Új hozzászólás Aktív témák

  • emvy

    nagyúr

    válasz attiati #7305 üzenetére

    Nekem az a velemenyem, hogy az IT altalaban rendkivul szar melo, ha nem szereted kifejezetten. Ha konkret otlet kell, akkor pl. az mondanam, hogy a szabalyozasok (regulaciok) implementalasaban kezdhetnel peldaul dolgozni, mert ott fel lehet szedni a technikai tudast, csomo domen tudasra van szukseg es az automatizalas eleg alacsony szinten all. Amit ne kezdj el: algoritmikus kereskedes, HFT.

    A lenyeg szerintem, hogy ne egy menetben dontsd el, hogy mit akarsz csinalni, nincs erre recept. Csinalj meg egy Coursera tanfolyamot algoritmusok/programozas temakoreben. Az is fontos, hogy ne higgy azoknak, akik szerint nem is erdemes elkezdeni, stb. -- a lenyeg az, hogy tudd automatizalni azt, amikor adatokkal kell dolgoznod. Ez nem IT. IT-s ne legyel, ha nem kifejezetten az erdekel, de ettol meg programozni megtanulhatsz. Pelda: parom termeszettudos, de tobb kodot ir, mint en (aki IT-ben dolgozik), mert irtozatos mennyisegu adatot kell feldolgoznia, szimulaciokat kell csinalnia, etc. Szoval nezd meg, hogy a te erdeklodesi teruleteden mik azok a feladatok, ahol sok az adat.

    Java programozast meg egyeb marhasagokat felejtsd el, neked nem az a lenyeg, hogy az idei design patternt ismerd, hanem hogy ha valami gazdasagi/penzugyi problemat meg akarsz oldani, akkor tudd algoritmizalni. Ha Excelben el tudsz vele indulni, mar az is jo. Onnantol lehet tolni a Mathematica-t, R-t, Matlabot, Pythont, ami jolesik.

    [ Szerkesztve ]

    while (!sleep) sheep++;

Új hozzászólás Aktív témák