Új hozzászólás Aktív témák

  • arn

    félisten

    válasz zoltanz #88298 üzenetére

    Csinald olyanra a felvetelt. Vannak akik ezzel szorakoznak, hogy atkuldik vmi regi rendszeren a mastert, es ujra rogzitik. Ettol hasonlo hangzasa lesz, mint, amit a digitalis korszak elott csinaltak, pl a 70es evekben.

    Az erositonek nem az a dolga, hogy a hangot modositsa, hanem hogy transzparens legyen. Amugy normalis rendszeren nem fogod a zenet bantonak erezni, max ha nagyon elcsesztek a masteringet. Akkor szol rosszul, ha torzit, meg a fizikat meghagva mindenfele apro hangszorokon jatszak le - hallgasd meg ugyanazt 10-15 colos melyen aztan rajossz, hogy mennyi teste van, es mennyivel kisebb torzitassal es erolkodes nelkul jatsza le a rock, pop, stb zeneket. Csak hifis korokben leakadnak ott, hogy a lany az egy szal gitarral milyen szepen szol, komplexebb zeneken meg osszefossa magat, es idegesito hallgatni. Ekkora dobozok kozelrol mukodnek jol.

    Nem kell ehhez semmifele cso, az ujabb digitalis erositok mar hasonlo zajszinttel es dinamikaval mukodnek, mint a jobb dacok.

    [ Szerkesztve ]

    facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

Új hozzászólás Aktív témák