Új hozzászólás Aktív témák

  • Razermazer

    őstag

    Sziasztok

    Noh, gépbe belekerült tegnap az 5800k, már este be is lőttem, tényleg gyerekjáték a tuning, az intel mindenféle beállításához képest. Sok sallang kikapcsol és mehet is neki. Azt hiszem sikerült,egy gyengébb darabot kifognom, 41x-val, 4100-on bios beállítás szerint 1,3875voltal stabil, ez az érték terhelés hatására droppol 1,336-ra.
    3.800-on 1.2500-el beéri, ami droppol 1.21-re, 4000-en 1.3-alatt és droppol 1.25-re.

    Memória nem téma, miután a procit belőttem, csak az időzítéseket állítottam lazára, adtam neki 1.65v-ot, 2133-ra beállítottam és megy(2400-at is megpróbáljuk, mert miért ne, hiszen arra van hitelesítve a team ram). Itt a kérdésem, mennyit adjak az északi hídnak, most 1.300v van beállítva, lehet lejjebb menni ekkora memóriasebességnél vagy maradjon?.

    Természetesen stabil vele, én ráengendtem az amd overdrive progit 50 percig, ahogy láttam memóriát is tesztel bár nem sokat, este óta nem fagyott semmi. Milyen egyéb memóriatesztelő program van, ami csak a ramot nyúzza? ajánljatok valamit.

    Más kérdés, ti hogy állítottátok be az északi híd szorzóját? mert én hagytam ahogy ő akarja 9x-en 1800mhz-en biosban ezt az értéket adja, az aida 18x-nak írja 4100mhz-es procinál, de a sebesség 1800mhz szintén.
    Esetleg, lehet ennek a variálásával lejjebb tornászni a proci feszültséget is? Load line calibration? igazán nálam annyit lehet állítani, hogy auto vagy 1-2 mag, asrock mini itx fm2a85x.

    Következő meglátás, az 5700-as proci egy jó ki igásló, de tényleg annak ajánlom, aki nem akar semmilyen beállítással szórakozni, mert nem is lehet. A memóriákat sem kezelte rendesen, 1866-ot nyögve nyelve vitte csak. Htpc-be ideális és megfelelő ramokkal, ramhúzás szinte kizárt nála.
    Hiperérzékeny mindenre, ezt egyáltalán nem tapasztaltam az 5800k-nál, szóval tényleg kellemes darab..

    Miután szépen beállítottam minden visszatettem a cool n quiet-et a c6-ot és a application control-t
    Így csak akkor megy a proci 4100-on ha kell különben 1.3-on,1.8-on vagy 2000mhz-en kolbászol.
    Ezt ugye én döntöm el és ez nagyon tetszik :K csúszkával úgy állítom ahogy nekem kell.

    Jah igen, van igazán értelme a gpu tuningnak? mivel a ramom bírja a 2133-at? mennyit lehet adni neki, amit simán visz? mekkora feszültség kell ilyenkor az északi hídnak? én nem szeretek semmit túlfeszelni, mindent kitesztelek a legoptimálisabbra, ahol már stabil és nincs eszetlenül feszelve.
    Az energiagazdálkodási módszerek a gpu-t is visszaveszik ha nem kell a kraft ugye? Mert most gyári értékkel azt teszi de tuningnál is ez a helyzet?
    Na a lényeg meg lemarad mivel teszteljem a gpu-t?

    Válaszaitokat előre is megköszönöm :R

    Hopp ez jó hosszú lett ;)

    [ Szerkesztve ]

    Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"

Új hozzászólás Aktív témák