Új hozzászólás Aktív témák

  • LámaZ

    addikt

    válasz rgeorge #74174 üzenetére

    Csak kéregessed! :))
    Tudod te, hogy mennyi bosszúságot okozott már a JRE? Be kellene perelni érte a Java fejlesztőjét, gondozóját, és kártérítést kérni.
    Én akkor utáltam meg először, amikor a CIB netbankot ilyen alapokra helyezték. Szemben ugye az OTP netbankjával, amely eleve böngésző alapú volt (mármint amikor én bejelentkeztem oda - persze ott is kellett anyázni, mert egy tranzakció feladása 10-15 percebe telt 1998 körül még, annyit kellett kattintatni, írogatni, várni, várni... stb.), meg az Unicredit, meg, meg...
    Lehet amúgy, hogy a CIB azóta levette a képernyőjéről, mert többek között én is beolvastam nekik emiatt, de már nem érdekel, mert elváltam tőlük, persze nem kimondottan a JRE miatt.

    Van még egy szakmai alkalmazás, amelyet hozzám hasonlóan több tízezer vagy százezer ember használ világszerte – azért sem mondom meg a nevét! – amelyet szintén Java meg .NET alapokra kezdtek fejleszteni a karrierjük közepén a hüjje németek (pedig a német az német, ugye?), mert beleuntak a C-kódok irkálásába, amikor már kerestek egy kis vagyont. Ott is állandó volt az ilyen olyan biztonsági hiba, összeomlás stb. Addig ettük a fejlesztők fejét – én is, más is –, hogy tavaly KI-IR-TOT-TÁK a programjukból a Javat-t; persze a .NET még mindig ott van, sajnos. Annyi tisztesség nincs bennük, hogy pl. nekem ingyen frissítést adjanak. Mi vagyok én, jótékonysági szoftvertanácsadó?!

    Most itt van ez az mumifikálódott ABEV Java, egy kövület, fosszília, vagy amit akartok.
    Most nem beszélek arról, hogy az Ügyfékaput kellene alkalmassá tenni arra, hogy ott, a böngészőben (Androidon is!) csinálja meg a polgár az adóbevallását meg egyéb bevallásokat, ne kelljen telepítgetni, majd beküldözgetni – ha érted, amit mondok. De, nem, nem, nem. Ott ülnek a betokosodott szoftveresek, meg a még jobban begyöpösödött főnökeik, egész fent, jó magas polcokon is, és nem hajlandók a felhasználó, a polgár, az adófizető fejével gondolkodni (mármint azokéval, akiknek van feje ☺).
    No, így kínlódjuk le az életünket, és észre sem vesszük, hogy kampec dolores. („Ognuno sta solo sul cuor della terra / trafitto da un ragio di sole: / ed è subito sera.” – Na, ki írta ezt? Megmondom: egy komcsi. :DD )

    Legyen minden jó!

Új hozzászólás Aktív témák