telóról? Illetve rootolva van a telefon, ezt tudnám törölni valahogyan?Előre is köszönöm!
Az élet sz*r játék, de k**va jó a grafikája...
-
törölt tag
válasz Keeperv85 #20807 üzenetére
Én a user szempontjából nézem a szitut. Szó sincs kényszerről. A fejlesztő azt csinál az alkalmazásával, amit akar. De vagy beleteszi a mentés lehetőségét, vagy nem kerülhet a Play -re. Én nem tudok ilyen szabályt hozni. A Google viszont megtehette volna. Én, a user, a Play -t használom, meg, úgy általában a Gapps -t. Fizettem érte, majd külön, az alkalmazásokért is, amiből szintén részesedik a Google. Sztem elvárhatok némi odafigyelést, az igényeim szem előtt tartását és, mint ahogy itt is rendszeresen olvasható, az igény megvan. Nem élek mesevilágban, pontosan tudom, hogy a Google nagy ívben sz...ik az ilyen igényekre. De, legalább ne állítsuk be úgy, mintha nem tehetne semmit! A Youtube -os letöltés példája nagyon jól mutatja a lehetőségeit és a hozzáállását.
-
törölt tag
válasz Keeperv85 #20813 üzenetére
Ez nem túl bonyolult és nem kell hozzá semmilyen kódvisszafejtés. A mentésmappa mondjuk a felhasználói táron, az Android/data/save/alkalmazásneve/. A rendszerbeállításokban rá kell nyomni az "alkalmazások beállításainak helyi mentése" opcióra és megnézni, hogy van -e mentés.
beg:
Bocs, a Youtube lemaradt! Ha a szerzői jogok védelme volt az ok, akkor miért nem az összes videómegosztóról letöltés lett a kritérium? Miért csak a Youtube -ról? Ez egyszerű üzleti érdekből történt, a szerzői jogok védelme csak ürügy volt. -
törölt tag
válasz Keeperv85 #20815 üzenetére
Azt hogy ellenőrzi, hogy egy alkalmazás hozzányúl -e a SELinuxhoz, tud -e letölteni a Youtube -ról, vagy rendeltetésszerűen használ -e minden API -t? Tán végignézi minden alkalmazás, minden verzióját?
Szerintem ebben az esetben nincs túl sok dolga. Elég a felhasználói visszajelzéseket figyelni. Hamar kiderülne, ha valamelyiknél nem működik a mentés. -
törölt tag
válasz Keeperv85 #20817 üzenetére
Az inkognító lapos böngészés a user érdeke és nincs mit menteni rajta, mert legfeljebb a funkció aktív/inaktív állapota tartozik egy alkalmazás beállításaihoz, a böngészési előzmények egy külön opció. Ezt is lehetne a user -re bízni. Ha akarja, akkor menti. Nem az a gond, ha egyszer be kell állítani, hogy mit mentsen.
Tudom, hogy a mentés nem kritérium, de ne kanyarodjunk vissza megint az elejére! Pont ezzel kezdtem, hogy sztem ez hiba, mert annak kéne lennie és már azt is vázoltam, hogy hogyan működhetne a gyakorlatban. Lásd be, hogy működőképes lenne, ha a Google -nek ez érdekében állna! A kérdés az, hogy miért nem áll érdekében, ha a felhasználóknak igen. A válasz egyszerű. Mert a Google egy profitorientált cég és ez az egész Android -story a bízniszről és nem a felhasználókról szól. -
-
air
nagyúr
válasz Keeperv85 #21117 üzenetére
Bocsánat, én is pongyolán fogalmaztam, de nem akartam ennyire kicifrázni.
A lényeg, hogy AOSP alapról írhatna magának bármit, mint a CM, PA stb.Soma!
A kirohanásod szerintem (ezúttal is) túlzó.
Azzal, hogy elfogadod a policy-t nem kell külön fizetned. A készülék árában lényegében benne van a gyártó által fizetett licence díj.
Úgy értettem az ingyenest, hogy nem kell megvásárolnod az operáció rendszert úgy, mint mondjuk egy notebook esetében a Windowst.
Ráadásul ott is csak felhasználási jogosultságot vásárolsz, nagyon komoly pénzért, sokkal keményebb korlátozások mellett, és még annyit sem reklamálhatsz, mint egy telefonnál.
Tudom kicsit sántít a hasonlat, de a lényeg talán így jobban érthető."story ... az Android használhatóságáról szól"
Átlag júzer számára. Nem a speciális igényűeknek fejlesztenek nagy tömegben. Ezt te sem várhatod el.
Vannak alternatívák, ahol megoldhatók amit szeretnél. CM-ben például kapcsolható a SELinux tudomásom szerint. Legalábbis SP-n béta CM12-ben (4.3-as kernellel) biztosan kapcsolható volt. Sőt Bagyusz készített többféle változatot a CM11-ből is. Ezek között volt olyan, ami emulált tárhelyes volt, volt olyan, ami dedikált, belső SD-s."Persze, hogy lehet nélkülük is Androidos telót használni. Csak minek?"
Levelezni, böngészni lehet. Alkalmazásokat telepíteni (Amazon, F-droid stb.) lehet. Milyen nélkülözhetetlen pluszt adnak a Google saját alkalmazásai? Szerintem mindenre van alternatíva.
Mondjuk 1-2 évvel ezelőtt ez még nekem is furcsa volt, de mára másként látom én is.[ Szerkesztve ]
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
sanyek2
senior tag
válasz Keeperv85 #21356 üzenetére
Az eleje igaz, mert nem mozgat a telefon buherálása. Viszont nem áll tőlem távol
Ha számítógépekkel megy, akkor gondoltam telefonnal is menni fog, ha kapok tőletek segítséget.
Viszont az apple még messzebb áll tőlem, mint a mélyreható turkálás.
Na jó, valahol félúton lehet a programozási szint és az android-fejlesztő képzeletbeli ranglistán.
Szóval hogy én Apple-ig eljussak, nagyon meg kell öregednem -
válasz Keeperv85 #21580 üzenetére
Én ezt nem tudtam, még nem volt lehetőségem szemügyre venni az újabb generációs SoC-cal szerelt csecsebecséket, ezért bátorkodtam gyanakodni.
De ez most itt marad nálam egy ideig, kicsit felzárkózni...Meg egyébként is rossz helyre írtam. Ide kellett volna a mélyvízbe...
@(#21581) aprokaroka87
ls -R -l /proc/ | grep cpu
dr-xr-xr-x root root 2014-01-01 01:17 cpu0
dr-xr-xr-x root root 2014-01-01 01:17 cpu1
dr-xr-xr-x root root 2014-01-01 01:17 cpu2
dr-xr-xr-x root root 2014-01-01 01:17 cpu3Ebből arra következtetek, hogy 4 mag van benne.
@ (#21582) beg
[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
kislaszlo83
tag
-
bach66
tag
válasz Keeperv85 #22109 üzenetére
Keeperv85!
Ha Flashtool-lal flashelem "Download only" -t kiválasztva, akkor nem "tűnik el" az IMEI?
Rá van írva a telóra (aksi alatt) a két IMEI szám, azokat vissza lehet írni?
Vagy először próbáljam meg a FlasToollal a Firmware Upgrade-et kiválasztva?
Előre is köszönöm a segítségedet!
-
válasz Keeperv85 #22210 üzenetére
Nem az AP db, hananem pont a nagy ami kell.
Ha harmas flashtoolt hjasznal akkor kell a tickmark. Az otosnel persze mar mas a helyzet..
(Persze linux alatt csak az otos megy )Csongi: igen pipald be es flesseld ujra.
[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Drizzt01
őstag
válasz Keeperv85 #22234 üzenetére
Volt régen egy HTC HD2-őm . Azon gy párszor cseréltem romot , de már nem emlékszem . Attól nem tartok hogy tégla lenne belőle . Az ilyesmit kellő odafigyeléssel végzem . Nyilván a "bármilyen" az annyira igaz , ami megfelelő a telefonra .
[ Szerkesztve ]
https://www.facebook.com/Drizztmodding/ http://www.techpowerup.com/forums/threads/obsidian.219662/
-
Chebbie
tag
válasz Keeperv85 #22367 üzenetére
Hát ez szívás. A fényképeim hálistennek a memóriakártyán voltak már az elejétől fogva, de volt pár játék, ahol elég sokáig eljutottam, rengeteg órám van benne, pár pótolhatatlan telefonszám, sms. Ez volt akkor a tanulópénz, a következő telefont már felhőbe fogom szinkronizálni.
-
vicze
félisten
válasz Keeperv85 #23240 üzenetére
Ha tudja mi a HW akkor lehet találni kompatibilis kernel forráskódot, amiből forgatni lehet egy kernelt onnan, meg akár be is bootolhat ha eleget hegeszti az ember, ha meg az megvan akkor végső soron a ROM már nem nagy dolog.
Az esély megvan csak hát eléggé kicsi.Van aki amúgy foglalkozik ezekkel a borzalmakkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest