Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pw12345
aktív tag
Ha már témánál vagyunk, tök laikus kérdésem lenne az 5x86 procikról.
Mentek ezek mezei 486 lapokban? Csak, mert valami 3.45V van feltüntetve rajtuk, a 486-okon meg 3V
rémlik.
Csak simán jumperelni kell a deszkát és megy?
A lábacskáit nem számoltam, hogy passzolnak-e a foglalatba, de hát az csak erőnlét kérdése -
-
Fenyő
őstag
válasz pw12345 #20851 üzenetére
Persze, akár ezer éves socket1-esben is, csak akkor kell hozzá feszkonverter, amin jó ha van szorzó jumper is, de voltak külön erre a célra upgrade procik is mint pl a Kingston Turbochip. (Bővebb info a témáról).
Más, bagóért szerváltam egy Leadtek Ti4200-ast (csak egy pupi kondi volt rajta), bele is próbáltam a P5A-B-be, hogy mit lehet kihozni belőle;
Kőkemény procilimit, alig gyorsabb a Leadtek Ti200@Ti500 eredményemnél
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
fsb1000
nagyúr
A címet nézve lehet alulról nem férek be ebbe a topikba, de van még 2 db K5 CPU-val szerelt működő gépem.
És a működés úgy értendő, hogy napi használatban vannak egy-egy boltban.
Kezdetben Nowell hálózaton lógtak, most linux fájlszerverhez kapcsolódnak. DOS6.22 op rendszert futtatnak az MS hálózati kliensével.Ez egyik 75 Mhz-en ketyeg a másik 100 Mhz-en. Pontosan már nem emlékszem, de 97' vagy 98'-as konfigok, azaz 15 éve hibamentesen működnek, napi 8-10 órát.
Ami a meglepő, hogy az adott alkalmazás sebessége (számlázó prg) alig marad el az újjonan telepített C2D-ktől, persze ennek az az oka, hogy a szűk keresztmetszet még ennek a gépnek is a hálókártya.Hirdetni nem szabad fórumokban, de azért tán nem jár bünti, ha megjegyzem, ezek is hamarosan cserére kerülnek. Nyilvántartási értékük 0 FT, de lassan muzeális értékük lesz.
-
Ádyka
őstag
válasz zoltanz #20858 üzenetére
Röviden: A 8500 konkurense a GeForce 3 volt. A javuló driverekkel pedig nem szégyenkezhetett a GeForce 4 Ti-vel szemben sem, persze azért mögötte volt.
Hosszan:
"2001 tavaszán debütált a GeForce 3. Az első teljeskörű DirectX 8.0 kompatibilis termék, mely alacsonyabb órajeleivel elsőre gyengébbnek tűnt, mint az egykori csúcsmodell GeForce 2 Ultra. A tranzisztorok feltűnően nagy száma (57 millió, azaz majd háromszorosa a GeForce 2 ben lévőnél) arra utalt, hogy valami más fejlődés következett be.
Jellemzői: pixel és vertex shaderek támogatása, LMA (azaz Lightspeed Memory Architekture: ennek segítségével memória-sávszélességet lehet megtakarítani), HRAA (High Resolution AntiAliasing: multisampling alapú teljes képernyős élsimítás.
Jól hangzó újítások, de bizonyos tulajdonságokban alulmaradt a vártnál. A GPU a pixel shader 1.1-es verzióját támogatta (a DirectX 8.1-ben debütáló 1.2-1.3-1.4 verziókat nem), és a Microsoft X-Box konzoljában lévő NV20A chippel összehasonlítva - 2 helyett csak 1 vertex shader egység került a chipbe.
A „újdonsült” konkurencia néhány hónappal később megjelent felső kategóriás terméke az Ati Radeon 8500 ezekben a tulajdonságokban jóval magasabb szinten járt mint a GeForce 3.Éppen ezért 2001 őszén piacra került a GeForce 3 Titánium sorozat, amely két típusból állt. Alapvetően csak órajelekben volt eltérés (bár a tranzisztorszám is növekedett 3 millióval), az alacsonyabb és olcsóbb megoldás Titanium 200-as GPU-ja 175 MHz-en, míg a high end termék Titanium 500-as 240 MHz-en üzemelt. 64 és 128 Mb-os kiszerelésben került piacra, és némelyik gyártó már passzív bordával is ellátta a memóriákat.
