Új hozzászólás Aktív témák

  • Pikari

    addikt

    válasz Czo #98976 üzenetére

    A korabeli játékok többsége is ilyen. Úgyszólván, elég kevés játék enged enged választani az elsődleges/vagy másodlagos eszköz között. Csak a nagyon régi AAA és B class játékok azok, ahol választani lehet. Ahol nem tudsz választani, ott értelemszerűen nem tudod a Voodoo1-et kiválasztani, és a játék az elsődleges kártyán fog futni. Ha csak népszerűbb játékokkal játszottál, akkor ez nem tűnt fel, mert azokban szokott erre menü lenni. De ha az első utadba kerülő 3d tetris meg machjong játékkal akarsz játszani, abban már nem lehet kiválasztani.

    A 800x600ról szólva, minimálisan lasabb, mint 640x480-ban, de így 55 mhz-re felhúzva kb kompenzálja is a 10%-os tuning ezt a sebességesést. A baj az, hogy a 3dfx előszeretettel megfeledkezik arról, hogy ez a kártya már 800x600at is tud, és a driverek felében egyszerűen nem működik a 800x600, mert állórafagy minden, ha ezt a felbontást akarod használni. Ebben a 3.00.01-ben szerencsére működik, kivéve opengl alatt, mert ott egyáltalán nem akar 800x600as full screen opengl surfacet létrehozni. Ablakos módban viszont megy opengl alatt is a 800x600, szóval a 3dfx itt is valószínűleg benézte, és egyszerűen megfeledkezett róla, hogy 4 megás a frame buffer.

    A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

Új hozzászólás Aktív témák