Új hozzászólás Aktív témák

  • DBob

    őstag

    válasz frescho #80724 üzenetére

    "használatával nem volt baj" kijelentést nálam üti a "driverrel viszont voltak gondok"

    "hangja rendben volt"
    Annál a fél tucat / tucat + késői Epic Megagames (akit egyébként szponzorált a Gravis) játékoknál, amiket Gravisre írtak. Más esetben csapnivaló volt a MIDI, OPL emuláció nevetséges, és a sajátos architektúra miatt sokszor röcögtek a játékok miatta.
    Ellenpélda viszont a Settlers, ami Gravisen szól úgy, ahogy annak szólnia kell. Mondjuk nem nagy a trükk mögötte, elég az hogy Gravis volt Haiko Ruttmann-nak, és másra nem írta meg natívan a zenét.

    "Nekem volt GUS-om amikor megjelent és 98 vagy 99-ig használtam."
    Én is húgom 386SX + EGA monitor kombójában már anno használtam Gravis Ultrasound kártyát (Gravis Ultrasound 2.4 != Gravis Ultrasound Classic, fetisiszták kedvéért), és sokszor sírógörcsöt kaptam tőle. Egy ESS kártya kevesebb footprint-tel, sokkal többet nyújtott volna. De azok később jelentek meg mint low-end kártyák nálunk.

    "Persze nem kell, hogy ez mindenkinek jó legyen."
    Így van, és így is van rendjén. Csak van amikor egyesek, mintegy RetróRendőrség megmondja hogy mi a tuti, és az "úgy nem jó", "úgy nem korhű", "az nem úgy volt", "nem tudja mire való" és aki másképp gondolja, máshogy tetszik neki, nem tud mellette elmenni. Én meg emellett nem tudok elmenni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák