Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tyrel

    őstag

    válasz hokuszpk #3342 üzenetére

    "a Tomahawk probalja az alatta/felette levo ket ertekbol aranyosan szamolgatni az idoziteseket, csak nem mindig jon ki a matek."

    Esélyes hogy ilyesmit csinál, csak nem értem a logikáját. Sok hűhó semmiért. Hagyja úgy a timingeket ahogy voltak, ha az nem jó az meg hadd legyen már az én saram, elvégre én akartam eltérni a gyári specifikációktól. Nincs rá szükségem hogy fogja a kezem, pláne ilyen inkonzisztens módon:
    pl. ha a fesz.-hez hozzányúlok o automatikusan kikapcsolja a CnQ-t, ezzel kb. elore jelezve hogy "barátom az ott nem fog muködni" (kéne neki, de most nem ez a lényeg), vagy épp ha a "Windows 10 WHQL Support"-ot bekapcsolom, akkor kikapcsolja a CSM-et.

    Viszont ha a mem. frekvenciához nyúlok, azt simán engedi átállítani, és nem mutatja úgy mint a Memory Try It!-nél hogy mások lesznek a timing-ek, és nem kapcsol ki automatikusan semmit sem. Az XMP profilt aktív marad az UI szerint, amiből (pláne a fentiek után) logikusan következtethet az ember arra, hogy onnan veszi a beállításokat, csak épp egyes részeit override-olhatod.
    De nem, átállítod a frekvenciát, és ő a háttérben szó nélkül átállít mást is. Részemről ez a "kabbe b+" kategória és semmi köze ahhoz hogy tudom-e mi az XMP profil.

    Más kérdés hogy ez már csak erről is szól, hogy én vagyok hülyének nézve mikor az alaplap a hülye, de maga a probléma manuális timing beállításokkal már rég megoldódott...

    Az eredeti & komolyabb bajom továbbra is az, hogy nincs se VID offset voltage control, se fixed voltage mellett működő CnQ. Legalább vagy az egyik legyen, vagy a másik, de hogy egyik se az egy vicc. Worst UEFI ever.

    [ Szerkesztve ]

    Turenkarn

Új hozzászólás Aktív témák