Új hozzászólás Aktív témák

  • ityam

    senior tag

    válasz Fred23 #95814 üzenetére

    Sajnos nekem már akkor is kevésnek érződött a 30FPS átlag. Engem már akkor is zavart ha kicsit is 20 alá esik a FPS(ha jól emlékszek akkoriban a counter stike valamelyik 0.x es betajat nyomtam nagyban a sulis társakkal és fontos volt a röccenésmentes játék akkor is a jó kill/deat arányhoz). Manapság természetesnek veszik hogy akkoriban a 25FPS átlag jó volt. Nekem akkor sem volt jó. Ma már nekem a 60 FPS fix is jó, de valakiknek azóta a 240HZes monitoron rossz ha 100 az FPS. Személyes preferenciák biztos mindig megvoltak hogy ki mit tartott jónak minden időszakban.
    Nekem annyi emlékem van hogy nem játszottam 1024x768-ban mert sokkal gyorsabb volt a 800x600 és az nekem fontosabb volt.
    De másik tesztelnivaló nekem abból az idősakból. akkoriban jött be az FSAA. Ezzel próbált hódítani a 3dfx ha már a 32 bittel nem tudott ügyebár(nah jó volt 24 bite amelyek között mai napig nem tudom ténylegesen mekkora képminőségbeli különbség volt).Nekem akkoriban nagyon kellett keresnem hogy mennyi difi van a 16 és 32 bit között. Én nagyon nem láttam akkoriban hogy megéri bármennyi sebességet is feláldozni a 32 bit javára, hiába mondták az osztálytársak hogy hát már 32 bit a jó csak.
    Abban az időszakban én tudod mit csodálltam? Az aniso filteringet. Még minden újságban AA tesztek voltak mert az volt a menő, esetleg becsúszott oár teszt AA+AF teszt is, de csak AF es teszt nem volt. Pedig én azt bámiltam hogy egy quake 3 mennyivel szebb egy 16X aniso filteringel mint análkül, amikor minden marha az AAra gerjed amikor nekem semmi pleszt nem adott képminőségre az AA. Arra valahogy vak voltam(mondjuk most a vagyok még). Akkoriban a radeonom nagyon kis sebességromlással tudott AF-et. Az Nvida karik sokkal többet lassultak vle arra emléxek, a Voodookkal kapcsolatban meg nem is tudom, hogy hogy álltak az AFhez. Mert hát AAt nyomták akkoriban(nekem érthetetlen módon mert alapból is lassúaknak éreztem a kártyákat, hát még az AAval agyoncsapott eredményeket látva éreztem, hogy hát ez aztán totál fölösleges)Ezt is majd le kéne tesztelnem mert ez is érdekel.
    Keresek is képet difire. Ki mit kapcsolna be AAt vagy AFet ha választani kell:
    sajnos jó képet nem találok amit kerestem ahol fél kép AA nélkül másik AA val illetve fél kép AF nélkül és AFel.
    Rakok be 2 képet AA+AF nélkül illetve AA és Anisoval. Kinek tetszik jobban a képeken az AA és kinek az AF a képeken:
    [NOAA NOAF]
    [AA és AF]
    Hát én a mai napig nem látom az AAt a képeken, de az anisó szépsége az egész képen(nah jó leginkább a feljárót kell nézni) a szemembe vág.Hogy lehet aniso nélküli mosott kép jó bárkinek is? Legalábbis szerintem.
    Szóval szívem szerint én csinálnék egy nagy tesztet ahol csak aniso van bekapcsolva mert az szerintem látványos javulást hoz. Azzal melyik kari mit tud.
    Valszeg anno is csináltak volna ilyen tesztett csak akkoriban nvidiapárti volt a sajtó és nem szabadott csak anisos tesztet csinálni, Csak AAsat csináltak valamiért amiben jó volt az nvidia elvileg.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák