Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz lypen99 #44900 üzenetére
Van külön Magisk topik.. A melyik a legjobban ROM-olható meg elég érdekes kérdés, az 5 éves Redmi Note 4X-emre van 2 tucat aktív ROM még mindig (akár A13 alapú is) pedig 5 éves.. ettől még nem biztos hogy neked az jó Vegyél QCOM SOC-os készüléket (ne MTK-t) és akkor nagyobb valószínűséggel lesz rá custom. Ne vegyél csúcskategóriát mert az indiaiaknak nincs pénzük ilyesmire
-
crok
Topikgazda
válasz lypen99 #44902 üzenetére
Én szétnéznék hogy mire van mondjuk LineageOS, crDroid, Pixel Experience (szóval nagyobb nevek vagy más de Pixel szerű ROM mint pl. PixysOS, PixelOS) vagy Arrow, Bliss, Derpfest, sima AOSiP, Project Elixir, Nusantara, hasonlók.. amire ezek vannak arra azért mást is meg-megcsinálnak nagy eséllyel mert kernel már lesz (CherishOS, Arcana, Spark, EvolutionX, CipherOS, etc..) De megsaccolni hogy mit fog felkapni a közösség vagy melyik lesz az amit megvesz egy olyan emberke aki majd nagyon ért a készülékhez.. az gyak. lehetetlen. Meg személy szerint én ha lehet inkább kerülném az A/B rendszerű készülékeket.
-
fatal`
titán
Mi a probléma az A/B rendszerrel? 3 éve használok A/B rendszerűt (először pixel 2, most pixel 5), régebben Havoc-OS-sel, most crDroiddal.
Ha van LineageOS valamire, akkor bármit lehet buildelni rá (AOSP-ből is, csak kicsit tovább tart összerakni a device treet).
Egyáltalán van még A/B rendszer nélküli készülék? Szerintem kötelező lett a gyártóknak.
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz fatal` #44904 üzenetére
Abban igazad van hogy amire van LOS arra valszeg lesz más is, ezt írtam is. De hogy "Mi a probléma az A/B rendszerrel?" -- nekem semmi személy szerint de az eredeti kérdés az volt hogy "melyik keszulek a legjobban "ROM-olhato"" és a személyes tapasztalatom szerint a fejlesztők/ROM karbantartók nem szeretik felkapni. Valamint egy Pixel alapból speciális eset
Rengeteg Xiaomi / Poco van pl. még forgalomban és támogatás alatt ami nem A/B rendszerű. -
fatal`
titán
és a személyes tapasztalatom szerint a fejlesztők/ROM karbantartók nem szeretik felkapni.
Ez lehetséges. Már a mostani Pixelre is én buildelek, úgyhogy ez nem mozgatott annyira.
De a OnePlusok elég felkapottak (bár lehet, hogy a mostaniak már nem) és azok is A/B rendszerűek voltak.
Rengeteg Xiaomi / Poco van pl. még forgalomban és támogatás alatt ami nem A/B rendszerű.
Ezt nem tudtam, azt hittem az újabb POCO-k is A/B rendszerűek már. Az mondjuk tény, hogy flashelni sokkal egyszerűbb volt.[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz fatal` #44906 üzenetére
Plusz A/B-re ugye más a Magisk folyamat is kicsit, más a ROM-olás, máshogy működik kicsit a TWRP, erre jön még a /data decrypt hogy ráfaragják, etc. Általános kérdésre általános választ szoktam adni. Ha legalább márka és|vagy évjárat is jön az megint más kérdés. De nyugodtan adhatsz tanácsot te is Én csak egyszerűen gyorsabban válaszoltam, de nem vagyok se hangadó se mindentudó de még csak mindentlátó se, meg több szem többet lát.
-
fatal`
titán
Ja nem kötekedni akartam, csak kiváncsi voltam, hogy mi a probléma az A/B rendszerrel a bonyolultságon túl.
Magisk nem különbözik szerintem, ugyanúgy csak flashelni kell (igaz, nem árt mindkét slotra).
Nem nagyon tudok tanácsot adni, mert én csak 2-3 évente cserélgetek telefont és már az előző is Pixel volt, ahogy írtam. Azelőtt egy OnePlus X-em volt, így nem nagyon vagyok képben, hogy most mizu.
-
utgyuru
aktív tag
Köszi!
Bekapcsoltam újra, hogy megnézzem mi történik.
Első indításkor rögtön beállítottam hogy legyen wifin keresztül internetelérése.
A Google Account-nál kérte, hogy jelentkezzek be, de nem volt ott az account amit korábban használtam, szóval úgy indult mint egy "vanilla" telefon. Ezt amúgy engedte skippelni is. A Google account-nál nem látszik már a beléptetett eszközök között.
Keresett frissítéseket, de utána vagy negyed óráig ment egy "Adatok ellenőrzése" lépés. Igazából semmi olyat nem tapasztaltam, hogy lenne a recovery miatt bármi korlátozás, csak fura hogy ilyen lassan indult. De utána kipróbáltam, Chrome-ból megnyitva a youtubeot, tudtam egy Zámbó Jimmy-t indítani, szóval nagy gond nem lehetAkkor így rendben lesz?
-
crok
Topikgazda
válasz utgyuru #44911 üzenetére
"A Google account-nál nem látszik már a beléptetett eszközök között." && "Ezt amúgy engedte skippelni is." && "Chrome-ból megnyitva" -- engedte skip-elni mert ki volt léptetve és a rendszer is elindul szóval innen már nem lesz gond, bár a Jimmy lehet szemét dolog lesz az új tulajra nézve mert advertisement ID-t már kapott a készülék Egy végső fact. reset még mehet előtte..
-
D@niel
addikt
Üdvözlet,
valamit "ügyeskedtem" a névjegyekben, mert most az összes e-mail címet berakta/megjeleníti nekem a névjegyek appban. Ez ugye nem túl hasznos, nekem itt elég, ha csak a telefonszámokat látom (látnám).
Akár ki is törölhetném az összes létező e-mail címet a listából, mert nem szükséges; ha valamire szükségem van, vissza tudom keresni, viszont a törlést csak manuálisan, egyessével tudnám elvégezni.
Google-ban nem találtam semmi hasznosat.
Tud valaki erre megoldást?𝕧𝕒𝕡𝕖 bemutatók, kedvezmények: facebook.com/Dan1el1031
-
Frenk
aktív tag
Sziasztok,
Apple iPhone SE (1 generációs) telefonból a "névjegyeket/telefonszámokat" hogyan lehet a legegyszerűbben androidra (Xiaomi Redmi Note 10 Pro) áttenni?
Google fiókba próbáltam de valahogyan nem jött össze - nem jelent meg egy névjegy sem a Google-ben. Gmail-es e-mail van a telefonon.
Esetleg kaphatnék egy "pontos" leírást mit és hogyan kell beállítani/ végrehajtani, hogy sikerüljön a névjegyeket a Google-ba feltölteni?
(Esetleg van olyan olyan "megoldás" amivel névjegyeket, üzeneteket is lehet(ne) szinkronizálni Iphone-ról az Androidra?)Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Tybor66
tag
Javaslom ellenőrizni az eszközön:
- Beállítások/Mail/Fiókok/Gmail és azon belül a Kontaktok legyen engedélyezve,
- Beállítások/Kontaktok/Fiókok/Gmail és azon belül a Kontaktok legyen engedélyezve,
- Beállítások/Kontaktok/Alapértelmezett fiók legyen beállítva a Gmail.iPhone SE (2016) & iPhone SE (2020) -> Samsung Galaxy A54 (8/256) & MacBook Air M1 (2020)
-
Aryan
senior tag
Sziasztok!
