Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sladka_pani

    aktív tag

    Üdv!
    Most a retro gépem csendesítésével próbálkozom, ezért elsősorban a tápban cserélek ventillátort, mert terhelés hatására nagyon felbúg, ami felettébb zavaró, de ezt kipipálom, aztán talán lekötöm a 4.3GB-s Seagate HDD-t, mert észrevettem az is hangos igy magában is.. pedig olyan jó volt hallani néha a kerregést, nosztalgikus :U , de elég lesz megosztanom a Win 98-ra/XP-re a 40 GB-set, szóval ez is pipa..
    - Illetve ma beszereztem egy Socket-A hűtőt a kis nyekergős (hiába olajozom) venti plusz borda helyett, hisz olvastam ezek ugyanolyan foglalatúak. Sajna ilyen tölcsér alakút nem tudtam, nem válogathattam, a legkisebbet kaptam ami még így is nagy. 7centis venti megy rája. Mivel a fene egye meg a foglalat körül a kondikat, nem megy rá ahogy bekéne akasztani, ezért 90 fokkal elforditva próbáltam és úgy befér szépecskén, de nincs ami fogja, egyedül a hővezető paszta ami odatapasztja egy picit, viszont vízszintessen fekszik a gép, mert ugye lepottyanna róla :D De így is mondom lepróbálom és hát meglepő eredmény az biztos, de passzívba nem kotyog el szerintem, tűzforró a borda és Bios szerint 55 fokig melegedik a prockó, ami nem tudom mennyire jó neki üresjáratban ugye.. ez igy kb 15-20 perc után állt be. Ha hegyérakom a ventijét (ami kb. majdnem ugyanolyan hangos mint a kis töpszli, de majd max leszabályoznám 5Voltra) akkor viszont 32 fok fölé NEM engedi a procit, ami marhajó, hisz az alap hűtővel ilyen 38-40 fok volt a normális.
    Na most a kérdés, hogyan rakjam rá mégis, ha használni akarom ezt rendesen? Vágjak le a bordából? akkor viszont a ventit nem tudom megfogatni, de talán befér a kondik mellé, mivel kb 1 cm-ről van szó összevissza, talán annyi sem ami miatt nem passzol rá.
    Segítsetek kérlek! Köszi :R

    ...nem mondtuk el, nem hangzott el, mit jelent az Oi! Oi! Oi!...

Új hozzászólás Aktív témák