Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz Pikari #102186 üzenetére

    Fura veled vitázni, amikor te állítasz valamit, akkor értsem meg, meg nem úgy gondoltad, stb. Amikor én állítok valamit ami kicsit is szögletes, akkor azt azonnal kerekre kell reszelni, mert nagyon fontos tárgyi tévedés.
    Ha felrakható bármilyen modern oprendszer régi gépekre, akkor meg mit jönnek a TPM-el? Nem mintha nem tudnám, hogy fel lehet ügyeskedni, azért is írtam oda, hogy HIVATALOSAN, de ezen nagylelkűen átléptél, és ezen fellelkesülve még többen mások is.

    "Windows XP van még, csak épp nincs rajta internet" - igazából úgy, hogy nincs rajta internet, nem lehet rajta játszani, ebből kifolyólag szerintem filmezni sem tud rajta (max ha másik gépen letölti és pendriveon felmásolja), fölmerül bennem a kérdés, hogy valami speciális célfeladaton kívül ugyan vajon mire lehet használni egy ilyen gépet?
    pont ugyanez van még a szeretett Athlon XP-mmel is, netezni nem lehet vele, játszani csak régi játékokat, és bármennyire is szeretném használni napira nem lenne jó ötlet, retrozni persze szép darab. Retro, amikor korabeli oprendszerrel és kiépítéssel a maga idejét vagy pár évvel későbbi feladatokkal tölti ki. A retroba szerintem a régi HW-n kívül beletartozik a régi szoftveres környezet is (vagy legalábbis valami ami nagyon úgy néz ki, most 1-1 modernizált driver vagy ilyesmi belefér), a retro feelinghez szerintem az is elengedhetetlen.
    De az, hogy valaki egy C2D-re felerőltet egy modern rendszert, és azt próbálja meg nagy és mégnagyobb kompromiszumokkal KÉNYSZERBŐL (nem keverendő a kíváncsiságból egy teszt erejéiggel) napi feladatok megoldására használni, az az én szememben pusztán csak sajnálatos nyomor. :(

    "Az megint relatív, hogy kinek mi a sok éves játék" - így van, De ha az említett példánál maradok, C2Q, 8GB RAM, 512MB-os VGA, akkor mindjárt a 2013-as War Thunder. Ugyan azt csinálja mint alapvetően a böngészés, mivel folyamatosan fejlődik, nő a gépigénye is. Emlékszem mikor 4th gen I3-al 8GB RAMmmal és GTX950-el max grafikán 250+ FPS-em volt. Ma ugyanehhez 10th gen I5, 32GB RAM és RXT3060 12GB kell. Ugyanitt megjegyzem, mielőtt belekötnél, hogy a játék 2013-as, de folyamatosan fejlődik, igazából remekül példázza a mindennapi használhatóság tekintetbeni elavulást.
    De hogy az állításom más okból is támadhatatlan legyen : sok olyan játékot tudok felsorolni ami egy C2Q + 8GB RAM + 512MB-os VGA-n még csak el sem indulna, és sokéves cím. Just Cause 3 pl 2015-ből. De jöhetnék az AC sorozattal, vagy a Far Cry 4-el 2014-ből, GTA 5 2015-ből stb. Nekem egy 5-6 éves játék is régi már, de a kedvedért 8-10 éves címeket válogattam, és imádom őket amúgy.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák