Új hozzászólás Aktív témák

  • ityam

    senior tag

    Sziasztok!

    Épp a retro gépemben próbálok működésre bírni egy Colorgraph Evolution TV videokártyát.
    Az érdekessége ennek a kártyának hogy még PCI os időszakból való és 4db Cirrus logic 5480 as chip van rajta.
    Windows XP alatt próbálom életrekelteni(home)
    Eszközkezelőben meg is jelenik mint 4 videokártya de csak 1 et hajlandó elindítani 5480 kompatibilis videokártyaként, a maradék 3 az sajna felkiáltójeles.
    Megvan a winyó abból a gépből amiben használva volt de sajnos az az XP nem akar bootolni nekem vélhetően az eltérő alaplap miatt(Nekem Asus p4ge-mx van és P4B-533ban volt). Kategóriában hasonló de se csökkentett módban se debug módban nem indul el csak egy pillanatra látok BSODt aztán újraindul a gép.
    A windows\ inf és system32ből kiszedtem elvileg a drivereit a videókártyának. Ha ezt megpróbálom megetetni a működő XPmmel akkor elvileg megtalálja a kompatibilis eszközök között a Colorgraphic Evolution TVt és az első vga telepítsénél látszólag le is cseréli és nem felkiáltójeles de a többi videókártya telepítésénél rögtön felkiáltójeles. Sajnos amikor az elsőt telepítem utána is kiírja hogy nem fog megfelelően működni amig ujre nem indíom a gépet de újraindítás után mindegyik VGA felkiáltójeles :(
    Neten XPs drivert nem találtam sehol. Amit találtam abban csak 95 98 és NT mappák vannak. Persze kipróbáltam azokat is de ott nem talál kompatibilis drivert.

    Nem tudom merre induljak el. Ha működésre bírnám azt a windowst ami abban a gépben volt amiben ez a videokártya is az is jó lenne hogy tesztelni tudjam de mégis az ideális az lenne ha a drivert másik winre is fel tudnám rakni.
    Van ötletetek hogy hogy lehetne esetleg a nem bootoló XPt újra bootolhatóvá tenni hogy a VGA driverek ne tűnjenek el belőle?
    Vagy hogy mit kellene még esetleg átmásolnom a másik xpről ami segíthet?
    Az Inf filében ezek utalnak csak a driver filejaira:
    [N50CL80]
    CopyFiles=N50CL80.Miniport, N50CL80.Display, Files.Other

    ;
    ; File sections
    ;

    [N50CL80.Miniport]
    N50CL80.sys

    [N50CL80.Display]
    N50CL80.dll

    [Files.Other]
    SETARRAY.CPL
    DPMSAVER.SCR

    Ezen fileok megvannak lementve egy mappában de más nincs.Sajnos telepítő CD hiányában nem tudom mi kellhetne még hozzá
    Egy kép eszközkezelőről a próbálgatás közben:
    alt="" title=""

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák