Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz frescho #91383 üzenetére

    Túloldal vagy sem, 2005-ig aktív szolgálatban állt a C64 nálam :)

    "a magyar falusi fizetések mellett semmi sem volt olcsó" - bizony nem, 1992-ben találkoztam először PC-vel, 1994-re megfogalmazódott bennem, hogy nem lenne rossz szerzeni egy 386-ost, de elérhetetlen vágyálom volt. '97-ben Pentiumot akartam, de 486-al is beértem volna, persze továbbra is elérhetetlen volt. Az osztály is két részre oszlott, mi voltunk akik a régi C64-en játszogattak és programoztak, meg voltak a menő kockák a PC-sek, akiket irigykedve néztünk.
    Végül több szerencsés dolog együtt állásának köszönhetem, hogy 1999-ben sikerült rábeszélnem szüleimet arra, hogy vegyenek nekünk egy gépet. Kaptam is, Celeron 366MHZ, 64MB RAM, 4MB-os S3 Trio, 3GB HDD (a 64MB RAMból hamar 32 lett, ezt már írtam). Na innentől kezdve az égvilágon minden fejlesztés az én zsebemet húzta, ami középiskolás diákként komoly feladat volt. Első körben szereztem egy normális VGA-t (ASUS V3400TNT), majd RAMot (32MB-val nagyon rossz volt játszogatni), aztán kellett HDD... és indult is az ördögi kör.
    Igazán érdekes változás 2005-ben jött, amikor egyrészt lassult a fejlődés, másrészt összetudtunk tolni annyi pénzt, hogy öcsémnek is legyen saját gépe, és ne "közös" legyen a gép (sőt 2004-ig apám is dolgozott rajta, így tulajdonképpen hárman voltunk egy gépre). Mivel minden addigi fejlesztést én finanszíroztam a géphez, értelemszerűen a régi gép (a híres Athlon XP-m) az enyém lett, az új meg öcsémé. (egy olcsó Athlon XP-s gép lett az övé is, de alacsony volt a keret, és a lényeg a külön gép volt).

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák