Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz #68216320 #74207 üzenetére

    Ehhez kár volt suliba elrohangászni kódot fordítani és debugolni. Amigára mindig is voltak PC/x86 emulátorok. Nem hibátlanok, de egy egyszerűbb kód fordítása és futtatása simán lehetséges, még ha lassan is fordul vagy fut, gyorsabb és kényelmesebb, mint máshová rohangálni.

    Meg szerintem a Commodore gépek túlértékeltek, túlhájpoltak. Nem voltak rosszak, de a tényleges technológiai jelentőségük fölé vannak értékelve a mai napig. Mondom ezt úgy, hogy én is szerettem őket, de inkább PC meg unix-párti voltam mindig is.

    #74202 KROK640: a negyedretrónak szerintem értelme nincs. De félretrónak én is hívok gépeket, hardvereket. Ezek olyanok, amik kb. ~10-15 évesek, egyértelműen retró, de a világ egyes elmaradottabb, vagy szegényebb vidékein a mai napig használják, kései P4, Pentium D, Core 2 szintje, illetve ezeknek megfelelő generációs AMD-s gépek. Ezeken ugyanis a mai napig elmennek modern OS-ek, meg foghíjasan használhatók. Ezért nem teljesen retró, mert részben még van relevanciája, ergo félretró. Az is igaz, hogy mindenkinél relatív, hogy mi neki a retró, félretró.

Új hozzászólás Aktív témák