Új hozzászólás Aktív témák

  • Plasticbomb

    addikt

    válasz MaxxDamage #22935 üzenetére

    Mint bármilyen másik overclock/underclock/undervolt esetén. De még nincs meg az én Rzyenem.. Csak egy kis memorizálás kell neki max, vagy egy megfelelő alkalmazás, mint pl az alábbi:

    Ellenben mibe akadtam bele:

    K17TK

    Ennek a Kaveri-s Godavari-s verziójával (K15TK a neve) nagyon szépen lehetett beállitani az emlitett APUkat, pl azoknál ha bármilyen 3D/GPU terhelés érkezett az IGPre, akkor a P4 PStateben megadott értékre váltott a CPU rész, igy tökmindegy volt, hogy milyen OCt és hűtést alkalmazott az ember azt csak a P7 State-re alkalmazta a rendszer, vagyis úgy tűnt, hogy throttlingol az APU, holott csak hülyén volt meghatározva a CPU és IGP PStatek kapcsolata. Óóóóó kezdek rápörögni, hogy vegyeg egy 2400G-t.......

    Gyak úgy nézett ki, hogy amint az IGP terhelést kapott, akkor a CPU P4 PState 3 GHzre kapcsolt le, mig az IGP 940 valami MHzre fel (Az ok az a TDP keret és a hűtés volt, hogy azokba beférjen), sajnos ez egy nagyon szerencsétlen összeállitás lett, ugyanis minden review throttlingként adta el a jelenséget... Mig, IGP terhelés nélkül 4,5 GHz a legtöbbnek gond nélkül ment. Az emlitett PState buherálással be lehetett állitani P4re azt a CPU frekit, amit akartál, és az IGPre meg mehetett 940MHz+ (1040 MHz körül volt a max, ha jól emlékszem), és igy már nem volt annyira siralmas.. Az más kérdés, hogy hűteni is kellett, és azért CPUban továbbra sem volt elég izmos.

    [ Szerkesztve ]

    ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)

Új hozzászólás Aktív témák