Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Android dual SIM szakmai mélyvíz
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
Megismétlem: amit leírtál, nem működik elektronikus védelemmel ellátott akkuk esetén!
"Olyan nincs, hogy az áramkör végleg leválasztja a cellákat."
Pedig a mélykisütés-védelem pontosan ezt csinálja. Egy bizonyos feszültség alatt leválasztja a cellát, és innentől annak már csak csökkenhet a feszültsége az önkisülés miatt, ezért soha többé nem kapcsolja vissza."De ha tudod, hogy mit csinálsz, akkor egyenfeszültséggel és nagyon kis árammal (3 - 5mA) sokáig töltve feléleszthető az akksi."
Éppen oldalazol elfele a korábbi hozzászólásodban leírtaktól. Akkor még 5V-ról és 10 másodpercről volt szó, most meg 3-5 mA-ről és "sokáig"-ról.
Az 5V egy lemerült cellán 5-20 ampert hajtana át, és nem sok embernél van olyan tápegység, ami ezt 10 mp-ig bírná.Amit a hozzászólásaidban írsz, az csak védelem nélküli akkuk esetén működik.
.
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
ksanc
őstag
válasz mr_ricsi #3961 üzenetére
Pedig a mélykisütés-védelem pontosan ezt csinálja. és az csak védelem nélküli akkuk esetén működik.
Nem, a mélykisülés elleni védelem csak a kimeneti feszültséget kapcsolja le, vagyis nulla V-ot fogsz mérni a pólusokon. Ettől még semmi sem fogja megakadályozni, legfeljebb korlátozni, hogy külső töltőáram folyjon a cella felé.Saját példa: volt egy akksim amit nem akart tölteni a kéznél lévő töltő. Azért, mert az egyszerűbb töltők közé tartozott, ha semmilyen kimeneti feszültség nincs már (védelmi elektronika lekapcsolta a cellát), akkor nem "látta" az akksit. Hát ráküldtem egy mezei mobiladapter 5V-ját pár másodpercre (ebben van rizikó, lásd lentebb). Ez elég volt, hogy beinduljon az akksi (tehát az elektronika NEM kapcsolja le végleg a cellát) és onnantól már ez a töltő is tudta tölteni. Azóta is szuperál rendesen.
Szerintem még a kifinomultabb, mikrokontrolleres vezérlésű laptop akksi elektronikák sem kapcsolják le teljesen a töltőáramot egy celláról.
Az 5V egy lemerült cellán 5-20 ampert hajtana át, és nem sok embernél van olyan tápegység, ami ezt 10 mp-ig bírná.
Ideális áramgenerátor esetén, ja. A valóságban azonban csak akkora áram megy rajta át, amekkora áramot a táp le tud adni azon a terhelésen. Ha ez 300, 100 vagy 5mA, akkor annyi. És itt valóban hülyeséget írtam, mert ha ez az áramforrás elég nagy áramot tud leadni és nincs, vagy csak mélykisülés ellen van védelem vagy megkerültük az elektronikát, akkor bizony ezen a ponton simán robbanószer lehet az akksiból, ha rajta hagyjuk a töltőáramot. Akik Li akksik újraélesztésével foglalkoznak, az erősen korlátozott töltőáram mellett még külön hűtést is alkalmaznak, mert a Li kémia elég kényes.A másik oldalról nézve: a fogyasztó sem akkora áramot fog felvenni, amekkorát a táp maximum le tud adni, hanem amekkorát a táp felől látszó ellenállása meghatároz. Kedvenc kérdéseim egyike: "há' tönkkre tehhettem az telómat, ha 5A-es tőtőőőt dugok fel rája?" Nem, mert nem 5A-t fog felvenni, hanem csak annyit, amennyit a töltőelektronikája enged. Tehát mondjuk 1A-t. 100A-es táptól sem lesz semmi baja. Kivéve töltő- és/vagy védőelektronika nélkül. Szóval modellakksiknál vigyázzunk
[ Szerkesztve ]
-
vakri
tag
Probalgatom az uj telefont, egyelore egy negativumot vettem eszre. A kijelzo fenyereje nagyon gyenge. A csengohang is halk volt, letoltottem mtk engeenering alkalmazast, ezzel sikerult a hangeron novelni. Ezzel az allalmazassal nem lehet valahogy a fenyeron is mokolni?
-
dlaj
őstag
Sziasztok!
Lehetséges az, hogy egy telefonnál amelyiknél be van állítva a feloldó minta (és azt a hülye gazdája elfelejti) recoveryből történő visszaállítás után törlődnek az IMEI számok?És hogyan lehetséges az IMEI számok visszaírása, ha a rom ( a telefonhoz található 3 rom egyik sem) nem tartalmazza a BP kezdetű adatbázisfájlt?
(Eme leírás alapján csinálnám. Egy másik telefonon az év elején egyszer már sikerült.) -
SunyaMacs
aktív tag
Helló mindenkinek!
Át lehet valahogy írni a scatter fájlt úgy hogy ne töltse a telóra a preloader-t vagy ne legyen bepipálva?
Azért kellene mivel a Doogee X5-ből több alaplapos verzió létezik és nem nagyon jó az egyik a másikhoz
Hamarosan jön a hivatalos 6.0 amiből szeretnék csinálni egy debloat-olt preroot-olt ROM-ot TWRP-vel és szerintem sok júzer nem tudja majd kivenni a pipát
Előre is köszönöm! -
samu126
csendes tag
Üdv!
Lenne egy Coolpad F1-em (8297W), amin 2 hete kezdett instabil lenni (?). A családban használták és factory resetet akartak rajta végezni. A végeredmény az lett, hogy mindent wipeoltak twrp 2.44 recovery alól és nem indult el. Úgy hogy megkaptam, hogy csináljam meg ha már programozok (?).
Van egy Honor 3C-m amit én használok és gondolom ez volt a casus beli.
A következő a szituáció:
-MIUI valamelyik verziója volt fent
-Folyton lefagyott, emiatt twrp-> wipe mindenre és várták hogy elinduljon de nem tette.TWRP alól próbáltam zip-es megoldással újra húzni, de minden áldott alkalommal: unable to mount /system /cache /data és amúgy kb mindenre. A flashelés után kiírta, hogy are you sure you want to reboot? No OS installed.
Jó akkor átváltottam az SP Flash Tool legújabb verziójára és felakartam tenni a stock romot, vagy bármelyik hivatalost. Egyik sem jött össze. Vagy PMT has changed hiba (download mode) vagy upgrade után BROM S_CHKSUM(1041) hiba, és itt a TWRP is megadta magát, se fastboot.
És végül itt kötöttem ki, mert itt valami NVRAM-os dolog kavarhat de idáig még a Huawei-el sem jutottam.
Ami megy még:
PC felismeri a telefont a flash idejére.Ez a topic az utolsó reményem, remélem van még amit lehet tenni érte. Valamilyen tanács?
Plusz kép a logról ami nyomot ad:
-
Keeperv85
nagyúr
válasz samu126 #3974 üzenetére
Szia!
"Vagy PMT has changed hiba (download mode)"
PMT changed: you must be download!
Megoldás:
download mode helyett: FW upgrade!
NEM FORMAT ALL!!
"upgrade után BROM S_CHKSUM(1041) hiba, "
Ez a nagyobb baj! Mert ez azt jelenti, hogy:
a, hibás a rom
b, hibás az emmc
c, mindkettő hibás... -
csabi+
csendes tag
Szia A progi elindulása előtt kiír egy olyan üzenetet, hogy "Enumerate COM port failed" Ezután bejön a főablak, de nem lehet a kapcsolódási módot (USB VCOM) beállítani, mert nincs semmi a listában ...nem tudom emiatt a telót csatlakoztatni... van ehhez valami külön VCOM driver is?
Csabi ...Azt viszont nem tudják, hogy mi nem tudjuk azt; amiről ők úgy tudják, hogy mi tudjuk!
-
aprokaroka87
nagyúr
Hello!
Lark Cummulus 5 HD rootoltható kingrootal? -
Jazz
veterán
Sziasztok,
a wifi hot-spot nem igazán működik maradéktalanul a telón. MTK 6577 dual sim 4.0.4 android.
Be van kapcsolva a "hot spot bekapcsolva tartása" opció.
A net önmagában sosem megy el.
De, állandóan ki-be kell kapcsolni ha akarok valamit.
- van hogy mások nem tudnak csatlakozni, miközben nekem jó és megy róla a játék pl. A másik gép látja az eszközt ugyan, de nem csatlakozik hozzá, ilyenkor ki-be kell kapcsolni a megosztást.
- van hogy böngészek, indítanék steam-et, de nem tud csatlakozni a steam. Megint csak a ki-be kapcsolás segít csak.
- megy a steam-es játék, megy a letöltés, megy a torrent is, de böngésző lapot már nem nyitja meg. Megint csak ki-be kapcsolás segít csak.
- megy minden, böngész, játék, de nem nyitja meg a battle net ablakot, megint csak ki-be kapcsolás segít csak.
stb...Próbáltam azt is hogy soha ne kapcsoljon ki a kijelző, de nem változott semmi, nem ott van a baj.
Ha a gépen nyomok egy hibaelhárítás/javítást a wifin, mindig az lesz az eredmény, hogy "nem sikerült megoldani a hibát, hiányzik legalább egy hálózati protokoll a számítógépről".
Ez persze nem lehet, mert hogy ha rendes routerre csatlakozok wifin, nincs semmi probléma.Van valami tipp, megoldás, külön program, vagy engineer menü-ben való turkálás bármi?
Köszi!
free your mind
-
svgyula
addikt
Szia! Csak egy kérdés: muszáj telefonról megosztani a net-et? Nem lenne jobb egy router, vagy hordozható MIFI(azthiszem ez a rövidítése) Az a rendszer sem mai gyerek de a telefon sem Vagy inkább egy újabb sokkal nagyobb teljesítményű telefonnal próbálkozz! Az androidot lefoglalod a játékoddal amire kisajátítja valószínűleg az egész sávszélességet és korlátozza a hot-spot működését is. Az a két mag az csak két mákszem!
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Jazz
veterán
válasz svgyula #3982 üzenetére
Muszáj igen. A Sim kártya az internet forrás, egyben a telefon is.
Itt más lesz a bibi, a játék csak példa volt. Ha kilépek a játékból, akkor se megy a böngésző, vagy megy a böngésző de nem indul a steam. De ezt se mindig, random csinálja. Mintha "elfogynának a protokollok." (Pl. nem nyitja a 80-as portot, stb.)
free your mind
-
Jazz
veterán
Amit még észrevettem:
- Teló wifi megosztás bekapcsol. Teló elmegy aludni (képernyő kikapcsol). Majd csatlakozok hozzá PC-vel, akkor megint nem tölt be oldalt a böngésző.Akkor se ha közben felébresztem a telefont. Akkor se ha ezután újra csatlakozok a PC-vel.
Telón újra wifi hot-spot ki-be kapcs, PC csatlakozik, és tökéletes minden.
Most azt próbálom hogy ébren marad a telefon állandóan.
(Vennék én újabbat jobbat, ha lenne Galaxy-ból IPS kijelzős. Nálam az Amoled pikk-pakk beégne a GPS miatt.)
free your mind
-
Jazz
veterán
Most épp olyan van, hogy megy a böngészés a PC-n (és semmi más se játék se semmi nem lett elindítva kapcsolódás óta). Be is tölti az oldalakat, mindent.
De ahol video van (legyen az youtube vagy bármi) azt már nem játsza le. Csak teker a végtelenségig. A teló közben ébren van, megy a kijelző még mindig.
Most megint az jön hoyg wifi hot-spot ki-be és akkor ez is menni fog.-.-
free your mind
-
svgyula
addikt
Szia! Vagy is az van amit írtam. Egyszerre egy kapcsolat megy és ha a telefon elmegy aludni akkor kampó mindennek! Pontosan ezért írtam azt, hogy inkább tegyél be a telefon helyett egy 3G/4G routert és az tudni fogja a több felhasználó egyidejű használatát anélkül, hogy állandóan ledobna a hálózatról! A telefonon hot-spot csak egy helyettesítő szükség megoldás DE nem helyettesíti a mobil routert, amit ugye arra hegyeztek ki! Azzal a telefonal csak saját magadat szívatod! Én hosszas keresés után találtam olyat amire még egy HDD is ráköthető így lehetett belőle egy file megosztó szervert is csinálni.
[ Szerkesztve ]
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Jazz
veterán
válasz svgyula #3987 üzenetére
De nem megy el aludni. Abban a hsz.-ben ezt írtam is amire válaszoltál.
Egyidejűleg megy több dolog is, mert a többi PC is csatlakozik/csatlakozott hozzá.
Most Pl. megy minden, böngészés, youtube, 2 további PC csatlakozik hozzá, megy battle net, megy steam is. Ja, és a telefon alszik közben. Immár órák óta ez van. Viszont a steam-es játékot elindítva, nincs találat a server böngészés közben. Most egyszerre 20 dolog megy. Ez lenne a 21-edik.
Ha a sim kártyát beteszed egy routerbe, hogy telefonálsz vele? Ez egy voice sim kártya adat kapcsolattal.
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
svgyula
addikt
"Ha a sim kártyát beteszed egy routerbe, hogy telefonálsz vele?" Talán úgy mint egy telefonnal csak a routeren keresztül a windows-nak a telefonon funkcióját használva?
[ Szerkesztve ]
-
nyisziati
veterán
Nálam a Real Racing 3 csinálja ezt. Elkezdem letölteni és leakasztja a wifit. Minden mással gyönyörűen megy a router, de ha azt az egy progit kezdem a "majmos" szerverről lehúzni Google Play-en keresztül, pártízmega után leáll. Mindig. És se a teló, se a tablet, se a PC nem megy utána, hiába van bekapcsolva a router (és elvileg működik).
Router újraindítás után megint tölt egy kicsit, aztán leáll. Rendkívül idegesítő. De biztos,hogy náluk van a hiba.
-
svgyula
addikt
Szia! Lehet rossz ötlet a hard reset, mert ha valami buherált TWRP van rajta akkor meszeltek a telefonnak. Ez csak gyári rendszernél megy. Ezek meg gyakran egy boltos buherációval jönnek root, magyar nyelv, stb....Nagy részénél telefonból nem működik a "gyári visszaállítás" mert a recovery már mókolt és ha onnan próbálkozol akkor szokott téglásodni. Bár ez egy ~5eft-os telefon tehát nagy kár nem lenne.....
[ Szerkesztve ]
-
Jazz
veterán
válasz svgyula #3997 üzenetére
Ez egy 40k-s telefon (volt valamikor ). Ennek a replica "forrása" meg 200k volt anno. 960x540-es felbontással, Hdmi kimenettel. Többet tudott mint az eredeti (Titan 2). A világ legjobb telefonja. Ha nem lenne a belső tárhely korlát (800Mb internal storage, 2Gb belső SD), nem is gondolkoznék újban. De majd megoldom ezt is. Link2Sd, ext4 külső sd partíció, aztán átlinkelem az összes belső Sd-s app maradék adatot. (Ugye mert hiába van egy app mozgatva belső sd-re, attól még egy része, rendszer file-ok stb., pár Mb ott rohad az internal storage-ban/app.
Hard reset felejtős. Orosz rom, magyarosított, CWM recovery, rootolt természetesen.
Vennék én új telefont, de nem tudom mit. Mindenképpen minőségit akarok, ahol nem kell ilyennel vacakolni. A legjobb bépített wifi, nagyon jó GPS, nagyon jó szenzorokkal.
Galaxy S5-6-ot néztem volna, de az AMOLED-es kijelzőt pikk-pakk kinyírnám a sok GPS használattal.
Úgy hogy egyenlőre nem tudom hogy mit.:Sfree your mind
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest