Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Abu85 #35438 üzenetére

    jövedelmező = nagyon leegyszerűsítve a szumma árrés, vagyis hogy az eladott termékek utáni árbevétel (mennyiség * ár) minusz a gyártási költség (mennyiség * ár).

    Hogy jön ide a minta?

    Nincs olyan, hogy a régit nem veszik, ha kellően alacsony áron adod.

    A vega20-ról mondtam, hogy más.

    Lehet, hogy keverem a gaminget a professzionálissal, de nem összekeverem.

    "A gaming teljesen más. Amíg a user veszi a régit, addig jó az is. Ne vegyétek és adnak ki újat." => erről beszélek én is.

    Akkor mégegyszer: nem akkor jön tehát új kártya, amikor rendelkezésre áll az új gyártósor tömegtermelésre és azon elkészül az új lapka, hanem amikor csökken a kereslet a régire.

    Az spórolás, ha a legolcsóbb stacket veszed. De ha az AMD arra spekulál, hogy a RAM árak emelkednek és ő majd jól tud spórolni azzal, hogy kevés ramot is elegendő a kártyára rakni és végül pont azokból a RAM modulokból és végülis összkapacitásokkal tudsz gazdálkodni, mint a konkurensed, akkor pont nem tudtál spórolni semmit.

    Mondok egy példát: TE csodálatosan ügyes burkoló vagy, a konkurensed meg béna. Nagy erőfeszítéseket tettél arra, hogy kidolgozd a módszered, hogy hogyan tudsz spórolni az anyagon, ragasztón, csempén mindenen. A konkurensed meg kókler barbárként pepecsel, tör-zúz, pazarol mindent. Elméletben azt tudod mondani a megrendelőnek, hogy te olyan jól dolgozol, hogy neked elég 9 doboz csempe, és 2,5kg fuga, míg a konkurensed 16 doboz csempével és 5kg fugával dolgozik. De cseszheted az elméleti előnyödet, ha a csempét csak 20 dobozonként lehet rendelni és a fuga kiszerelése is 5kg minimum.

    Ha $40 egy HBM2 stack és $18 egy 1GB-os GDDR5 lapka, akkor egy 8GB-os polarison csak a ram $144.
    miért nem húz erre az AMD egy 4GB-os kis vegát, amit mondjuk pont $80-ral tudna olcsóbban adni, mint a polarist? Ráadásul a HBM2 kínálat pont nem függvénye a GDDR5 keresletnek, tehát akár futhatna párhuzamosan is a kettő...

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák