Új hozzászólás Aktív témák

  • #95904256

    törölt tag

    válasz bacsis #7154 üzenetére

    Ahelyett, hogy kerekítési problémákkal foglalkoznátok, inkább azt mondjátok meg, hogyan házasítsak össze SOJ32-es tokozásű SRAM áramköröket DIL32-es foglalatokkal.

    Ahhoz, hogy 1MB alaplapi cache-t varázsoljak a 486-os lapomra ( amit szeretnék bevenni a tesztbe ) szükségem van arra, hogy szorosan egymás mellé tudjak pakolni 8 darab keskeny (300MIL) DIL32-es 128Kx8-as SRAM-ot. Sajnos sem DIP32-es SRAM-ot, sem keskeny DIL32-es foglalatot nem tudtam beszerezni. Ez utóbbit -, mint a képen is látszik - sikerült pótolnom két-két DIL16-os tok összeragasztásával. De SRAM-ból csak SOJ32-est tokozatút sikerült szereznem.

    Azzal már próbálkoztam többször is, hogy spéci pákával meg vékony huzallal összedrótozzam a dolgokat, de ehhez én ügyetlen vagyok. Ráadásul iszonyatosan ronda ágas-bogas valami az eredmény.

    A másik lehetőség, hogy SOJ32-DIL32 konvertert használjon az ember. Ez elég ritka cikk, de borsos áron ( 38 USD / darab ) beszerezhető. Viszont a 486-os lapra nem tudom szorosan egymás mellé tenni...

    Gondolkoztam már azon is, hogy gyártatok saját adaptert. De az is drága, macerás és jelentősen sok időbe telik.

    Van valakinek valami ötlete még arra, hogy lehetne megoldani a fentebb vázolt problémát?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák