Új hozzászólás Aktív témák

  • frescho

    addikt

    válasz Pikari #90789 üzenetére

    Akkor volt rá pénz, ráadásul nyereséges volt, mert gyorsan megtérült a befektetett idő és pénz. Mára mások a prioritások és az érdeklődésem is megváltozott. Most a gépem jelentős része 8 éves, gyakorlatilag VGA kártyát és egy olcsó használt CPU-t pajszeroztam bele. A többi bővítés: +2 RAM modul, M.2-es SSD. Ennyi időre elosztva nem sok. Ha a 8 biteseket is beleszámolom, akkor már nem ennyire rózsás a helyzet. Bár pont most lehet, hogy a hibakeresés/javítgatás/programozás során felszedett tudás megint hoz egy kis érdekes melót ami idővel szépen fialhat. Ilyen az amikor a hobbi és a munka párhuzamos és néha felcserélődnek.

    Azt gondolom, hogy érdemes folyamatosan tanulni. Virtualizálni évekkel korábban kezdtem el, mint a kollégák. Ugyanígy linux után tanultam Solaris és HP-UX-et amikor a legtöbben akkor maximum DOS-t és Windows-t ismeretek. (99-ben linuxról már volt bemutató órám a középiskolában ahol tanítottam.) De ott van bacsis példája is, aki szintén a hobbijában megszerzett tudásra alapozva keresi a kenyerét.

    Amúgy a Tua érdekes kérdés, de megérte. 150-es FSB-t bírt a lap, így 1500-on, tehát pont 1.5x ment gyorsabban, mint a Coppermine. Ez talán 25-30%-os valós sebességre fordult le és át tudtam vele ugrani kényelmesen az olcsó XP-ig az időszakot. Ott mondjuk az első deszkával beválasztottam, de elpasszoltam és azután már egy jófajta MSI NF2 alapúra cseréltem le.

    [ Szerkesztve ]

    https://frescho.hu

Új hozzászólás Aktív témák