Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
atti_2010
nagyúr
A Bull olyan amilyen, de a Llanot nem is lehet az I3 mal összehasonlítani, mivel kevesebbet fogyaszt, eleve egy 4 magos proci, az IGP-je kb 10x jobb.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
atti_2010
nagyúr
válasz audi100td #1604 üzenetére
A röhej hogy egyesek elhiszik hogy van jelentősége a tesztnek, szerintem nem túlzottan lényeges hogy az Intel mit nem tud.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
stratova
veterán
Biztosan terítéken volt egy-egy Blizzard játék is
Viszont tekintve a szervezőpárost a végeredmény nem meglepő, nyilván olyan téren mérték össze a CPU/APU párost ahol AMD van előnyben (nics ezzel baj mindenki ott hasonlítja össze a termékét, ahol igazán versenyképes). Játék alatt AMD eddig is szépen teljesített. Az i7-2700K elleni előny indoklása a tesztelők részéről, azért engem is érdekelne. -
atti_2010
nagyúr
válasz audi100td #1604 üzenetére
Nem arról van szó hogy a Sandy alkalmatlan a játékra hanem hogy elhitetik hogy játszani csak egy I5 lehet, és egyesek képesek ezért 3-4x arat fizetni holott ez hülyeség hiszen egy Athlon X4 is vígan elvisz bármilyen játékot.
-
zetecR
addikt
válasz VaniliásRönk #1610 üzenetére
Hogy túl jó?
-
echterion
nagyúr
-
szacsee
nagyúr
válasz edward2 #1591 üzenetére
Van egy progi amit mostanában vettem megint elő.
LinX és Prime is tovább ment fagyásmentesen, míg ez a program detektálta hogy hibás.
Igaz lehet csak az SB hibás IMC-jét nem szerette, de mindenesetre 10 perc alatt képembe dobta, hogy valami nem smakkol. Sajnos a win által lefoglalt memóriába nem tud belenyulni, mint más progi sem, viszont a bootolható memtest-ek nem mind 64-bitesek. Ezért vagy valami Linux boot cd memóriatesztjét használom, vagy pedig a win beépített memóriatesztelőjét.audi100td: Trinity-ről van már valami infó, vagy még nagy a sunnyogás?
[ Szerkesztve ]
Podium Hub + Cluster Pack és váltófül Kormányos topiklakók részére 40K, QR2-vel 63,5K, vagy külön a kormányváltó is akár.... keress PM
-
edward2
addikt
válasz szacsee #1614 üzenetére
Kösz rálesek. Winben milyen beépített memóriateszt van?
(#1601) echterion:
Most akkor nézzük az eredményt:
Prime95 42 óra hibamentes futattás. (mellette megnéztem 2 NFL meccset 1 filmet).
Leállítottam majd 1 percre rá kifagyott gép. Na ez wtf? egyáltalán hogyan lehetséges ez?
-
atti_2010
nagyúr
válasz szacsee #1614 üzenetére
audi100td: Trinity-ről van már valami infó, vagy még nagy a sunnyogás?
Már be is mutatták, jól helyben hagyta az Ivyt.
-
atti_2010
nagyúr
válasz edward2 #1616 üzenetére
A prime több féle képen is tesztel, CPU vagy CPU+RAM ha te csak a CPU tesztet futtattad akkor lehet hogy a mémvezérlő miatt fagyott le vagy a ramok nem bírták az igát.
[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
válasz edward2 #1616 üzenetére
Vezérlőpult- Feladatkezelő- Windows memória diagnosztika (win beágyazott memtest-je)
HCI memtest is jó ha a nem lefoglalt memóriát elosztod a procimagok számával és annyiszor indítod saját megadott mértéket beállítva.
Prime Blend, Linx és tsai sok mindenre jók, de van hogy csak valós alkalmazások alatt fingik a rendszer. Igazából attól függ milyen probléma. Anno helytelen memória konfigurálás végett egyes játékokban pixel hibák jelentek meg elszineződött textúraként. Prime 8 órán át ment, LinX még sehol nem volt akkor, max IBT.
Hyper Pi és Prime Blend vagy LinX együtt nagy eséllyel fingatja a hibás rendszert.
No meg a fentebb linkelt y-cruncher isPodium Hub + Cluster Pack és váltófül Kormányos topiklakók részére 40K, QR2-vel 63,5K, vagy külön a kormányváltó is akár.... keress PM
-
edward2
addikt
válasz VaniliásRönk #1618 üzenetére
Corsair HX620. Nem hiszem, hogy ennek igen sok baja lenne. Mellesleg most pakoltam még kis feszt ramra meglátjuk.
(#1620) atti_2010 :
Kifejezetten a ramos beállítást futtattam. 42 órán bírta majd miután leállítottam meghalt.
(#1622) szacsee:
kösz azóta megtaláltam majd rálesek. ezt az y-crunchert futtattam olyan 2 órát tegnap hirtelenjében. Semmi probléma.
