Új hozzászólás Aktív témák

  • rjg

    őstag

    (#37013) tordaitibi
    Igen és pont az az ilyen filmek felelőssége, hogy összemossák a valóban létező eszközöket, megoldásokat a sci-fivel. ;]
    "25 pixelből borotvaéles rendszámot/arcot lehet algoritmussal kreálni." Az első ilyen film amiben ilyet láttam, talán a Szárnyas fejvadász volt (1982) ahol rázoomol a felismerhetetlen képre és beélesíti. :P

    (#37014) Fall-N
    "Aki olyan körökben mozog az féljen, de akit figyelnek, azt személyesen is figyelik és rajtaütnek, nem telefonnal bénáznak. Akkor lesz TEK-TEK."

    (#37015) Somatom
    A műszaki lehetőségét én sem vitatom, bár szerintem nagyon valószínűtlen, hogy egyetlen egy szervizben sem vették észre és még egy conteo-s mérnök sem tárta a nagyvilág elé ennek a valós vagy vélt bizonyítékát.

    Szerintem a két kulcsmondatot leírtátok:

    Az egyik, amit Fall-N írt; ha valakit meg akarnak figyelni, erre nincs szükség. Minden operátor közvetlenül be van drótozva a rendőrséghez, megfelelő bírósági engedélyek alapján simán lehallgathatnak bárkit, nem kell ehhez semmilyen rejtett vagy misztikus tudás. Még egyszerűbb példa, feljelentést követően figyelik, hogy egy lopott telefon mikor, melyik cellán, melyik SIM kártyával jelentkezik fel a hálózatra. Nekünk került elő így fél év után ellopott telefonunk.

    A másik, amit Te írtál: "user szintű hozzáféréssel bíró telóval". Ha van is ilyen technológia, azt nagy valószínűtlen, hogy az átlagfelhasználó fogja észrevenni, megtalálni. Ha mégis, akkor viszont valószínűleg megosztja az interneten és mindenki tudni fog róla.

    Természetesen a tévedés jogát fenntartom. ;]

    MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra

Új hozzászólás Aktív témák