Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sebaj Fóbiás

    aktív tag

    Sziasztok!

    Van két Am5x86 procis pici gépem, anno játékgépekben voltak (póker, roulette). Így magukban kívülről egy molexhez hasonló csatlakozón kapnak tápot, illetve egy csinált átalakítóval molexről, valamint belülre egy floppy tápkábelt lehet rájuk dugni. Egy 44 pines IDE port is van rajtuk, de olyan szűkös a hely, hogy az átalakítómat esélytelen rájuk dugni. Tudtok esetleg olyan kábel létezéséről amit ilyen pici helyen elfér?

    Ennek hiányában elég korlátozottak a lehetőségeim, csak floppyzni tudok. Van még bennük egy "SSD" (valamelyik leírásban már így nevezték), ami nem tudom milyen elven működik; a BIOS nem lát merevlemezt, de bebootol egy DOS6.22, meg betölt egy drivert a 10-es LAN-hoz, viszont NDD vagy FDISK indítására csontra fagy. Sőt, a VC-től is, de a rajta lévő kikönnyített NC5 vigan elfutkorászik. Lehet, hogy a VC valami mélyebb merevlemez-kezelési rutinokat használ, ami szintén fennakad a nem megszokott "merevlemez" vezérlőn? Fura volt még, hogy amikor kb 10 utilt másoltam át rá kettőre azt írta, hogy nem lehet felmásolni, mert nincs hely, de ezeket kihagyva simán továbbment, és nagyobbakat is felmásolt hibátlanul.

    Szóval a lényeg, hogy szerintetek létezik ilyen kábel, vagy ne nagyon reménykedjek? A csatlakozó feletti nyákot ki lehet szedni, azt beáldoznám ha kell, de a floppy-s tápcsatlakozótól nem fér el az átalakítóm. Ha más nem, akkor a nyák aljára beforrasztom a kábeleket, de nem gányolnék bele, ha nem muszáj.




    [ Szerkesztve ]

    Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.

Új hozzászólás Aktív témák