Sikerült sajnos megáztatnom a telefonomat. Üzemel, de kép nincsen a kijelzőn. Szeretném lementeni azért róla a képeket,videokat. Xiaomi Redmi Note 9 Pro a telefon és a belső tárhelyén van minden. Ha rádugom a gépre (windows 10) akkor csak tölti, nem tudok választani hogy mit csináljon ilyenkor (töltés/fájlátvitel stb. ) a telefonon. Létezik valami adb parancs amivel fájlátvitel módba tudom rakni?
-
crok
Topikgazda
ADB parancs volna, hohó, mindenre is.. kérdés: volt-e valaha olyan PC vagy bármi amivel valaha volt ADB kapcsolata? Fontos, mert ha nem akkor ugy ADB csatlakozás előtt azt írja hogy unauthorized és akkor engedni kéne a telefonon - aminek a képét most ugye nem látod.. ha viszont van adb.. akkor szólj, írom mit, merre, mit lehet tenni.
-
chop
őstag
Sziasztok,
adott egy Redmi Note 9 Pro telo, ezeknel van olyan gyiksag, hogy randomra ujraindul. 12.5-os MIUI, amit hivatalosan ra tudsz tenni, ez nem oldja meg a rebootos problemakat, ezert probalkoztam masik ROM-mal.
Unlockoltam a bootloader (MIUI Unlockerrel), tettem ra egy TWRP Recovery-t, illetve egy 13-as MIUI lett volna a ROM
Inditottam egy flash-t TWRP-bol, el is indult, majd jelezte, hogy nem talal valamilyen mappat, azota csak felvillan a MIUI logo, de se bootloader, se recovery es meg kikapcsolni se tudom. Az akksit meg nyilvan nem lehet kiszedni. Egyreszt nem ertem, hogy a ROM miert nyult bele a boot particioba (nyilvan belenyult es azet nem indul el), masreszt meg azt, hogy amennyiben le is torli azt, akkor a fizikai gombokra mi a francert nem reagal?..
Valakinek van tippje, hogy hogyan tudnek bejutni a bootloaderbe? Onnantol kezdve fastboottal mar rendberaknam a dolgokat, de addig remenytelen.
Koszi.
-
crok
Topikgazda
Hello,
"miert nyult bele a boot particioba" -- a boot partíció az a kernel.. azt nyilván felülírja, szerintem itt a bootloader-re gondoltál, ami viszont gyári ROM esetén szintén olyan tétel hogy ha van bootloader frissítés akkor nyilván felteszi azt is.
"majd jelezte, hogy nem talal valamilyen mappat" -- jó lenne tudni melyiket.. de mégjobban hogy melyik TWRP-t használtad? Nincs hivatalos, jó oka van. A ROM amit feltettél volna Android 12 és FBEv1 alapú, úgy nagyjából és egészében egyetlen olyan (mellesleg unofficial) TWRP van ami ezt tudja (meg pl. az OrangeFox).
"akkor a fizikai gombokra mi a francert nem reagal?" -- mert eleve lehet hogy neked is a power gombod fizikailag sérült és azért indulgat újra mert folyamatosan nyomottnak érzékeli a készülék. Nemrég ktomcat ugyanígy járt (restartok..), annak (is) a végére jártunk.
Power gombot kicsit pöcöktesd meg minden oldal felől, meg úgy a telefont kocogtasd meg, akkor általában a beszorult power gomb "kiakad" és utána power gombot nyomod hosszan és utána a hangerő le - fastboot-ba ekkor nem dobja be?
A folyamatosan nyomottnak érzékelt power gomb hibájának egyik egyenes ági következménye hogy a készülék a MIUI felirat mutatásáigl tölt csak be és utána mintha újraindulna (ezt is teszi egyébként), és ha csak a hangerő le gombot nyomod akkor általában be is dobja a fastboot-ba.. viszont ebben nem nagyon akar megmaradni (folyamatos power -> folyamatos restart). Ilyenkor egy kis kocogtatás szokott segíteni.. ha nem akkor vagy alaplap vagy szerencsésebb esetben gombsor csere (vagy mindkettő). A hívás közbeni restartok is egészen sokszor fakadnak abból, hogy olyankor a készüléket máshogy tartja az ember és ennyi elég is a power gombnak hogy azt mondja nyomva vagyok, márpedig a folyamatos power gomb nyomás == restart. Ezt már 2x próbálták szoftveresen "javítani" persze sikertelenül, mert ha a gombot a lap regisztrálja akkor a restartot nem a ROM (úgy értem a futó rendszer) hanem maga a SOC csinálja (hard reboot) ami védelmi mechanizmus, azt a ROM-al nem lehet "kiütni" (meg mellesleg értelme sincs).Ha gyári MIUI 13-t akarsz feltenni akkor maradj a MiFlash-nél és a gyári fastboot ROM-nál. Bár én nem maradnék, ha már úgyis custom akkor legalább a (most még fastboot ROM-ként kiadott) Xiaomi.EU-t tenném fel ha már maradnia kellene a MIUI-nak.
Egyéb esetben pedig szétszedés, testpoint.. fastboot ROM.. de ha a power gombod nyomott akkor az se fog segíteni, max. ha leakasztod a gombsort amíg feltolod a ROM-ot de gyanítom ennyire nem akarsz otthoni körölmények közt belemenni ("Az akksit meg nyilvan nem lehet kiszedni." -- hát ugye lehet csak nem annyira triviális, meg vissza is kell(ene) tenni).
Mondjuk a készülék saját topikjában 100x jobb helyen lenne a kérdésed.
[ Szerkesztve ]
-
chop
őstag
Koszi a valaszt.
A beragadt power gombra en is gyanakodtam, de nem latszik, nem erzodik, hogy rosszul allna, raadasul ennek az ujjlenyomatolvasoja is a bekapcsologombbal van egybeepitve, ez valami elkepesztoen szar konstrukcio, mert veletlenul hozzaersz es maris vagy lekapcsolja a kijelzot, vagy valami belemokol, de eleg gaz. Kikapcsolni meg nem tudtam sehogy se.
A power gomb eddig jo volt es be tudtam lepni a bootloaderbe es a recovery-be is, ezert gondolom, hogy az most csak igy nem ment tonkre.
Igazabol be se tolt, annyi tortenik, hogy amint megnyomom a power gombot (illetve eleg, ha hozzaerek, akkor felvillan es ennyi). Probaltam roviden, hosszan, volume le + power, volume fel + power, ossze volume + power, sehogy se tudok tovabb lepni ezen.
Probaltam amit irtal, hogy csak a volume le gombot nyomom, de akkor se jutok tovabb.
Most epp hozza se nyulok es folyamatos bootloopban van, hiaba nyomkodok akarmit. -
crok
Topikgazda
"Igazabol be se tolt, annyi tortenik, hogy amint megnyomom a power gombot (illetve eleg, ha hozzaerek, akkor felvillan es ennyi)." -- szerintem meg pont az van amit írtam, az hogy nem látsz rajta sérülést semmit nem jelent ha alatta van a gond (az ujjlenyomatolvasó alatt van a gomb, az egész ujjlenyomatolvasót nyomod le). Szerintem vidd be szervízbe ha nem akarod magad megbontani.
-
svgyula
addikt
Szia! Egy kérdésem van. Megint jött(felraktam ) frissítés a "coddaletóra" De megint előjött egy érdekes bosszantó dolog és nem találom a megoldást! Van egy háttérkép évek óta ezt használom. Viszont szinte minden frissítés után random módon a telefon indulásakor nem tölt be és fekete lesz minden. A legutóbbi frissítés után egy eltávolítás és újratelepítés segített. Most úgy néz ki az sem. Mivel nekem minden este kikapcsol a telefon és reggel x órakor indul ez napi bosszantás. Már rutinból megy a visszaállítás de azért na.......
Az alkalmazásnál megadtam minden jogot. Beállítottam a háttérben futást, az automatikus indítást, lelakatoltam(ez meg is marad indítás után!!) de mégis fekete háttér fogad!
Hol keressek még hibát?Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
svgyula
addikt
"a weblapja egy Facebook oldal amin másfél éves az utolsó bejegyzés. "
Ezt értem de ez egy mozgó háttérkép. Ezért nem akarok egy hello kitty hátteret felrakni. Tegnapig ment indításkor. Most meg el kell indítani ha bekapcsol a telefon. Most megpróbálom még azt, hogy még egyszer visszatöltöm a mentést hátha?Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
crok
Topikgazda
válasz svgyula #44937 üzenetére
Vaaagy ahelyett hogy vaktában lősz random dolgokra majd nézz bele egy logcat-be hátha eleve leírja hogy miért nem indul, mi a hasfájása, egy exception, egy ActivityManager vagy Binder kill, etc.. A logcat ingyen van, root nélkül kinyerhető. Ne tegyél fel Hello Kitty hátteret ha nem akarsz de ha az alkalmazással baj van akkor érdemes az alkotót is megkérdezni hogy az xyz Android verzión nincs-e vele valami bug ami miatt el se indul mert nem kompatibilis, etc. Most írtad hogy jött valami OS frissítésed, de se készülék, se ROM, se Android verzió info nincs. Nekem pl. a 'coddaletó' semmit se mond.
-
svgyula
addikt
Hát a telefon típus ott van a hozzászólásom láblécében. Ez egy Realme GT 5G 12/256 a ROM android 12 a verzió pedig RMX2202_11_C.21 szeptemberi frissítés. Hivatalos Reamle UI 3.0
Az a helyzet, hogy csak indításkor nem tölt be. Ha elindítom akkor a következő kikapcsolásig soha semmilyen gondja nincs akárhányszor oldom fel zárom le a kijelezőt. Ha töltőre teszem akkor szépen dolgozik a képernyő védő is. A bajom az, hogy nem akarok egy komplett gyári visszaállítást csinálni mert nincs kedvem 2-3 órát szórakozni a beállításokkal, mert van jópár olyan alkalmazás amit lecseréltem a gyáriról mert az pocsék.
Megvan! Az alkalmazás adatait töröltem mindent aztán újraindítottam, beállítottam és most betölt bekapcsoláskor.[ Szerkesztve ]
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
-
-
tylerddd
veterán
Üdv! Samsung jelkódot fel lehet oldani valahogy? El lett felejtve. Vagy gyári visszaállítás. Köszi!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
krypton
senior tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, így még nem jártam. Van egy Poco F3 telefonom amin stabil MIUI EU (azt hiszem) 12.5 volt egészen múlthétig, amíg el nem kezdett bootloopolni a semmiből... Fastbooton keresztül tudtam csak megoldani a telefon működésre bírását, telepítettem a stabil MIUI EU 13.06-ot, így sajna minden adat odalett. Erre ma nap közben a semmiből megint bootloop, de egyszerűen nem marad meg sem TWRP-ben sem fastbootban a telefon, hanem újranindul így nem jutok egyről a kettőre. Fastboot boot TWRP.img parancsra 'FAILED (data trasfer failure (Too many links)) üzenet érkezik, és indul újra. Mik a javaslatok, hogyan tudok működő telefont varázsolni a készülékemből?
-
krypton
senior tag
Nyilván volt már rá példa hogy leejtettem, mert megvan egy ideje, de nem rémlik hogy a napokban/hetekben lett volna ilyen incidens. Általában dupla koppintással ébresztettem a kijelzőt, szóval nem volt ez a gomb agyonhasználva. Nyomkodtam most már mindenhogy a bekapcsolót, de nincs változás... Van erre valami tipp/trükk esetleg?
Szerk.: Nem tudom hogyan szokott elromlani a kapcsológomb, de érződik kattanás benyomáskor.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Samsung Galaxy ZFold6 256GB/16GB Navy Blue+ Ajándék adapter
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- IPhone SE2 2020 64GB gyári független új akku 12 hónap szavatosság
- IPhone 14 Pro 128GB gyári független megkímélt 12 hónap szavatosság
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2027.03.22 Apple garancia névre szóló számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest