Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr. Y

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz Keeperv85 #2999 üzenetére

    Üdv!

    Nem egészen értelek. Van hozzá ROM, nem is kevés.
    A baj az, hogy SP Flashtool-lal formáztam és utána küldtem fel a ROMot.
    Azért csináltam így, mert ezt csinálták a videókban a youtube-on arra a problémára, amit nekem produkált, hogy nem felelt meg neki a checksum.ini UBOOT része, holott nem is tartalmazta, és amikor kivettem vagy módosítottam, hogy a scatter-t elfogadja, nem töltötte le, mert ott is hibát jelzett. Így viszont azt írta, sikeres, erre ez az eredmény. Csak van mód a megcsinálására, ez a fórum erről szól

    But who is watching the guardians?

  • Mr. Y

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz cappa72 #3000 üzenetére

    Bármilyen beállításra megyek SP Flashtool-ban, és bármire nyomok, hogy fireware update vagy download, nem csinál semmit és szerintem azért, mert nem látja a készüléket. Ezt a másik gépem akkor csinálta, mikor nem voltak rajta a kellő driver-ek, gondolom, mert erre annyi mindent tettem már, hogy magam sem tudom, de ez eddig működött.Ennél a telefonnál találkoztam egyáltalán olyannal, hogy hibát dobott ki az SP

    But who is watching the guardians?

  • cappa72

    nagyúr

    válasz Mr. Y #3001 üzenetére

    Kéretik elolvasni az összefoglalót, majd a hogyan kérdezzünk rész elolvasása után részletesebben leírni a történteket; mint ahogyan arra Keeperv85 is utlat.

    Keeperv85:
    Most jön az, hogy: milyen készülék is ez? Biztos ki van kapcsolva, mikor úgy tűnik ki van kapcsolva? Van hozzá való rom?
    Mr. Y:
    Nem egészen értelek. Van hozzá ROM, nem is kevés.
    Szerintem válaszolni kellene neki a kérdésére.

    szerk.:
    (#3002) Mr. Y
    A (#3000) válasz nem neked ment, hanem erre: p5quser @(#2997)

    [ Szerkesztve ]

    Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

  • Keeperv85

    nagyúr

    válasz Mr. Y #3001 üzenetére

    Valamelyik barom Youtube-os nagyon tehetséges. Cheksum hibára: kidobod a cheksum fájlt és voila... már megy is a telepítő... Az agyhalott meg megtanítja a kezdő felhasználót, hogy formázza le a telót és tegyen rá szar romot...

    Na azok a videók viselhetnék a feliratot:

    "ÍGY TEDD BIZTOS TÖNKRE A TELEFONOD!"

  • p5quser

    tag

    válasz cappa72 #3000 üzenetére

    Ezt a cm12-t megpróbálom, hátha. Keresgéltem én is mt6592, 720p, 1/8 ram/romos telefonokat (lévén, egymás klónjai), hátha vmelyikhez van elkészült ctr, philz, vagy twrp, de a bőség zavara... A needromon fentlévő twrp-knél meg nem ír spec-t a készülékhez... És kezdett fogyni a kitartás is. :)
    Hál istennek közben egy újrahúzásnál rányomtam a fotára is, mindjárt le is jött 2 update, úgyhogy readbackelhettem újra a systemet, bootot, ubootot, recot. Ha mégsem jön össze a cm, legalább már a friss rendszert lakjam be újra. Szóval próba után jövök. Köszönöm! :R

  • p5quser

    tag

    válasz Keeperv85 #3006 üzenetére

    Főleg, hogy checksum hibára van generátor is, nekem is azzal mentek fel az első img-im.

  • cappa72

    nagyúr

    válasz p5quser #3007 üzenetére

    Ha dobsz fel valahova boot, recovery, chumchar_info fájlokat, akkor megnézem, hogy mit tehetek a portolási ügy érdekében.

    (#3006) Keeperv85
    Cheksum hibára: kidobod a cheksum fájlt és voila... már megy is a telepítő...
    Bizony... az nem annyira véletlenül van ott (na persze nem neked írom... szépen is néznénk ki...).
    Pont ugyaolyan célt szolgál, mint, a CWM mentés esetén az md5 ellenőrzőösszeg. A fájlok sértetlenségét, megfelelőségét hivatott leírni. Ha nem stimmel, akkor annak oka van, és nem igazán érdemes használni az adott fájlt - ha jól tudom.

    [ Szerkesztve ]

    Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

  • p5quser

    tag

    válasz cappa72 #3009 üzenetére

    Holnapra összeszedem a cuccosokat, aztán várok a sült galambra. :) Addig hegesztem a linkelt cm-et. Köszönöm! Jó éjt!

  • Mr. Y

    senior tag

    LOGOUT blog

    Akkor elölről az egész sztory;

    Doogee Leo DG280-as készülékemen nem volt mobilnet, nem jött elő. Olvastam egy cikkben (nem tudom, már hol), hogy a rajta lévő gyári 5.0-ás androidból kifelejtették. Gondoltam megér egy próbát, ha másik rendszert teszek rá. Ugyanolyan módon álltam neki, mint eddigi ROM cseréknél (DG700 és NOVA Y100X), felmentem a needrom.com oldalra és néztem hozzá rendszereket.
    Leszedtem párat, majd megnyitottam a processzornak megfelelő MTK6582 SP Flashtool-t.
    Mikor rámentem a scatter fájl importálására, hibát dobott ki, miszerint az UBOOT checksum hibás értéket mutat, 0x0, ezt írjam át és csináljam újra. Tudtommal a checksum egy ellenőrző fájl, nem lehet elhanyagolni, mégis tettem egy próbát, hogy kitörlöm. Az importálás sikeres volt, a letöltés nem. Hirtelen szaladt pirosan 100%-ig, majd kidobta, hogy hiba miatt a letöltés meghiúsult. Megpróbáltam több ROM-ot, ugyan ez.
    Belenéztem a checksum.ini fájlba és nem is tartalmazott olyat, hogy UBOOT, mint amire panaszkodott. Átírtam erre a BOOTIMG-t, de a helyzet nem változott. Ekkor jött egy másik megoldás;
    A checksum értékét 1-ről 0-ra írjam át. Így az SP Flashtool el is fogadta, de letöltés megint sehol. A videóban (mint kiderült rossz volt) ezután formázták a készüléket, majd formázás+letöltésre kattintva sikeres volt.
    Ez a művelet nálam is sikeres volt, a program szerint. De azóta a készülék összes életjele gombnyomásra vagy töltőre való dugáskor; világítani kezd a távolságérzékelő (proximy szenzor). A bootloader-t sem érem el, pedig azt el kéne mindenféleképpen. A háttérvilágítást sem kapcsolja be.
    A készülék valószínűleg ne is kommunikál a számítógéppel, mert ha SP Flashtool-ban rányomok teljesen mindegy, hogy minek a letöltésére, vagy readback-ra (bár ebben az esetben lehet, hogy nem tudom, hogyan kellene readback-elni), úgy csinál, mint az a gép, amin nincsenek driver-ek, hogy tudják, mit csináljon. De az a gép (ameddig elérhető volt a fastboot-mode), a fastboot deices parancsra cmd-ben csak annyit írt; waiting for device. Nem tudom, érzékeli-e, nem tudom, be-e van kapcsolva csak képet nem ad, a látható életjelei a távolságérzékelő.
    Erre szeretnék megoldást kérni, hogy hogyan lehet megcsinálni, mert ilyennel még nem találkoztam!
    Segítő válaszokat előre is köszönöm!

    But who is watching the guardians?

  • p5quser

    tag

    válasz cappa72 #3009 üzenetére

    Jó reggelt!
    Összeszedtem amiket kértél. Gondolom nem gáz, ha a frissített rendszer readbackjét raktam fel.
    Előre is köszönöm!

  • cappa72

    nagyúr

    válasz p5quser #3012 üzenetére

    Helló!
    Vélhetően csak késő este fogom tudni megnézni.

    Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

  • silver-pda

    aktív tag

    Hali!
    MTK6753 Soc, 5.1 Android (Ulefone Paris) Nem rootolt, gyári állapot.
    Van full gyári ROm-om. Ha ebből ki akarok venni egy alkalmazást vagy akár egy rendszer alkalmazást, akkor elég ha kibontom a system.img-t, kitörlöm a system-ben található app mappából a megfelelő mappát? Valami "config" file-ba nem kell beírni, hogy változás volt?

  • Keeperv85

    nagyúr

    válasz Mr. Y #3011 üzenetére

    Szia!

    A készüléknek nincs nagy baja, csak éppen nem jó az újabb FW a régebbi kijelzőre és fordítva is igaz: az új kijelzőre nem jó a régi FW. Szerintem én meg tudom javítani.

    Ami világít az nem a közelség érzékelő, hanem a status led, hacsak nincs infra érzékeny kamerád,a prox.s-t biztos nem látod... Pillanatnyilag nem megy a kijelződ, mert nincs drivere és nincs egy megveszekedett byte IMEI számod sem, de még MAC címek sem (WiFi & BT > halott) és úgy ahogy van az egész RF kalibráció nullán áll...

    "Doogee Leo DG280-as készülékemen nem volt mobilnet, nem jött elő. Olvastam egy cikkben (nem tudom, már hol), hogy a rajta lévő gyári 5.0-ás androidból kifelejtették."

    Nem tudom hol találsz ilyen oldalakat, de ebben az országban a sötétség igencsak nem az égen keresendő, szóval én a helyeben azt az oldalt biztos elkerülném! :U Én teszteltem az első 5.0 rendszereket a készüléken: biztosíthatlak, hogy nincs baja a mobilnetnek rajta, soha nem is volt...

  • Keeperv85

    nagyúr

    válasz silver-pda #3015 üzenetére

    Szia!

    Elég ha a system-et megműtöd... Linux nélkül én a helyedben neki se kezdenék...

  • p5quser

    tag

    válasz cappa72 #3013 üzenetére

    B.sszus, Cappa, ne görcsölj vele! User error volt! Az otthoni win7-em megérett a pusztulásra, azért nem működtek az installerek. A benti gépen is összeberheltem az adb kapcsolatot, (win10 x64), és láss csodát, rögtön lefutott a Philz, arra pedig rá a twrp is (kicsit izgatott lettem)! Fogalmam sincs mi lelte az otthoni gépet, de kb 3 hónapja már a maui-val is voltak gondjaim, mindig újra kellett raknom a drivereket. (néha beesnek hozzám a kollégák telefonjai). A benti gépem pedig szűz volt ilyen téren.
    Suma sumárum, előbb sírtam, mint gondolkodtam volna! Mégegyszer köszönöm a segítséget!

  • silver-pda

    aktív tag

    válasz Keeperv85 #3017 üzenetére

    Köszi.
    SZóval elég ha kitörlöm a mappát?
    Van win alá unpack meg explorer is. Az nem jó?

    Linux alatt mountoljam fel a system.img-t, töröljem a mappát és ennyi? Vagy kell valami plusz csomag is?
    Ha elrontom a system.img-t és ezt flashelem fel, és a teló nem működik normálisan, akkor újra tudom flashelni egy jó system.img-vel, mert a preloadert nem bántottam, ugye?

  • Keeperv85

    nagyúr

    válasz silver-pda #3019 üzenetére

    Én Linux alatt csinálnám, ahogy írod. Igen: csak a system-et. Ha valami nem jó, akkor vissza és minden megy tovább!

  • tibcsi0407

    félisten

    válasz silver-pda #3015 üzenetére

    Használhatsz szimplán debloater-t is. ADB-n keresztül fagyaszthatod vele az app-okat, ami nem oda való szerinted.

    https://utdetailing.hu/

  • Mr. Y

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz Keeperv85 #3016 üzenetére

    Üdv!

    Nagy reményt kaptam most tőled, viszont akkor hogy lehet megcsinálni?
    Nagyon boldog volnék, ha mihamarabb helyre tudnám hozni. A Nova és a Titan 2-es telefonomon is 5.0 van és megy a net, ezt a magyarázatot csak erre a készülékre találtam, mert többen panaszkodtak rá. Akkor tényleg nem vagyok benne biztos, hogy mi világít, onnan jön nagyon halovány vörös fény, ahol a proximy és lightszenzor van.
    Akkor hogyan lehet megoldani?
    Segítséged előre is köszönöm

    But who is watching the guardians?

  • Mr. Y

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz Keeperv85 #3016 üzenetére

    Illetve megnéztem a Nova készüléken, és ott is világít bekapcsoláskor (meg telefonáláskor)

    But who is watching the guardians?

  • Keeperv85

    nagyúr

    válasz Mr. Y #3022 üzenetére

    Ha tudnék egyértelmű választ, szívesen megmondanám, de nincs egyértelmű válasz...

    Először is: kell egy TELJES rom! Nem olyan, aminek fele hiányzik... Legyen benne a calibration vagy databases mappa is!

    Ha megvan:

    Akku ki, hagyd is kint egy jó 2-3 percig, akku vissza
    Cheksum.ini > kuka! NEM kell!
    SP_Flashtool > FW Upgrade |NEM FORMAT!!!!!|, elindítod (!) ,a teló még nem csatlakozik!

    Most így ahogy van kikapcsolva bedugod a telót. NEM nyomsz SEMMIT rajta!

    Ha felment a rom rá, akkor bekapcsolhatod. (Húzd ki előbb az USB-ről!). Várd meg még bootol, majd nézd meg hátha szerencséd volt (nem lesz...) és vannak IMEI számai...

    Előfordulhat, hogy nem megy rá a rom. Ekkor dob egy hibakódot a Flashtool, hogy mi is történt...

    Bármelyik eredmény is jön össze, visszajössz ide és folyt. köv.!

  • Mr. Y

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz Keeperv85 #3024 üzenetére

    Hasonlót csináltam vele, de ezt is lepróbálom.
    Én úgy szoktam, hogy mikor elindítom a letöltést, akkor akksi nélkül csatlakoztatom az eszközt, majd beteszem az akksit. A ROM teljes, van calibration mappa.
    És az SP csak "elszürkül" és nem csinál semmit.
    Minden esetre, ha hazaérek megpróbálom így is, aztán írok (19:00 körül)

    But who is watching the guardians?

  • Keeperv85

    nagyúr

    válasz Mr. Y #3025 üzenetére

    "Én úgy szoktam, hogy mikor elindítom a letöltést, akkor akksi nélkül csatlakoztatom az eszközt, majd beteszem az akksit."

    Még a régi 62xx SoC-ra pl jó is ez, így is kellett. Ezeknél már nem...

  • Mr. Y

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz Keeperv85 #3026 üzenetére

    Rendben, mindenféleképpen kipróbálom így, csak akkor tudnám, hogy a Titan 2 és a Nova miért fogadta el/(mindkettő MTK6582)

    But who is watching the guardians?

  • Keeperv85

    nagyúr

    válasz Mr. Y #3027 üzenetére

    Működhet, nem kizárt, csak már nem bevett szokás ez a megoldás. Van, ahol látod nem jön be.

  • Mr. Y

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz Keeperv85 #3028 üzenetére

    Szia!

    Hazaértem, megcsináltam. Az eredményt mellékeltem, ezt csinálta az első másodpercben (első kép) és ezt a tizedik percben (első kép). Akkor most hogyan tovább?

    [ Szerkesztve ]

    But who is watching the guardians?

  • Keeperv85

    nagyúr

    válasz Mr. Y #3029 üzenetére

    Szia!

    Ez nem valami biztató... Az eszközkezelőbe ír valamit? :U

  • Mr. Y

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz Keeperv85 #3030 üzenetére

    A windows-é nem, ennek a programnak meg nem tudom, van e vagy hol.
    Linux alatt sem veszi a lapot

    But who is watching the guardians?

  • cappa72

    nagyúr

    válasz Mr. Y #3031 üzenetére

    Linux esetén milyen linux, melyik Flashtool verzió?

    Esetleg próbáld meg úgy csatlakoztatni flesseléshez, hogy akku bent van, és folyamatosan nyomva tartod a hangerő le gombot.

    Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

  • Keeperv85

    nagyúr

    válasz Mr. Y #3031 üzenetére

    Linux alatt a dmesg kimenet végében mi látszik a bedugás után? (Ha már van Linux... )

    szerk: Minek Kitkat? ::U

    [ Szerkesztve ]

  • Mr. Y

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz cappa72 #3032 üzenetére

    Linux Mint 17.1 Rebecca és 5.150...ás verzió. Az azzal sem megyet úgy értem, hogy nem tudom rávenni a gépet, futtassa, vagy nem tudom, mire kell menni, Linuxban szűz vagyok még, Ubuntut használtam melléktermékként.
    Az is nagy sewgítség volna ha linux alatt megpróbálnám, de nem értek hozzá.

    But who is watching the guardians?

  • Mr. Y

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz Keeperv85 #3033 üzenetére

    A dmesg nem igazán tudom, mit jelent.
    Egyébként milyen KitKat? Elvileg nem 4.4-es a verzió, hanem 5.x-es

    But who is watching the guardians?

  • Keeperv85

    nagyúr

    válasz Mr. Y #3035 üzenetére

    "Egyébként milyen KitKat? Elvileg nem 4.4-es a verzió, hanem 5.x-es"

    Tudod mit jelent a KK ott ugye? Hát nem azt, hogy "Köcsög Keeper".... Ez bizony Kit.... kat....és most már az sem biztos, hogy erre való....

  • Mr. Y

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz Keeperv85 #3037 üzenetére

    Remek, akkor KitKat.
    De mi nem erre való?
    Amúgy a linuxot a beküldött kép alapján hogy használjam?
    Szeretném megpróbálni vele, hiszen elv amire már semmilyen rendszer nem képes, azt a linux megoldja, csak kérdés, hogyan?
    Egyébként, Partition Magic-el rákerestem de nem látja fantommrghajtóként sem. Nem tudom, jelent ez e valamit, csak beírtam

    But who is watching the guardians?

  • Keeperv85

    nagyúr

    válasz Mr. Y #3038 üzenetére

    Linuxon nyiss egy Teminal ablakot oda...

    sudo ./sp_flashtool.sh

    Innen mint Windows alatt...

    [ Szerkesztve ]

  • cappa72

    nagyúr

    válasz Mr. Y #3036 üzenetére

    64bites Mint van fent?
    Mert tudtommal csak a 64bites verzió megbízható a Linux-os Flashtol-ból.

    Először futtatási jogot kap (terminálban, megfelelő könyvtárba belépve):
    chmod +x flash_tool.sh
    Vagy a flash_tool.sh-ra jobb gombbal kattintva a jogosultságoknál "Fájl végrehajtásának engedélyezése programként" "x"-et bejelölöd.

    Utána parancssorból indítom a flashtool-t:
    sudo sh flashtool.sh
    parancs segítségével.

    És ráadásul Mint13 után szükség lehet a modemmanager eltávolítására
    sudo apt-get remove modemmanager

    Amit Keeperv85 kérdezett, arra szintén a parancssoros használatot kell igénybe venni.
    Indítasz egy terminált, majd rádugod a gépre a telefont, és kiadod a parancsot:
    sudo dmesg
    Az kimenet utolsó pára sor tanúskodik az újonnan bedugott eszköz információjáról.
    pl.:
    cappapa-Latitude-E6410 ~ # dmesg | tail -3
    [115882.138973] usb 2-1.3: new high-speed USB device number 51 using ehci_hcd
    [115882.294760] cdc_acm 2-1.3:1.1: ttyACM0: USB ACM device
    [115885.007302] usb 2-1.3: USB disconnect, device number 51

    Ott figyel a ttyACM0, ami kell...

    Meta-mode-ban pedig:
    [116379.713064] usb 2-1.3: new high-speed USB device number 71 using ehci_hcd
    [116379.807108] scsi29 : usb-storage 2-1.3:1.0
    [116379.807679] cdc_acm 2-1.3:1.2: This device cannot do calls on its own. It is not a modem.
    [116379.807772] cdc_acm 2-1.3:1.2: ttyACM0: USB ACM device
    [116380.803876] scsi 29:0:0:0: Direct-Access Linux File-CD Gadget 0000 PQ: 0 ANSI: 2
    [116380.804363] scsi 29:0:0:1: Direct-Access Linux File-CD Gadget 0000 PQ: 0 ANSI: 2
    [116380.808000] sd 29:0:0:0: Attached scsi generic sg2 type 0
    [116380.809306] sd 29:0:0:0: [sdc] Attached SCSI removable disk
    [116380.810221] sd 29:0:0:1: Attached scsi generic sg3 type 0
    [116380.813440] sd 29:0:0:1: [sdd] Attached SCSI removable disk

    (hú de sokáig tartott megírni... oszt' még meg is előztek :DDD)

    [ Szerkesztve ]

    Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

  • Mr. Y

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz cappa72 #3040 üzenetére

    Oké, akkor most sokminden van.
    Egyrészt ugyan azt a kk-t megtaláltam a telepített NOVA 5.0-jában a build.prop fájlok között, de ez most csak mellékes, szerintem nem azt jelenti.

    A modemmanager kikapcsolva. A csatlakozott eszközök... Lehet, én vagyok vak, de nem tudok ezen kiigazodni;

    [ 0.754467] platform eisa.0: Cannot allocate resource for EISA slot 5
    [ 0.754469] platform eisa.0: Cannot allocate resource for EISA slot 6
    [ 0.754471] platform eisa.0: Cannot allocate resource for EISA slot 7
    [ 0.754473] platform eisa.0: Cannot allocate resource for EISA slot 8
    [ 0.754475] platform eisa.0: EISA: Detected 0 cards
    [ 0.754482] cpufreq-nforce2: No nForce2 chipset.
    [ 0.754485] ledtrig-cpu: registered to indicate activity on CPUs
    [ 0.754622] TCP: cubic registered
    [ 0.754723] NET: Registered protocol family 10
    [ 0.754926] NET: Registered protocol family 17
    [ 0.754936] Key type dns_resolver registered
    [ 0.755084] Using IPI No-Shortcut mode
    [ 0.755160] Loading compiled-in X.509 certificates
    [ 0.758607] Loaded X.509 cert 'Magrathea: Glacier signing key: 7acf8ed948d77b6a80f24f59d5d8ed0387aab426'
    [ 0.758619] registered taskstats version 1
    [ 0.764889] Key type trusted registered
    [ 0.779731] input: AT Translated Set 2 keyboard as /devices/platform/i8042/serio0/input/input2
    [ 0.780893] Key type encrypted registered
    [ 0.796872] AppArmor: AppArmor sha1 policy hashing enabled
    [ 0.796876] IMA: No TPM chip found, activating TPM-bypass!
    [ 0.797092] regulator-dummy: disabling
    [ 0.797128] Magic number: 4:483:442
    [ 0.797207] rtc_cmos 00:03: setting system clock to 2016-02-03 18:26:22 UTC (1454523982)
    [ 0.797450] BIOS EDD facility v0.16 2004-Jun-25, 0 devices found
    [ 0.797452] EDD information not available.
    [ 0.797482] PM: Hibernation image not present or could not be loaded.
    [ 0.907619] ata1.00: HPA detected: current 976771055, native 976773168
    [ 0.907623] ata1.00: ATA-8: WDC WD5000AAKS-00V1A0, 05.01D05, max UDMA/133
    [ 0.907626] ata1.00: 976771055 sectors, multi 16: LBA48 NCQ (depth 0/32)
    [ 0.912251] ata2.01: ATAPI: TSSTcorp CDDVDW SH-S223B, SB01, max UDMA/100
    [ 0.920619] ata1.00: configured for UDMA/133
    [ 0.928116] ata2.01: configured for UDMA/100
    [ 1.061589] isapnp: No Plug & Play device found
    [ 1.061701] scsi 0:0:0:0: Direct-Access ATA WDC WD5000AAKS-0 05.0 PQ: 0 ANSI: 5
    [ 1.061807] sd 0:0:0:0: [sda] 976771055 512-byte logical blocks: (500 GB/465 GiB)
    [ 1.061834] sd 0:0:0:0: Attached scsi generic sg0 type 0
    [ 1.061845] sd 0:0:0:0: [sda] Write Protect is off
    [ 1.061848] sd 0:0:0:0: [sda] Mode Sense: 00 3a 00 00
    [ 1.061864] sd 0:0:0:0: [sda] Write cache: enabled, read cache: enabled, doesn't support DPO or FUA
    [ 1.062537] scsi 1:0:1:0: CD-ROM TSSTcorp CDDVDW SH-S223B SB01 PQ: 0 ANSI: 5
    [ 1.064847] sr0: scsi3-mmc drive: 48x/48x writer dvd-ram cd/rw xa/form2 cdda tray
    [ 1.064851] cdrom: Uniform CD-ROM driver Revision: 3.20
    [ 1.065013] sr 1:0:1:0: Attached scsi CD-ROM sr0
    [ 1.065088] sr 1:0:1:0: Attached scsi generic sg1 type 5
    [ 1.167957] sda: sda1 sda2 sda3 < sda5 sda6 sda7 sda8 sda9 sda10 >
    [ 1.168431] sd 0:0:0:0: [sda] Attached SCSI disk
    [ 1.168745] Freeing unused kernel memory: 872K (c19b9000 - c1a93000)
    [ 1.168780] Write protecting the kernel text: 6544k
    [ 1.168857] Write protecting the kernel read-only data: 2768k
    [ 1.168859] NX-protecting the kernel data: 5744k
    [ 1.182159] systemd-udevd[101]: starting version 204
    [ 1.214628] [drm] Initialized drm 1.1.0 20060810
    [ 1.223112] r8169 Gigabit Ethernet driver 2.3LK-NAPI loaded
    [ 1.223124] r8169 0000:03:00.0: can't disable ASPM; OS doesn't have ASPM control
    [ 1.223339] r8169 0000:03:00.0: irq 43 for MSI/MSI-X
    [ 1.223509] r8169 0000:03:00.0 eth0: RTL8102e at 0xf8418000, 00:24:1d:98:d6:3d, XID 14a00000 IRQ 43
    [ 1.279583] usb 4-1: new low-speed USB device number 2 using uhci_hcd
    [ 1.289441] [drm] radeon kernel modesetting enabled.
    [ 1.289729] [drm] initializing kernel modesetting (RV730 0x1002:0x9490 0x1002:0x2542).
    [ 1.289745] [drm] register mmio base: 0xE1000000
    [ 1.289747] [drm] register mmio size: 65536
    [ 1.289887] ATOM BIOS: RV730
    [ 1.289926] radeon 0000:01:00.0: VRAM: 512M 0x0000000000000000 - 0x000000001FFFFFFF (512M used)
    [ 1.289929] radeon 0000:01:00.0: GTT: 1024M 0x0000000020000000 - 0x000000005FFFFFFF
    [ 1.289930] [drm] Detected VRAM RAM=512M, BAR=256M
    [ 1.289932] [drm] RAM width 128bits DDR
    [ 1.289987] [TTM] Zone kernel: Available graphics memory: 440214 kiB
    [ 1.289989] [TTM] Zone highmem: Available graphics memory: 1031514 kiB
    [ 1.289990] [TTM] Initializing pool allocator
    [ 1.289995] [TTM] Initializing DMA pool allocator
    [ 1.290013] [drm] radeon: 512M of VRAM memory ready
    [ 1.290015] [drm] radeon: 1024M of GTT memory ready.
    [ 1.290026] [drm] Loading RV730 Microcode
    [ 1.290326] [drm] GART: num cpu pages 262144, num gpu pages 262144
    [ 1.315640] [drm] PCIE GART of 1024M enabled (table at 0x000000000025D000).
    [ 1.315688] radeon 0000:01:00.0: WB enabled
    [ 1.315692] radeon 0000:01:00.0: fence driver on ring 0 use gpu addr 0x0000000020000c00 and cpu addr 0xffc36c00
    [ 1.315694] radeon 0000:01:00.0: fence driver on ring 3 use gpu addr 0x0000000020000c0c and cpu addr 0xffc36c0c
    [ 1.316597] radeon 0000:01:00.0: fence driver on ring 5 use gpu addr 0x000000000005c598 and cpu addr 0xf881c598
    [ 1.318820] [drm] Supports vblank timestamp caching Rev 2 (21.10.2013).
    [ 1.318824] [drm] Driver supports precise vblank timestamp query.
    [ 1.318849] radeon 0000:01:00.0: irq 44 for MSI/MSI-X
    [ 1.318863] radeon 0000:01:00.0: radeon: using MSI.
    [ 1.318891] [drm] radeon: irq initialized.
    [ 1.365230] [drm] ring test on 0 succeeded in 1 usecs
    [ 1.365288] [drm] ring test on 3 succeeded in 1 usecs
    [ 1.457213] usb 4-1: New USB device found, idVendor=046e, idProduct=557e
    [ 1.457218] usb 4-1: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=0
    [ 1.457220] usb 4-1: Product: USB Multimedia Cordless Mouse
    [ 1.457222] usb 4-1: Manufacturer: BTC
    [ 1.468259] hidraw: raw HID events driver (C) Jiri Kosina
    [ 1.493893] usbcore: registered new interface driver usbhid
    [ 1.493895] usbhid: USB HID core driver
    [ 1.498745] input: BTC USB Multimedia Cordless Mouse as /devices/pci0000:00/0000:00:1d.2/usb4/4-1/4-1:1.0/input/input3
    [ 1.498923] hid-generic 0003:046E:557E.0001: input,hidraw0: USB HID v1.11 Mouse [BTC USB Multimedia Cordless Mouse] on usb-0000:00:1d.2-1/input0
    [ 1.559832] [drm] ring test on 5 succeeded in 1 usecs
    [ 1.559839] [drm] UVD initialized successfully.
    [ 1.559991] [drm] Enabling audio 0 support
    [ 1.560021] [drm] ib test on ring 0 succeeded in 0 usecs
    [ 1.560038] [drm] ib test on ring 3 succeeded in 0 usecs
    [ 1.708889] tsc: Refined TSC clocksource calibration: 2499.939 MHz
    [ 1.709340] [drm] ib test on ring 5 succeeded
    [ 1.709736] [drm] Radeon Display Connectors
    [ 1.709738] [drm] Connector 0:
    [ 1.709740] [drm] HDMI-A-1
    [ 1.709741] [drm] HPD3
    [ 1.709743] [drm] DDC: 0x7f10 0x7f10 0x7f14 0x7f14 0x7f18 0x7f18 0x7f1c 0x7f1c
    [ 1.709744] [drm] Encoders:
    [ 1.709746] [drm] DFP2: INTERNAL_UNIPHY1
    [ 1.709747] [drm] Connector 1:
    [ 1.709748] [drm] DVI-I-1
    [ 1.709749] [drm] HPD1
    [ 1.709751] [drm] DDC: 0x7e60 0x7e60 0x7e64 0x7e64 0x7e68 0x7e68 0x7e6c 0x7e6c
    [ 1.709752] [drm] Encoders:
    [ 1.709754] [drm] CRT1: INTERNAL_KLDSCP_DAC1
    [ 1.709755] [drm] DFP3: INTERNAL_UNIPHY2
    [ 1.709756] [drm] Connector 2:
    [ 1.709757] [drm] DVI-I-2
    [ 1.709758] [drm] HPD2
    [ 1.709760] [drm] DDC: 0x7e20 0x7e20 0x7e24 0x7e24 0x7e28 0x7e28 0x7e2c 0x7e2c
    [ 1.709761] [drm] Encoders:
    [ 1.709763] [drm] DFP1: INTERNAL_UNIPHY
    [ 1.709764] [drm] CRT2: INTERNAL_KLDSCP_DAC2
    [ 1.709790] [drm] Internal thermal controller with fan control
    [ 1.714701] [drm] radeon: dpm initialized
    [ 1.760845] [drm] fb mappable at 0xD045E000
    [ 1.760847] [drm] vram apper at 0xD0000000
    [ 1.760848] [drm] size 5242880
    [ 1.760850] [drm] fb depth is 24
    [ 1.760851] [drm] pitch is 5120
    [ 1.760910] fbcon: radeondrmfb (fb0) is primary device
    [ 1.781344] Console: switching to colour frame buffer device 160x64
    [ 1.786464] radeon 0000:01:00.0: fb0: radeondrmfb frame buffer device
    [ 1.786466] radeon 0000:01:00.0: registered panic notifier
    [ 1.786470] [drm] Initialized radeon 2.36.0 20080528 for 0000:01:00.0 on minor 0
    [ 2.564001] EXT4-fs (sda8): mounted filesystem with ordered data mode. Opts: (null)
    [ 2.649815] random: nonblocking pool is initialized
    [ 2.708739] Switched to clocksource tsc
    [ 9.987121] Adding 2084860k swap on /dev/sda9. Priority:-1 extents:1 across:2084860k FS
    [ 10.028772] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
    [ 10.154600] systemd-udevd[344]: starting version 204
    [ 10.190992] EXT4-fs (sda8): re-mounted. Opts: errors=remount-ro
    [ 10.229737] lp: driver loaded but no devices found
    [ 10.257182] ppdev: user-space parallel port driver
    [ 10.264175] parport_pc 00:07: reported by Plug and Play ACPI
    [ 10.264223] parport0: PC-style at 0x378, irq 7 [PCSPP,TRISTATE]
    [ 10.360663] lp0: using parport0 (interrupt-driven).
    [ 10.376326] intel_rng: FWH not detected
    [ 10.393494] ACPI Warning: 0x00000428-0x0000042f SystemIO conflicts with Region \GP2C 1 (20131115/utaddress-251)
    [ 10.393502] ACPI: If an ACPI driver is available for this device, you should use it instead of the native driver
    [ 10.393551] lpc_ich: Resource conflict(s) found affecting gpio_ich
    [ 10.397792] leds_ss4200: no LED devices found
    [ 10.528681] snd_hda_intel 0000:00:1b.0: irq 45 for MSI/MSI-X
    [ 10.553445] SKU: Nid=0x0 sku_cfg=0x0000c603
    [ 10.553448] SKU: port_connectivity=0x0
    [ 10.553449] SKU: enable_pcbeep=0x1
    [ 10.553451] SKU: check_sum=0x00000000
    [ 10.553452] SKU: customization=0x00000000
    [ 10.553453] SKU: external_amp=0x0
    [ 10.553454] SKU: platform_type=0x0
    [ 10.553455] SKU: swap=0x1
    [ 10.553456] SKU: override=0x1
    [ 10.553783] autoconfig: line_outs=1 (0x14/0x0/0x0/0x0/0x0) type:line
    [ 10.553785] speaker_outs=0 (0x0/0x0/0x0/0x0/0x0)
    [ 10.553786] hp_outs=1 (0x1b/0x0/0x0/0x0/0x0)
    [ 10.553787] mono: mono_out=0x0
    [ 10.553789] dig-out=0x1e/0x0
    [ 10.553790] inputs:
    [ 10.553792] Rear Mic=0x18
    [ 10.553793] Front Mic=0x19
    [ 10.553795] Line=0x1a
    [ 10.553796] CD=0x1c
    [ 10.553798] realtek: Enabling init ASM_ID=0xc603 CODEC_ID=10ec0883
    [ 10.567560] input: HDA Intel Front Headphone as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card0/input8
    [ 10.567683] input: HDA Intel Line Out as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card0/input7
    [ 10.567788] input: HDA Intel Line as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card0/input6
    [ 10.567893] input: HDA Intel Front Mic as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card0/input5
    [ 10.567997] input: HDA Intel Rear Mic as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card0/input4
    [ 10.568524] hda-intel 0000:01:00.1: Handle VGA-switcheroo audio client
    [ 10.568527] hda-intel 0000:01:00.1: Using LPIB position fix
    [ 10.568572] snd_hda_intel 0000:01:00.1: irq 46 for MSI/MSI-X
    [ 10.571081] hda-intel 0000:01:00.1: Enable sync_write for stable communication
    [ 10.628690] HDMI ATI/AMD: no speaker allocation for ELD
    [ 10.628922] input: HDA ATI HDMI HDMI/DP,pcm=3 as /devices/pci0000:00/0000:00:01.0/0000:01:00.1/sound/card1/input9
    [ 10.630553] device-mapper: multipath: version 1.6.0 loaded
    [ 10.922505] gpio_ich: GPIO from 206 to 255 on gpio_ich
    [ 10.996405] init: failsafe main process (548) killed by TERM signal
    [ 11.099588] Bluetooth: Core ver 2.17
    [ 11.099631] NET: Registered protocol family 31
    [ 11.099633] Bluetooth: HCI device and connection manager initialized
    [ 11.099666] Bluetooth: HCI socket layer initialized
    [ 11.099669] Bluetooth: L2CAP socket layer initialized
    [ 11.099675] Bluetooth: SCO socket layer initialized
    [ 11.107511] Bluetooth: RFCOMM TTY layer initialized
    [ 11.107522] Bluetooth: RFCOMM socket layer initialized
    [ 11.107530] Bluetooth: RFCOMM ver 1.11
    [ 11.246340] Bluetooth: BNEP (Ethernet Emulation) ver 1.3
    [ 11.246344] Bluetooth: BNEP filters: protocol multicast
    [ 11.246354] Bluetooth: BNEP socket layer initialized
    [ 11.436541] init: cups main process (642) killed by HUP signal
    [ 11.436554] init: cups main process ended, respawning
    [ 12.981190] r8169 0000:03:00.0 eth0: link down
    [ 12.981204] r8169 0000:03:00.0 eth0: link down
    [ 12.981275] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
    [ 12.981742] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
    [ 13.123870] init: samba-ad-dc main process (720) terminated with status 1
    [ 14.630692] r8169 0000:03:00.0 eth0: link up
    [ 14.630703] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): eth0: link becomes ready
    [ 15.356213] init: plymouth-upstart-bridge main process ended, respawning
    [ 15.362478] init: plymouth-upstart-bridge main process (1325) terminated with status 1
    [ 15.362492] init: plymouth-upstart-bridge main process ended, respawning
    [ 1754.011715] perf samples too long (2501 > 2500), lowering kernel.perf_event_max_sample_rate to 50000
    [ 3201.219548] PM: Syncing filesystems ... done.
    [ 3201.327056] PM: Preparing system for mem sleep
    [ 3201.516675] Freezing user space processes ... (elapsed 0.001 seconds) done.
    [ 3201.518153] Freezing remaining freezable tasks ... (elapsed 0.001 seconds) done.
    [ 3201.519312] PM: Entering mem sleep
    [ 3201.519330] Suspending console(s) (use no_console_suspend to debug)
    [ 3201.519655] sd 0:0:0:0: [sda] Synchronizing SCSI cache
    [ 3201.527470] sd 0:0:0:0: [sda] Stopping disk
    [ 3201.530800] parport_pc 00:07: disabled
    [ 3201.530877] serial 00:06: disabled
    [ 3201.530897] serial 00:06: System wakeup disabled by ACPI
    [ 3202.238517] [drm:rv730_stop_dpm] *ERROR* Could not force DPM to low
    [ 3202.238524] [drm] Disabling audio 0 support
    [ 3202.424086] PM: suspend of devices complete after 904.512 msecs
    [ 3202.424376] PM: late suspend of devices complete after 0.287 msecs
    [ 3202.424524] pcieport 0000:00:1c.1: System wakeup enabled by ACPI
    [ 3202.440151] ehci-pci 0000:00:1d.7: System wakeup enabled by ACPI
    [ 3202.456049] uhci_hcd 0000:00:1d.3: System wakeup enabled by ACPI
    [ 3202.456080] uhci_hcd 0000:00:1d.2: System wakeup enabled by ACPI
    [ 3202.456111] uhci_hcd 0000:00:1d.1: System wakeup enabled by ACPI
    [ 3202.456141] uhci_hcd 0000:00:1d.0: System wakeup enabled by ACPI
    [ 3202.456253] PM: noirq suspend of devices complete after 31.875 msecs
    [ 3202.456637] ACPI: Preparing to enter system sleep state S3
    [ 3202.457913] PM: Saving platform NVS memory
    [ 3202.457973] Disabling non-boot CPUs ...
    [ 3202.560014] smpboot: CPU 1 is now offline
    [ 3202.560249] ACPI: Low-level resume complete
    [ 3202.560249] PM: Restoring platform NVS memory
    [ 3202.560249] Enabling non-boot CPUs ...
    [ 3202.560249] x86: Booting SMP configuration:
    [ 3202.560249] smpboot: Booting Node 0 Processor 1 APIC 0x1
    [ 3202.459280] Initializing CPU#1
    [ 3202.573859] CPU1 is up
    [ 3202.575082] ACPI: Waking up from system sleep state S3
    [ 3202.588225] uhci_hcd 0000:00:1d.0: System wakeup disabled by ACPI
    [ 3202.588246] uhci_hcd 0000:00:1d.1: System wakeup disabled by ACPI
    [ 3202.588267] uhci_hcd 0000:00:1d.2: System wakeup disabled by ACPI
    [ 3202.588287] uhci_hcd 0000:00:1d.3: System wakeup disabled by ACPI
    [ 3202.604057] ehci-pci 0000:00:1d.7: System wakeup disabled by ACPI
    [ 3202.668250] PM: noirq resume of devices complete after 92.396 msecs
    [ 3202.668358] PM: early resume of devices complete after 0.081 msecs
    [ 3202.668469] snd_hda_intel 0000:00:1b.0: irq 45 for MSI/MSI-X
    [ 3202.672154] usb usb2: root hub lost power or was reset
    [ 3202.672176] pcieport 0000:00:1c.1: System wakeup disabled by ACPI
    [ 3202.673926] usb usb3: root hub lost power or was reset
    [ 3202.674021] usb usb4: root hub lost power or was reset
    [ 3202.674112] usb usb5: root hub lost power or was reset
    [ 3202.674177] [drm] PCIE GART of 1024M enabled (table at 0x000000000025D000).
    [ 3202.674205] radeon 0000:01:00.0: WB enabled
    [ 3202.674207] radeon 0000:01:00.0: fence driver on ring 0 use gpu addr 0x0000000020000c00 and cpu addr 0xffc36c00
    [ 3202.674209] radeon 0000:01:00.0: fence driver on ring 3 use gpu addr 0x0000000020000c0c and cpu addr 0xffc36c0c
    [ 3202.674358] snd_hda_intel 0000:01:00.1: irq 46 for MSI/MSI-X
    [ 3202.675199] radeon 0000:01:00.0: fence driver on ring 5 use gpu addr 0x000000000005c598 and cpu addr 0xf881c598
    [ 3202.675391] serial 00:06: activated
    [ 3202.675744] parport_pc 00:07: activated
    [ 3202.721036] [drm] ring test on 0 succeeded in 1 usecs
    [ 3202.721092] [drm] ring test on 3 succeeded in 1 usecs
    [ 3202.864119] ata2.01: ACPI cmd ef/03:45:00:00:00:b0 (SET FEATURES) filtered out
    [ 3202.864120] ata2.01: ACPI cmd ef/03:45:00:00:00:b0 (SET FEATURES) filtered out
    [ 3202.864122] ata2.01: ACPI cmd ef/03:0c:00:00:00:b0 (SET FEATURES) filtered out
    [ 3202.896123] ata2.01: configured for UDMA/100
    [ 3202.915578] [drm] ring test on 5 succeeded in 1 usecs
    [ 3202.915580] [drm] UVD initialized successfully.
    [ 3202.915582] [drm] Enabling audio 0 support
    [ 3202.915609] [drm] ib test on ring 0 succeeded in 0 usecs
    [ 3202.915611] HDMI ATI/AMD: no speaker allocation for ELD
    [ 3202.915625] [drm] ib test on ring 3 succeeded in 1 usecs
    [ 3203.074871] [drm] ib test on ring 5 succeeded
    [ 3203.152021] usb 4-1: reset low-speed USB device number 2 using uhci_hcd
    [ 3203.212017] HDMI ATI/AMD: no speaker allocation for ELD
    [ 3203.512027] HDMI ATI/AMD: no speaker allocation for ELD
    [ 3203.812027] HDMI ATI/AMD: no speaker allocation for ELD
    [ 3204.112025] HDMI ATI/AMD: no speaker allocation for ELD
    [ 3204.412028] HDMI ATI/AMD: no speaker allocation for ELD
    [ 3204.712022] HDMI ATI/AMD: no speaker allocation for ELD
    [ 3205.012032] HDMI ATI/AMD: no speaker allocation for ELD
    [ 3205.312029] HDMI ATI/AMD: no speaker allocation for ELD
    [ 3207.712017] ata1: link is slow to respond, please be patient (ready=0)
    [ 3209.388142] ata1.00: ACPI cmd ef/03:45:00:00:00:a0 (SET FEATURES) filtered out
    [ 3209.388145] ata1.00: ACPI cmd ef/03:45:00:00:00:a0 (SET FEATURES) filtered out
    [ 3209.388149] ata1.00: ACPI cmd ef/03:0c:00:00:00:a0 (SET FEATURES) filtered out
    [ 3209.424285] ata1.00: configured for UDMA/133
    [ 3209.424360] sd 0:0:0:0: [sda] Starting disk
    [ 3209.431031] PM: resume of devices complete after 6762.671 msecs
    [ 3209.431343] PM: Finishing wakeup.
    [ 3209.432421] lpc_ich 0000:00:1f.0: BAR 13: [io 0x0400-0x047f] has bogus alignment
    [ 3209.432427] pci 0000:00:1e.0: PCI bridge to [bus 04]
    [ 3209.432431] pci 0000:00:1e.0: bridge window [io 0xa000-0xafff]
    [ 3209.432448] pci 0000:00:00.0: no hotplug settings from platform
    [ 3209.432450] pci 0000:00:00.0: using default PCI settings
    [ 3209.432455] pcieport 0000:00:01.0: no hotplug settings from platform
    [ 3209.432463] radeon 0000:01:00.0: no hotplug settings from platform
    [ 3209.432469] snd_hda_intel 0000:01:00.1: no hotplug settings from platform
    [ 3209.432472] snd_hda_intel 0000:00:1b.0: no hotplug settings from platform
    [ 3209.432476] pcieport 0000:00:1c.0: no hotplug settings from platform
    [ 3209.432479] pcieport 0000:00:1c.1: no hotplug settings from platform
    [ 3209.432487] r8169 0000:03:00.0: no hotplug settings from platform
    [ 3209.432490] uhci_hcd 0000:00:1d.0: no hotplug settings from platform
    [ 3209.432492] uhci_hcd 0000:00:1d.0: using default PCI settings
    [ 3209.432499] uhci_hcd 0000:00:1d.1: no hotplug settings from platform
    [ 3209.432501] uhci_hcd 0000:00:1d.1: using default PCI settings
    [ 3209.432508] uhci_hcd 0000:00:1d.2: no hotplug settings from platform
    [ 3209.432509] uhci_hcd 0000:00:1d.2: using default PCI settings
    [ 3209.432517] uhci_hcd 0000:00:1d.3: no hotplug settings from platform
    [ 3209.432518] uhci_hcd 0000:00:1d.3: using default PCI settings
    [ 3209.432526] ehci-pci 0000:00:1d.7: no hotplug settings from platform
    [ 3209.432528] ehci-pci 0000:00:1d.7: using default PCI settings
    [ 3209.432536] pci 0000:00:1e.0: no hotplug settings from platform
    [ 3209.432537] pci 0000:00:1e.0: using default PCI settings
    [ 3209.432548] lpc_ich 0000:00:1f.0: no hotplug settings from platform
    [ 3209.432549] lpc_ich 0000:00:1f.0: using default PCI settings
    [ 3209.432558] ata_piix 0000:00:1f.2: no hotplug settings from platform
    [ 3209.432560] ata_piix 0000:00:1f.2: using default PCI settings
    [ 3209.432567] pci 0000:00:1f.3: no hotplug settings from platform
    [ 3209.432569] pci 0000:00:1f.3: using default PCI settings
    [ 3209.436402] lpc_ich 0000:00:1f.0: BAR 13: [io 0x0400-0x047f] has bogus alignment
    [ 3209.436409] pci 0000:00:1e.0: PCI bridge to [bus 04]
    [ 3209.436413] pci 0000:00:1e.0: bridge window [io 0xa000-0xafff]
    [ 3209.436430] pci 0000:00:00.0: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436432] pci 0000:00:00.0: using default PCI settings
    [ 3209.436438] pcieport 0000:00:01.0: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436445] radeon 0000:01:00.0: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436451] snd_hda_intel 0000:01:00.1: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436454] snd_hda_intel 0000:00:1b.0: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436458] pcieport 0000:00:1c.0: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436461] pcieport 0000:00:1c.1: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436468] r8169 0000:03:00.0: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436472] uhci_hcd 0000:00:1d.0: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436474] uhci_hcd 0000:00:1d.0: using default PCI settings
    [ 3209.436481] uhci_hcd 0000:00:1d.1: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436482] uhci_hcd 0000:00:1d.1: using default PCI settings
    [ 3209.436489] uhci_hcd 0000:00:1d.2: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436491] uhci_hcd 0000:00:1d.2: using default PCI settings
    [ 3209.436498] uhci_hcd 0000:00:1d.3: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436500] uhci_hcd 0000:00:1d.3: using default PCI settings
    [ 3209.436507] ehci-pci 0000:00:1d.7: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436509] ehci-pci 0000:00:1d.7: using default PCI settings
    [ 3209.436516] pci 0000:00:1e.0: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436518] pci 0000:00:1e.0: using default PCI settings
    [ 3209.436528] lpc_ich 0000:00:1f.0: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436530] lpc_ich 0000:00:1f.0: using default PCI settings
    [ 3209.436538] ata_piix 0000:00:1f.2: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436540] ata_piix 0000:00:1f.2: using default PCI settings
    [ 3209.436547] pci 0000:00:1f.3: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436549] pci 0000:00:1f.3: using default PCI settings
    [ 3209.436601] lpc_ich 0000:00:1f.0: BAR 13: [io 0x0400-0x047f] has bogus alignment
    [ 3209.436604] pci 0000:00:1e.0: PCI bridge to [bus 04]
    [ 3209.436607] pci 0000:00:1e.0: bridge window [io 0xa000-0xafff]
    [ 3209.436620] pci 0000:00:00.0: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436622] pci 0000:00:00.0: using default PCI settings
    [ 3209.436628] pcieport 0000:00:01.0: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436634] radeon 0000:01:00.0: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436640] snd_hda_intel 0000:01:00.1: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436643] snd_hda_intel 0000:00:1b.0: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436646] pcieport 0000:00:1c.0: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436649] pcieport 0000:00:1c.1: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436656] r8169 0000:03:00.0: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436660] uhci_hcd 0000:00:1d.0: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436661] uhci_hcd 0000:00:1d.0: using default PCI settings
    [ 3209.436669] uhci_hcd 0000:00:1d.1: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436671] uhci_hcd 0000:00:1d.1: using default PCI settings
    [ 3209.436678] uhci_hcd 0000:00:1d.2: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436680] uhci_hcd 0000:00:1d.2: using default PCI settings
    [ 3209.436688] uhci_hcd 0000:00:1d.3: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436690] uhci_hcd 0000:00:1d.3: using default PCI settings
    [ 3209.436697] ehci-pci 0000:00:1d.7: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436699] ehci-pci 0000:00:1d.7: using default PCI settings
    [ 3209.436706] pci 0000:00:1e.0: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436708] pci 0000:00:1e.0: using default PCI settings
    [ 3209.436718] lpc_ich 0000:00:1f.0: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436720] lpc_ich 0000:00:1f.0: using default PCI settings
    [ 3209.436728] ata_piix 0000:00:1f.2: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436730] ata_piix 0000:00:1f.2: using default PCI settings
    [ 3209.436737] pci 0000:00:1f.3: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436739] pci 0000:00:1f.3: using default PCI settings
    [ 3209.436802] lpc_ich 0000:00:1f.0: BAR 13: [io 0x0400-0x047f] has bogus alignment
    [ 3209.436805] pci 0000:00:1e.0: PCI bridge to [bus 04]
    [ 3209.436808] pci 0000:00:1e.0: bridge window [io 0xa000-0xafff]
    [ 3209.436821] pci 0000:00:00.0: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436822] pci 0000:00:00.0: using default PCI settings
    [ 3209.436828] pcieport 0000:00:01.0: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436834] radeon 0000:01:00.0: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436840] snd_hda_intel 0000:01:00.1: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436843] snd_hda_intel 0000:00:1b.0: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436846] pcieport 0000:00:1c.0: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436849] pcieport 0000:00:1c.1: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436857] r8169 0000:03:00.0: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436860] uhci_hcd 0000:00:1d.0: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436861] uhci_hcd 0000:00:1d.0: using default PCI settings
    [ 3209.436868] uhci_hcd 0000:00:1d.1: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436870] uhci_hcd 0000:00:1d.1: using default PCI settings
    [ 3209.436878] uhci_hcd 0000:00:1d.2: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436879] uhci_hcd 0000:00:1d.2: using default PCI settings
    [ 3209.436887] uhci_hcd 0000:00:1d.3: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436889] uhci_hcd 0000:00:1d.3: using default PCI settings
    [ 3209.436896] ehci-pci 0000:00:1d.7: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436898] ehci-pci 0000:00:1d.7: using default PCI settings
    [ 3209.436905] pci 0000:00:1e.0: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436907] pci 0000:00:1e.0: using default PCI settings
    [ 3209.436916] lpc_ich 0000:00:1f.0: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436918] lpc_ich 0000:00:1f.0: using default PCI settings
    [ 3209.436926] ata_piix 0000:00:1f.2: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436928] ata_piix 0000:00:1f.2: using default PCI settings
    [ 3209.436935] pci 0000:00:1f.3: no hotplug settings from platform
    [ 3209.436937] pci 0000:00:1f.3: using default PCI settings
    [ 3209.431344] Restarting tasks ... done.
    [ 3209.721290] r8169 0000:03:00.0 eth0: link down
    [ 3209.721326] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
    [ 3209.722296] r8169 0000:03:00.0 eth0: link down
    [ 3211.321962] r8169 0000:03:00.0 eth0: link up
    [ 3211.321977] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): eth0: link becomes ready
    [ 3241.180044] Corrupted low memory at c000d2ec (d2ec phys) = 00004000
    [ 3241.180056] ------------[ cut here ]------------
    [ 3241.180068] WARNING: CPU: 0 PID: 3308 at /build/buildd/linux-3.13.0/arch/x86/kernel/check.c:140 check_for_bios_corruption+0xbe/0xd0()
    [ 3241.180071] Memory corruption detected in low memory
    [ 3241.180073] Modules linked in: bnep rfcomm bluetooth gpio_ich dm_multipath snd_hda_codec_hdmi scsi_dh snd_hda_codec_realtek coretemp snd_hda_intel snd_hda_codec binfmt_misc snd_hwdep serio_raw snd_pcm snd_page_alloc lpc_ich snd_seq_midi snd_seq_midi_event snd_rawmidi snd_seq snd_seq_device snd_timer snd soundcore parport_pc ppdev mac_hid lp parport dm_mirror dm_region_hash dm_log hid_generic usbhid hid radeon i2c_algo_bit ttm r8169 drm_kms_helper mii drm
    [ 3241.180134] CPU: 0 PID: 3308 Comm: kworker/0:2 Not tainted 3.13.0-37-generic #64-Ubuntu
    [ 3241.180137] Hardware name: Gigabyte Technology Co., Ltd. G31M-ES2C/G31M-S2C, BIOS F6 02/05/2009
    [ 3241.180143] Workqueue: events check_corruption
    [ 3241.180147] 00000000 00000000 e5ae7e8c c1653867 e5ae7ecc e5ae7ebc c105691e c182e64c
    [ 3241.180157] e5ae7ee8 00000cec c182e678 0000008c c1048d6e c1048d6e 00000000 c0010000
    [ 3241.180168] c1aaf8d0 e5ae7ed4 c1056973 00000009 e5ae7ecc c182e64c e5ae7ee8 e5ae7efc
    [ 3241.180178] Call Trace:
    [ 3241.180188] [<c1653867>] dump_stack+0x41/0x52
    [ 3241.180194] [<c105691e>] warn_slowpath_common+0x7e/0xa0
    [ 3241.180201] [<c1048d6e>] ? check_for_bios_corruption+0xbe/0xd0
    [ 3241.180207] [<c1048d6e>] ? check_for_bios_corruption+0xbe/0xd0
    [ 3241.180213] [<c1056973>] warn_slowpath_fmt+0x33/0x40
    [ 3241.180218] [<c1048d6e>] check_for_bios_corruption+0xbe/0xd0
    [ 3241.180224] [<c1048d90>] check_corruption+0x10/0x40
    [ 3241.180230] [<c106ec8b>] process_one_work+0x11b/0x3b0
    [ 3241.180236] [<c106cc45>] ? start_worker+0x25/0x30
    [ 3241.180241] [<c106f3cd>] ? manage_workers.isra.28+0x1ad/0x270
    [ 3241.180247] [<c106f909>] worker_thread+0xf9/0x380
    [ 3241.180252] [<c106f810>] ? rescuer_thread+0x380/0x380
    [ 3241.180258] [<c10750f1>] kthread+0xa1/0xc0
    [ 3241.180266] [<c1661b37>] ret_from_kernel_thread+0x1b/0x28
    [ 3241.180272] [<c1075050>] ? kthread_create_on_node+0x140/0x140
    [ 3241.180276] ---[ end trace eee1acfc397cedf2 ]---
    (rádugás után)

    a sudo sh flashtool.sh parancsra (jobb egeres művelet után, mert tzerminálba nem fogadta el) azt írja, hogy Can't open flashtool.sh

    Most akkor miért nerm indul és mit jelent az a sok sor, amit küldtem?

    But who is watching the guardians?

  • cappa72

    nagyúr

    válasz Mr. Y #3041 üzenetére

    sudo sh flashtool.sh parancsra
    Igen, elírtam:
    sudo sh flash_tool.sh

    A sokminden utolsó pár sora lehet csak érdekes.

    De itt nem nagyon van olyan, ami arra utalna, hogy csatlakozott. (Én legalábbis nem látom, nem mindent tudok értelmezni :B )

    [ Szerkesztve ]

    Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

  • Mr. Y

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz cappa72 #3042 üzenetére

    Mindkét változatra ezt írja, miért nem indítja el a programot?
    Már kitettem az asztalra is mappástul!
    És a sokban való nemcsatlakozás mire utalhat?

    But who is watching the guardians?

  • cappa72

    nagyúr

    válasz Mr. Y #3043 üzenetére

    Beléptél a megfelelő könyvtárba, és onnan adtad ki a parancsot?
    64bites a Linux?

    Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

  • Mr. Y

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz cappa72 #3044 üzenetére

    Szerintem 32 bites a nagygépem, de a laptop 64, feltehetem arra is, vagy esetleg működik Pendrive módban is? Úgy használtam már, csak nem tudom, mennyire teljes körű úgy a használata. \BIOS\BOOT FROM USB\
    Viszont a könyvtárimportálást csak windows-os környezetben ismerem, erre mi a parancs?

    *bár lehet, hogy hülyeség, de volt egy androidos laptopom, melyre úgy lehetett rátenni rendszert, mikor teljesen ki volt nullázva, hogy rátettem egy programmal a ROM-ot SD-re és beraktam a gépbe, majd bekapcsolásnál arról Bootolt. Valószínű, hogy telefonnál nem működik, de megér egy próbát? Mert akkor felkutatnám azt is, de először próbáljuk meg a linuxot

    But who is watching the guardians?

  • Keeperv85

    nagyúr

    válasz Mr. Y #3045 üzenetére

    Sajnos nincs ilyen megoldás itt...

    Viszont én megnézném a telót, ha a postaköltségét állod. Azt nem mondom, hogy biztos felkel, de ha valaki meg tudja menteni,az én vagyok...

  • cappa72

    nagyúr

    válasz Mr. Y #3045 üzenetére

    Szerintem 32 bites a nagygépem,
    Hát nem véletlenül kérdeztem rá, hogy milyen Linux, stb...

    Szerintem hallgass rá:

    Mint mondotta:
    ... de ha valaki meg tudja menteni,az én vagyok...
    És ez pontosan így van... :K

    [ Szerkesztve ]

    Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

  • Mr. Y

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz Keeperv85 #3046 üzenetére

    Rendben, ha nem megy, akkor végső soron ez lesz.
    De addig is, legalább megpróbálnám, hogyan kell terminálba könyvtárat importálni?
    Másrészről (privátba, gondolom nem publikus) egy lakcímet kérnék, mert ugyan nem sok rá az esély, de meglehet, hogy a szembeszomszédom vagy :)

    But who is watching the guardians?

  • Keeperv85

    nagyúr

    válasz Mr. Y #3048 üzenetére

    Az kétlem, a szembe szomszéd sajnos már jobb világba távozott...

    Terminálba a PATH paranccsal lehet környezeti változókat hozzáadni... de most vagy nem erre gondolsz, vagy nem értem mire kell....

  • Mr. Y

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz Keeperv85 #3049 üzenetére

    Arra a parancsra gondolok, aminek a windows cmd megfelelője;
    "cd C:/Users/XY/Desktop/mappa

    But who is watching the guardians?

Új hozzászólás Aktív témák