Új hozzászólás Aktív témák

  • MZsoltee

    veterán

    2600 OC és úgy általában ryzen OC az, ami ügyben nézelődtem a neten. Gyakorlatilag arra jutottam, hogy a ryzenek eléggé ki vannak hegyezve, 100-200, max 300mhz van bennük, így gyakorlatilag csak fun miatt érdemes tuningolni. Sőt néha ha hozzás e nyúlsz a boost ügyesebb, mint a felhasználó manual OC-val. Komolyabb teljesítménynövekedést nem lehet kihozni belőlük. Komolyabb alatt 20-30%-os órajelemelést értek. (2600k-m volt előtte, ott ez teljesen normális volt). És ez nem csak a második, hanem a harmadik gerenrációra is igaz ahogy látom.

    Kérdés, ha veszek egy aftermaket coolert, akkor a boost automatikusan emelkedni fog, vagy állítanom kell valamit a biosban? Ezek alapján nagyon komolyat (Brocken 3, bár csábító 11,5-ért) nem fogok venni, ahogy látom fölösleges is legfeljebb a hang miatt. Valszeg valami olcsóbb aftermarketet kellene választani.

    Próbálkozásképp stock hűtővel 40-re állítottam a szorzó és offsettel -0,1V-ot adtam. Szépen ment a cucc, csak nem vette vissz az órajeleket. Miért? Ilyenkor nincs további boost?
    Olyan lehetőség nincs, hogy beállítok egy maxium szrzót ameddig boostol és offsettel egy max feszt amieddig elmehet?

    A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

Új hozzászólás Aktív témák