Majd többi kombináció hétvégén most tanulni kell
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz edward2 #1623 üzenetére
Akkor tap baj nem lehet. Ahogy elneztem teljesen mindegy milyen beallitassal futtatod a Prime-ot huzamosabb ideig, a beallitastol csak az fugg mekkora meretu blokkokkal kezdi a ciklust.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
whiteman0524
aktív tag
Üdv!
Van egy A6-3400-al szerelt laptopom. Munkához használnom kéne a Windows Virtual PC-t XP virtualizációhoz. Nem tudom hogy ez a processzor támogat-e esetleg valami natív dolgot ezzel kapcsolatban, vagy van-e valamilyen szoftver amit fel lehetne tenni hozzá ami optimalizál a teljesítményen?
-
zetecR
addikt
válasz whiteman0524 #1626 üzenetére
Én nem sok különbséget érzek aközött, hogy BIOS-ban be van-e kapcsolva a virtualizáció vagy sem.
Igaz, alap dolgokra kell az XP mód, lehet, hogy komolyabb terhelés mellett kijön a különbség.Mindenesetre BIOS-ban kapcsold be és telepítsd fel a Virtual PC-t és kész.
Nem kell hozzá semmi csiribirí. -
atti_2010
nagyúr
Valaki nem tudja a Realtech Audio manager miért hajtja folyamatosan 25% mind a 4 magot.
-
zetecR
addikt
válasz whiteman0524 #1630 üzenetére
Semmi, mint írtam az MS honlapról letölthető Virtual XP-nek nem kell semmiféle harveres virtualizáció, bármin elfut, ami elbírja.
Az A6 meg bőven elbírja.atti_2010: nem kéne, nekem is fent van és nem hajtja.
[ Szerkesztve ]
-
whiteman0524
aktív tag
Igen már fent van. Használom is, csak gondoltam hogy esetleg valahogyan lehetne-e növelni a teljesítményt. Bár már így is elég jól fut, csak egy dolog idegesít a képfrissítése, ami elég gyenge. De sajnos grafikus drivert meg nem lehet pakolni mivel nem a fizikai gép hardvereit ismeri föl.
-
-
Banános Joe
csendes tag
Sziasztok!
Engem az érdekelne, hogy mennyire jól beruházás egy FM1-es konfig, illetve van-e értelme az APUnak dedikált videókártya mellett. Hosszú lesz, muszáj leírnom az összes gondolatomat, mert csak így derül ki, ha hibás a gondolatmenetem.
Egy kis kutatással arra jutottam, hogy FM1-es gépet nagyon jó áron össze lehet dobni, a tesztekből és videókból pedig az derül ki, hogy kompromisszumokkal bár, de még játszani is lehet csak az APU-val.
Viszont dedikált videókártya mellett az xbitlabsos teszten az A8-3800-at az Athlon x4 630 lenyomta, az i3-2100 pedig köröket vert rá(sőt, sok helyen a Pentium G850 is elverte).
Passmarkos eredményeket is nézegettem, ott viszont toronymagasan vezet az A8-3850 az előbb felsoroltak előtt. Nem tudom ez a gyakorlatban mennyit számít, de remélem tényleg ennyivel erősebb a 3800-as testvérénél.
Ami nagyon tetszik az FM1-ben, az az alaplapok felszereltsége...30000 forintért már elhalmoznak usb3 és sata3 csatikkal, egekig húzható memória foglalatokkal, 3-way CrossifreX lehetőséggel, és egy rakat jól hangzó funkcióval, amik nem tudom mire jók.
Hosszú évekig jó lehet, fejleszthető, ramot lehet bővíteni, ha kevés az IGP, akkor dual graphics, esetleg drágább videókártyát beépíteni és mikor már az is kevés, akkor abból CF, esetleg 3-way CF. Viszont itt elveszti a lényegét az APU. Ráadásul pont ő az egyetlen, amit már nincs hova fejleszteni, mert ebbe a foglalatba az A8-3870K a csúcs.Tehát a kérdésem tulajdonképpen a következő lenne:
Meg tud hajtani az A8 egy(ezt még biztos), esetleg több felsőkategóriás videókártyát; vagy APU-t(és ezzel együtt FM1-es lapot) venni ilyen célra mellélövés?
Magasabb felbontáson elvileg már VGA limites a dolog, de azért érdekelne, hogy egy 1000$-os Intel csoda vajon mennyit dob a teljesítményen.
Csak azért gondolkodom ezen ennyit, mert ha ebből a platformból is ki lehet hozni egy kiváló játékos gépet, akkor felesleges jóval drágább alaplapokat és processzorokat vásárolni. Ha meg már úgy is VGA limit van, akkor a különbözet fordítható drágább kártyára.
Hogy legyen valami konkrétum:
A8-3850: 35K
csúcs FM1 alaplap: 30k
a többi alkatrész tetszőlegesPersze most nagyrészt játékokról van szó, mivel ezekhez kell vas. Otthoni munkára egy 4 magos gép már több, mint elég.
-
echterion
nagyúr
válasz Banános Joe #1637 üzenetére
Az A8 teljesítménye kb. Phenom II x4, innen tudsz következtetni, hogy milyen kártyát hajt ki (szerintem a legtöbb kártyához elég, főleg fullHD és afelett), neten van egy csomó infó róla. De dedikált kártya mellé én nem ezt a platformot használnám, egyszerűen túl drága ahhoz.
-
avion
csendes tag
válasz Banános Joe #1637 üzenetére
Helló,
csatlakozom az előttem szólóhoz. Sztem addig érdemes fm1-ben gondolkozni, amíg nem akarsz dedikált kártyát tenni mellé. Ha teszel mellé kártyát elveszti az ár és fogyasztás előnyét.
-
Banános Joe
csendes tag
Nagyjából erre számítottam. Van pár X4 is FM1-be, de azoknak is hasonló lehet a teljesítményük.
Viszont ha a Llano csak HTPC-nek és irodai munkákra jó választás, akkor nem értem ezt a sok fícsört. Ezekhez a legolcsóbb lap + kisebb proci(mondjuk egy A6) is elég, és akkor kapunk egy valóban olcsó célgépet.
-
atti_2010
nagyúr
válasz Banános Joe #1640 üzenetére
Viszont ha a Llano csak HTPC-nek és irodai munkákra jó választás, akkor nem értem ezt a sok fícsört.
Nagy a választék így mindenki megtalálja amit keres, mindenkinek másak az igényei, amúgy meg vígan viszi a felső kategóriás kártyákat is.
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
Én frissítettem BIOS-t, a legutóbbi verziónál került bele ez a funkció, de tudtommal csak Black Edition APU-knál.
Banános Joe: Dedikált vga mellé én sem ajánlanám az FM1-et, úgy elveszti a valódi előnyeit. i3-nál és egyéb 2 mag / 4 szálas prociknál azért nem árt figyelembe venni, hogy több szálon futó alkalmazásoknál már inkább a fizikailag 4 magos proci felé billen a mérleg (pl. Phenom II X4, i5/i7). Helyedben vagy s1155-öt vennék vagy keresnék egy jól felszerelt AM3+ lapot és bele egy Phenom II X4-et, vagy 4 magosítható X2/X3-at. Ősszel meg jön a Bulldozer utódja ebbe a foglalatba.
[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
válasz Banános Joe #1640 üzenetére
Esetleg még annyi, hogy a valós 4 mag mellé egy nagyon barátságos fogyasztás társul, ami lehet szempont neked, és a Phenom II x4 fogyasztása terhelve nem gyenge. Attól függ, mire és mennyit fogod használni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz audi100td #1642 üzenetére
Azt még érdemes számításba venni, hogy az IGP-nek nem feltétlenül kell grafikát számolnia. Az OpenCL-lel, vagy a C++ AMP-vel a Llano ezen része bármikor munkára fogható még dGPU mellett is.
Ez persze igaz lesz a többi termékre is, mint az új Trinity, vagy az Intel Ivy Bridge. Illetve az olcsóbb megoldásokra is, pl.: Brazos. Bár e mellé szerintem nem sokan raknak dGPU-t.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
atti_2010
nagyúr
válasz audi100td #1644 üzenetére
Viszont az is szempont (legalábbis nálam) hogy ha valami történik a VGA-val vagy eladod vagy gariztatod (néha 3-4-5 hét), mindig van egy normális beizzítható IGP a gépben.
-
audi100td
nagyúr
válasz atti_2010 #1646 üzenetére
Rengeteg alaplapot lehet kapni IGP-vel, persze azok nem ilyen szinten mozognak, de pár hetet ki lehet húzni azokkal is, szerintem azért nem állja meg a helyét érvként, mert ilyen célra megint túlzottan drága.
Abu85: Oké, csak használja is ki a tulaj, mert anélkül nem ér semmit.
Persze nem akarok senkit lebeszélni a platformról, rengeteg előnye van, csak mielőtt valaki ilyenbe ruház, gondolja át, hogy neki tényleg erre van-e szüksége.
[ Szerkesztve ]
-
Banános Joe
csendes tag
válasz audi100td #1642 üzenetére
Ez inkább elméleti fejtegetés részemről, mintsem vásárlási szándék.
Egyébként ahogy én látom, az X4-esek hasonló áron vannak, hasonló teljesítménnyel, továbbá FM1-es is van: X4 631/X4 651(bár ezekről gyakorlatilag semmit nem találtam, de gondolom nem lehet nagy különbség az AM3-as társaikhoz képest).A Passmark eredmények mennyiben tekinthetőek mérvadónak?
Sosem volt AMD-m, de ez a Llano kifejezetten szimpatikus. Látok benne potenciált, de sajnos ez az FM1 nem túl hosszú életű. Már a Trinity is új socketet kap...Innen nézve valóban egy AM3+ alaplap tekinthető hosszútávú befektetésnek. X4-ről még akár egy következő generációs bullra is fejleszthető...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
Állásajánlatok