Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bile Demon

    őstag

    válasz KROK640 #69232 üzenetére

    Én az Ati Radeon 9800 PRO-val voltam így... Az első példányban nem volt 3MHz tartalék. :)
    Az előző VGA-m gyárilag OC-s MSI GTX660 volt, azt BIOS mod-olni kellett, mert alapból instabil volt.

    ECS K7S5A (SIS chipset) nekem is volt, de nekem nem az elején, hanem egy több mint fél éven át tartó szívásmaraton közepén.

    Jött az Athlon 1000MHz CPU.
    Abit KT7 (KT133)-el kezdtem januárban, átpattintottam bele a BH6-ból az SDRAM-okat. De valami nem volt kerek vele. Talán a VIA chip vs. SB Live! és egyéb bugok miatt tovább kellett lépnem.
    Soltek SL75DRV4 (KT266) februárban, akkor jelent meg, drága volt és új a csodájára jártak, volt vagy 40 ezer, ha jól emlékszem... :) . Azért választottam mégis, mert havernak SL75DRV3 volt és az jó lap volt. A DRV4 viszont bugos volt. Elfelejtette az FSB beállítást, vagyis televolt FSB lyukakkal! Alapon is instabil volt a rendszer (nem volt kékhalál hibaüzenet csak simán kiléptek a 3DMarkok, Diablo stb. a desktopra egy sszó nélkül, valamikor egy óra valamikor kettő után), a lapra fogtam, mivel a Memtest nem jelzett soha hibát egy nap alatt se.
    OC-re nem volt gari (BluFish computers) úgyhogy bukóval váltam meg a laptól. A RAM-ot (ugye DDR kellett a Soltekhez) meg hitelből vettem, azt is lezártam akkor.
    Szóval kijött belőle egy ECS K7S5A. Olcsó kis lap volt, de a csóringer csávók között népszerű és "stabil" lap.
    Tényleg azt tudta amit kell. Keveset tudott de az működött.
    Engem persze zavart, hogy a progik továbbra is kilépdeltek szó nélkül. Volt VGA csere. Táp csere. Sokkal okosabb nem lettem. A procit is teszteltem másnál az jó volt.
    Nem tetszett a lapban az, hogy: hidegen, melegen indult, de pl. amikor 40 fokos volt a chip leállítás után 3-5 perccel bakapcsoláskor, akkor nem POST-olt. vagy fekete volt vagy megfagyott. Ez a SIS chipsetnek, vagy az alaplapi implementációnak a bugja volt. Engem nagyon zavart, mert én akkor is csak a tökéleteset akartam elfogadni. :DDD
    Utána jött az ECS K7VTA3 KT333 valamikor nyáron.
    Ez legalább mindig indult. Ez se tudott sokat (se szorzó se voltage, csak talán FSB állítás), de azért egy akkor korszerű chipsetes szép lila lap volt.
    Ezzel is voltak stabilitási gondok...
    Akkor még nem őszültem végzősként, inkább csak a hajam hullott. :)

    Augusztusban vettem egy 256MB-s Samsung RAM-ot 333MHz-t.
    A meglévő 266MHz-s memória nem volt garis, mert 128MB-st vettem és fizettem, az volt a papírjain, de 256MB-nek ismerte fel a gép, vihettem a sóhivatalba. Ez az a RAM amit még a Soltekhez vettem kölcsönből februárban. Hát augusztusban derült ki, hogy ő volt a hunyó annak ellenére, hogy a Memtest86-ban soha egyszer se hasalt el.

    Aztán jött ebbe az ECS lapba az Athlon XP 2100+, azzal nem is volt gond, csak ugye szerettem volna többet kihozni belőle, de végülis a 166MHz-s FSB-vel a 2GHz, amit stabilan tudott.

    Az Abit KV7, KR7 jobb lehetőségeket kínált,ezeket azért próbáltam, hogy többet tudjak kihozni a prociból, de nekem 3-4 lap szállt el ezekből South-bridge forrósodással új korában 2 napon belül (nem feszeltem szét semmit, 166-os szabványos FSB lőttem be és a már bevált szorzóval).

    Később 2004-ben még egy 2700+-os Athlon XP-re próbáltam upgrdaelni és újra megpróbáltam egy KR7-es Abit lapot. Akkor már nem lett volna észszerű, de rendeltek egy konfigot nálam és abba próbáltam elsózni amim volt.

    Az egy új proci volt a Mistralból. Se az ECS se az Abit lapban nem volt P95 stabil a gyári órajelén! Csökkenteni kellett a szorzót.

    Akkor vettem egy 3GHz-s P4-et Abit IC7-G-vel. Abit lap intel chipset és proci, kevés jobb dolog volt akkor. :)

    Ma délután hazafele jövet beugrottam a "raktárba". Az NF7-S előkerült. A dobozban volt az AMD féle hűtő és a lapon a Titan, alatta az egyik Barton 2500+. Hűtőbordás Kingston RAM-ok + egy pár Corsair hűtőbordás RAM a lapban. + egy inno-s 6600 GT vagy GS

    Bruhe

Új hozzászólás Aktív témák