Új hozzászólás Aktív témák

  • frescho

    addikt

    válasz unclefucka #64428 üzenetére

    Tévedés, mert a Cyrix és az AMD is kénytereln volt részben saját 486-ost fejleszteni. A 386-nál kezdődött a probléma, ugyanis az Intel megvonta a jogokat. Pontosabban megpróbálta a másodlagos gyártóktól, mint az Intel. Erre az volt a reakció, hogy a rendelkezésre álló 386-os technológián és részben az intel 486 visszafejtésén alapulva fejlesztett saját processzort az AMD és a Cyrix. De még nem volt nagy a távolság, a procik felépytése és foglalata teljesen megegyezett.

    A 6x86 meg már klón sem lehetett, mert a felépítése teljesen eltért. Legalábbis nekem a klón a másolatot jelenti. A 486-ra még rá merném mondani, de a 6x86, a Nexgen vagy az AMD K5 szériája is teljesen saját utakon indult el.

    A 6x86 érdekes, mert integerben például simán verte az Intelt, csak a fránya FPU gyengesége visszaütött, mert pont akkor indult be igazán a multimédia.

    arn: Igazad van. Egy jó PCI-os kártya és egy öreg Trident 9000 között még több is lehet, mint 50% programtól függően.

    hege8888: Kiegészítő kártyán van a ROM amit tud használni a TVC. Nagyon jó ebből a szempontból a felépítése a rendszerének. Nem volt lehetetlen hozzá faragni, a rutinok egy részét akár a Primo CDOS-ból is átemelhette.

    alvaro: Abból főztek ami kéznél volt. Nem válogathatott az ember úgy, mint a PC korszakban, hogy milyen meghajtót szeretne.

    Madara-san: Késői MMX mehet 300-on is, ha szerencsés volt az ember. Voltak programok amikben még az első Mendochino Celeronokat is leverte.

    https://frescho.hu

Új hozzászólás Aktív témák