A hardwares specifikációt böngészve, a 2001 augusztusában piacra került radeon 8500 minden tekintetben erősebb kártyaként jelent meg, mint a GeForce 3. Itt debütált a Smartshader (pixel és vertex shaderekért felelõs egység). Szintén 64-128 Mb memóriát kapott, viszont ezek típustól függően magasabb órajelen jártak. Az alap 8500-as memóriája effektív 550 MHz-en, az LE verzió 500, míg az LELE 400 MHz-en járt. Néhány gyártó még 600 MHz-es chippekel is szerelte (XT). Nem sokkal később megjelent a kártya átnevezett változata, Radeon 9100 néven, melyekre a 275 MHz-es GPU frekvenciát el nem érő chipek kerültek, viszont támogatta a FULLSTREAM technológiát, mely a gyengébb minőségű filmek lejátszásánál (pl.: DivX) hozott némi javulást, ha azt a lejátszó szoftver támogatta.
A redeon 8500-as kezdetekben a rendkívül rossz (bugos) drivereinek köszönhetően hozta a GeForce 3 szintjét, a későbbiekben azonban le is hagyta azt, és felvette a versenyt az Nvidia következő generációs kártyáival."Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!
-
-
Yutani
nagyúr
válasz bacsis #20863 üzenetére
Vajon mi a fenéért csinálja az ember a tesztjeit, ha azokat senki nem olvassa?
A Parhelia tesztemben van GF3 Ti200, 8500LE és egy Ti4200 is.
#tarcsad
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Yutani #20869 üzenetére
A te tesztjeidet mindenki olvassa
De te 8500-asból is és Geforce3-ból is butított verziót teszteltél
Amúgy hozzáteszem, 2db 8500-asom van, ami 128MB-os, az egyik dobozos, mégis 8500LE órajelén ketyeg Mondjuk ha már elkezdtem akkor felrakom normál 8500-re az órajelét azt kész
viszont a TI500-as Geforce3 az télleg TI500-as órajelen jár éééééés, meglessük, hogy mekkroa OC-t bírnak el, és úgy hogy viszonyulnak egymáshoz, jahh, és jóval újabb játékokkal tesztelek, szóval lesz értelme a méricskélésnek -
zoltanz
nagyúr
válasz bacsis #20870 üzenetére
Igen mert:
RADEON 9000/9200: 4 pipeline, fejenként 1 TMU-val, 1 Vertex Shader,
RADEON 9100/8500LE: 4 pipeline, fejenként 2 TMU-val, 1 Vertex Shader
RADEON 8500: 4 pipeline, fejenként 2 TMU-val, 2 Vertex Shader
Geforce 3: 4 pipeline, fejenként 2 TMU-val, 1 Vertex Shader
Gedorce 4 Ti: 4 pipeline, fejenként 2 TMU-val, 2 Vertex Shader
[ Szerkesztve ]
-
tpower
tag
válasz bacsis #20873 üzenetére
ezen oldal szerint ugyanaz. leszámítva az órajelet...
Rühellem azokat, akik nem tudnak üzenetre válaszolni.....
-
bacsis
Közösségépítő
válasz zoltanz #20871 üzenetére
Nahh előszedtem az összes 8500-as Radeonom, egy 64megás, amiről tudtam hogy "rendes" 8500 nem az LE, ennek az órajele stimmel, 275/275-ön jár alapból, de ez is 4 pixel/1vertex árnyalós
na most akkor hogy is van ez?
megnéztem a GPUreview-en itt meg azt írja hogy a 8500 és az LE is 4Pixel2Vertex-es, most akkro mi az igaz? na és akkor nekem miért van az hogy az összes 8500-asom 1 vertex árnyalós? -
tpower
tag
válasz bacsis #20876 üzenetére
itt is "2" van benne, igaz az összes 8500-ra
mellesleg mivel nézed?
gpu-z vagy atitool?[ Szerkesztve ]
-
Ádyka
őstag
8500 / LE/ LELE / 9100: 4 pipeline 2 tmu 2 vertex (Csak órajelekbe térnek el)
9000 / 9200 : 4/1/1 (tökmás, ratyibb GPU)Ezt az oldalt mennyire szerettem. Annó naponta vártam az új, felkerülő miniteszteket.
[ Szerkesztve ]
Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!
-
zoltanz
nagyúr
válasz zoltanz #20881 üzenetére
techreport.com
Mondjuk itt azt írják 2 vertex-es a 8500LE. -
tpower
tag
-
tpower
tag
válasz Armagedown #20885 üzenetére
naaaaaaaaaaaagyon le van maradva a gf2mx
-
Yutani
nagyúr
válasz tpower #20872 üzenetére
Örülök, köszi! Van még ott, ahonnan ez jött! Nézz körül a cikkem között!
Egyébként biztos, hogy 2 VS van az R200-ban, elég csak ránézni a Parhelia teszt 3DMark2001SE vertex shader tesztjének eredményére. Veri a 8500LE a Ti4200-t is, azt pedig 1 vertex shaderrel nem tudná megtenni. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
gabor0012
tag
ti gyüjtötök pcket? én lehet beszerzek egy párat ez lesz a hobbim szerintem nem rossz hobbi nem is drága mert 2000 ft tol már vannak gépek. azt gondolom p1 alá ne menjünk azaz 100 mhz es cpu alá főként brand gépeket akarnék gyüjteni p1től. persze nem baj ha brand gép van bövitve imitt amott de azért hasolitson részben az eredeti állapothoz
[ Szerkesztve ]
-
gabor0012
tag
személy szerint hp ibm fujitsu dell többek között ilyen márkákban gondolkozom. aki gyüjt ilyen cuccokat pls irjon hogy neki mik vannak. persze ne gondolja senki hogy annyira elvetemült lennék néha-néha vennék pár darabot. betudnék szerezni irgalmatlan régi 286 os gépet is akár de 10000 et kérnek érte könyörgöm ennyire azért ne száljunk már el annyiért már elég kellemes gépet lehet kapni
[ Szerkesztve ]
-
Epic79
tag
válasz gabor0012 #20892 üzenetére
Szia! Nekem van egy HP Brio brand gépem. Asszem valami Celeron 433, 64 vagy 128mb ram, 1gb hdd. Ezen kivül minden interált a lapján. Crystal sound hang. A vga viszont érdekes, mert kis laptop memóriával lehet bővíteni. Jelenleg 4mb-os modulka csücsül az alaplapon. Hp passzív 70w-os táp van benne. Passzív cpu hűtés. Meg asszem HP cd író. De ez nem biztos. Teljesen hangtalan ha a vinyót lekötöm róla.
Minél inkább HD, annál inkább Blu-ray™...
-
gabor0012
tag
irtam is hogy annyira nem szállnék el annyira beteg azért nem vagyok hogy 100000 eket költenék ilyenre pár gépet megvennék ami tetszik. egy szomszédom meg tvket gyüjt jobban mondva nem dobja ki a család megvásárolt tvit van vagy 20 hibás tvje a garázsba azt mondta jól jöhet még ha nem lesz pénze újra akkor egy régit megjavittat.
-
zoknipóc
csendes tag
válasz gabor0012 #20898 üzenetére
Ha a garázsba került, akkor valószínűleg vettek másikat, újabbat.
Az is javítható, akkor minek?De lehet tényleg TV fanatikus. Eltudom magam is képzelni, ahogy 20 képernyőn csodálom a realiti sókat, no meg ott van a főző csatornák.
"Nincs az a kis pénz, ami ne jönne jól" 6 pozitiv / 0 negatív.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz gabor0012 #20897 üzenetére
Ez a marhaság persze relatív... kérdés mennyire akarsz/fogsz elmélyülni az effajta hobbiba... ha nagyon magával kap, akkro rájössz hoyg ezek a brand gépek, nem fejleszthetőek, a teljesítményük "korlátozottak" azaz azt tudják amit a gyártó előír neki(k) és egy grammal sem többet, hiányoznak sok esetben alapvető funkciók (a BIOS-ból), nagyon sok esetben spéci alkatrészekből épülnek fel azaz az hagyá hogy nem bővíthető de ha valami elszáll benne, (táp, alaplap) dobhatod a kukába mert nem szabvány, és nem tudsz helyette másiakt beszerezni, meg ilyen aprságok
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest