Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz Petykemano #41874 üzenetére

    A konzolnak olyan mindegy. Ott úgyis a játékeladásokon van a haszon. A gépet akár az egész életciklus alatt adhatják veszteségesen. Az AMD-nek nyilván van egy szerződése, hogy mennyit kér az MS-től és a Sony-tól, de miután a partnereket kifizette a két cég, akár konzolonként 100-200 dollár veszteséget is bevállalhatnak.

    Mert nem a konzolba készültek. A Microsoft és a Sony eléggé eltérő GPU-kat kap. Nem olyanokat, amelyeket az AMD használ most, és használni fog jövőre. A Semi-Custom megkapta a dizájnt, és azt az igényeknek megfelelően átalakították, illetve kiegészítették third-party IP-kkel. Ezekről egyébként az RTG semmit sem tud, illetve tudhat, hiszen ha kiderül, hogy az AMD ezeket másolja, akkor megnézhetik, hogy mikor kapnak még egyszer megrendelést egy semi-custom dizájnra. De amúgy sem lenne ennek értelme (leszámítva a spéci dolgokat, mint a superstencil), mert az RTG egy generáció előnyben van a semi-customhöz képest.

    Az egyszerű optimalizálhatóság nem semi-custom igény. Azt nem tudják csak úgy beletervezni, ha a hardver alapból nem erre van felkészítve. Ezeket közölni kell a cégekkel, amikor elkezdik a papíron tervezni az architektúrát. Ez valószínűleg úgy volt, hogy valamikor 2015-ben összegezték a PS4/XO tapasztalatokat, és arra juthatott a Sony, az MS és az AMD, hogy ugyan egyszerű programozni ezeket a modern SIMT GPU-kat, de viszonylag sok idő belőlük az optimális teljesítményt kihozni. Erre pedig reagált az RDNA. Ennek egyébként PC-n lesz a legnagyobb haszna, mert azért konzolnál mégis fix a hardver, még ha szenvedés is, jól lehet optimalizálni, viszont PC-s szinten sok a variáció, és az RDNA a GCN-nél sokkal kevésbé érzékeny a nem megfelelően optimalizált kódokra.

    Lényegében arról van szó, hogy a fejlesztési és a gyártási költségek is emelkednek, miközben szűkül a piac, és ez azt jelenti, hogy más árazással lehet biztosítani a megfelelő nyereséget a hardvereken. Ennyi. De persze annyira azért nem változtak meg az árak, hogy ekkora emelés kelljen, szóval lehetne ezeket olcsóbban is adni, és még haszon is maradna rajtuk bőven. Ez általánosan igaz az új VGA-kra.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák