Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
baboss
őstag
Sziasztok segítségre lenne szükségem. Alaplap Asus croshair 4 extreme am3. bios frissítéssel (3027) Amd fx 8120 proci van . Eddig szoftveres cpu szorzót állítottam. Azt a tanácsot kaptam ,hogy biosbsan állítsam a szorzót.Ami nem akar menni sehogy nem engedi.
Letöröltem az amd ovre drivert és a alsuite 2 -öt.A biost vissza állítottam alapra.
Extreme tweaker - cpu ratito - auto - kat és nem engedi átállítani.
Tols - gobutton fil - cpu ratit - auto - kat és nem engedi átállítani.
Nem tudom,hogy mit kéne átállítanom,hogy az auto-t át tudjam állítani manuálra,hogy a cpu szorzót tudjam állítani. -
baboss
őstag
Bocsi a bios béta nem tudom,hogy számít e.
-
pilu85
őstag
magyarul 2-3-4 szál= integer magok lekapcsolnak...az alap magok jelét megnöveli... Dirt3 nem használja az integer magokat,ez nem gond. Pl a battlefield 3 meg használja...
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
lee56
őstag
válasz Borokafa #7157 üzenetére
Na várjál csak, még nem próbáltad 16GB rammal
Amúgy nekem sincs gond, a 8-at még szereti a phenom is, lap isAtlantis Azóta nem jött ki újabb BIOS a Sabertoothhoz? Előbb utóbb csak megoldják, addig meg marad az 1333, ha inkább a mennyiség számít (gondolom, mert különben minek vettél volna ennyit )
Igen, ha a ramok jók, akkor szinte biztos hogy a lap, ill. a BIOS-a miatt van ez a hiányosság.
[ Szerkesztve ]
No Comment
-
Atlantis
veterán
Nincs újabb BIOS...én nem akarom tunugolni a RAM-ot, csak a névleges 1600-at vigye...ez olyan nagy elvárás egy (elvileg) minőségi ASUS laptól?
Ha nem lennék lusta átszerelni megint a gépet, eladnám/cserélném ezt a lapot...attól félek, hogy a proci is menne vele, mert úgy AMD szinten kezdek mérges lenni, ugyanis a VGA driverük is a hulladék kategóriába tartozik.>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
lee56
őstag
válasz Atlantis #7161 üzenetére
Csak aztán meg ne bánd nV se ír mindíg hibátlan drivert
És ahhoz képest hogy a gyárilag 1066-os ddr2-es kingmaxok egykor még a 800MHz-et is csak a gyárinál több feszültséggel vitték stabilan, szerintem még egész jól állszMellesleg ekkora mennyiségnél lehetnek stabilitási gondok, amikre általában elég a kicsit több feszültség. De az hogy egy méregdrága Crosshair 4-5 lapban hibátlanul megy 16GB is (már amelyikben nem hibás épp a RAM slot ), a csak nagyon drága kategóriás Sabertoothban viszont nem, arról meg az asust kéne megkérdezni
No Comment
-
-
akela91
addikt
-
Alister71
nagyúr
válasz Lavidaloka #7164 üzenetére
A GTA4-el pont az a gond, hogy nem terheli kellőképp a procit. Egy 4 magos procinak alig mennek alatta a magjai, mert totál szarul van írva a játék.
Alister from Hell
-
DeadMeat
nagyúr
Észrevettétek, hogy egy magot terhelve kevesebb feszt ad a lap a procinak, mint ha teljesen le van terhelve?Pl 1 mag leterhelve 1,168V kap, mind a hatot 1,181-198V kap a cpu.Jól van ez így, vagy valami bug?
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
AusWolf
őstag
válasz DeadMeat #7167 üzenetére
Ezt én is megfigyeltem már, de szerintem ez teljesen rendben van, mivel a magok órajelei is külön vannak szabályozva.
Más dolog: Hallottam, hogy az FX-eknek spéci Windows frissítések kellenek a terhelés helyes elosztásához. Pontosan melyek ezek a frissítések? A Windows update letölti őket magától?
Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.
-
Asbee
veterán
Ma feltettem a már nem beta bios-t. LLC nincs továbbra sem, még mindig alapban kevesebb feszt ad a lap ahogy adok neki + feszt, viszont a dropp megszűnt. 1,275-ös alapfesszel 4.0 ghz stabil. 2 óra prime alatt 48 fok fölé nem ment, játékok alatt se volt gond.
Aki brockent használ neki max terhelésen mennyit pörög a venti? Mert nálam felmegy azonnal 1100-re. Nem mintha hangos lenne, játék alatt vga úgy is elnyomja, csak lehet fölöslegesen pörög szinte maxon, főleg ha max temp 71 C.
[ Szerkesztve ]
-
frescho
addikt
Nem tudom mennyire OFF, de nincs mas otletem, ahova hirtelen fordulhatnek: FX-6100-as skalazodas meresehez keresnek lelkes embert, aki nem retten meg mas-mas CPU beallitasok mellett megismetelt tesztektol.
https://frescho.hu
-
lapartman
tag
Van valakinek FX-8120-a HD7870 mellett? Ha igen, dobna pár játék/teszteredményt?
-
baboss
őstag
-
baboss
őstag
Kezd a hócipőm tele lenni az egésszel van egy GIGABITE GA-990FXA-UD5 lapom talonba ,ha nem tudom ezt a cpu szorzót beállítani visszarakom a gépbe.
-
lapartman
tag
Tudom, csak arra várok, Windows 8-ban hátha erősebb lesz az FX-8120. Youtubon nézek videókat, valakinek van FX-8120/7870 konfigja, és több FPS-t produkál ugyan olyan felbontáson/grafikán, mint egy 2500k 7870 mellett, tesztek meg nem ezt mondják...
-
lapartman
tag
Hát újakba hozza, de régebbiekben nem nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
Alister71
nagyúr
Megnéztem az F1 2011-et is: beállítások, eredmény. Elég szépen hajtja a magokat játék közben. Ami vicc, hogy a menübe a 4-dik mag parkol.
Ugyan úgy le van minden offolva, mint a dirt3 esetében, hogy a vga limit esete még csak fel se merülhessen.[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
-
frescho
addikt
Cinebench x64 single es multi core teszt alap orajelen kikapcsolt turbo mellett:
1 modullal
3 modullal, modulonkent 1 maggal
3 modullal, modulonkent 2 maggalturboval:
3 modullal, modulonkent 2 maggal
+1 tuningolt (mondjuk 4GHz)
Ugyanez BF3-ra, de elso korben mar ez is jo lenne.
[ Szerkesztve ]
https://frescho.hu
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- E-book olvasók
- Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Apple notebookok
- Okos Otthon / Smart Home
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- Intel I7 13700K 16mag/24szál - Új, Tesztelt - Eladó! 108.000.-
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó! 82.000.-
- AMD Ryzen 5 3600
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs