Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz frescho #27312 üzenetére

    Van már elég sok játék ahol látom hogy mind a 6 mag maxon teker, még az ezer éves motorral megáldott Skyrimnél is!
    Memó nem téma, a mostani 4x8gb árából (össz 46eFt volt) kijön legalább 6x4gb ECC REG is úgy hogy még bőven pénz is marad.
    Arra tervezek hogy az újabb játékoknál, progignál már egyre inkább jellemző lesz a több mag használata. De ha kell akkor elég legyen egy szálra is. Azt tudom hogy Phenom gyengébb jóval egy szálra, meg sajnos azt is hogy min fps-ben játékok alatt intel átlagban jobb.

    Fogyasztársra csak van olyan progi intelre mint a phenomoknál (msr tweaker, overdrive, K10 tool...) amivel lehet kézzel létrehozni profilokat órajelre és feszre?
    Kézzel szeretném beállítani hogy milyen terhelés értékeknél váltson pstate-t és akkor igen sokat meg lehet spórolni. Vagy azt hogy külön külön állítsa a magok órajeleit és feszeit terheléstől függően. (ez az x6-nál nem állítja valamiért a feszeket és kénytelen vagyok az összes mag szorzóját egyszerre állítani feszekkel!)

    Ha ezeket nem tudja akkor bukott az egész, azt semmi képen nem akarom hogy többet egyen mint a széthúzott x6 ami alapon 140w! 2db 85w-100w-os 4 magosba simán vállalható lenne húzva gyári fesszel. Nem kell 2x6, elég 2x4!
    Nem most tervezem megvenni, csak kell egy lehetőség mert ez az X6 lehetne jobb is és elértem az AM3 plafonját, csak lapcserével lehetne fejlesztenem. (nincs am3+-os bios a lapomhoz)

    Illetve lehet hülyén hangzik de olyat szeretnék ami nem nagyon van az átlagembernek, nem mindig az unalmas hardvereket. Mennyivel érdekesebb egy dualsocket szörny mint egy faék asztali gép.

    [ Szerkesztve ]

    Vintage Story PH szervere újra fut!

Új hozzászólás Aktív témák