Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz nyunyu #17510 üzenetére

    nem értitek.
    akkor van excel, ha valaki belefeccöli a melót, hogy a beérkezett jelentkezésekből egyesével kiszedegesse az adatokat és csináljon belőle egy excelt.
    mondok egy példát, pár éve igaz volt, és most megint afelé haladunk, hogy újra igaz lesz:
    Feladsz egy álláshirdetést. Bejön 200 jelentkezés. Nincs rendes informatikai támogatásod.
    Találomra megnyitsz pár emailt és amelyikben fancy cv van, azt elolvasod. látsz pár szimpatikusat, kiválasztasz belőle 3-at, behívod, egy megfelelt, felveszed. A fő taszkodat végrehajtottad, ember aláírta a szerződést, jön dolgozni. Ekkor két választási lehetőséged van:
    1. fél-egy napnyi munkával megnyitod a maradék 190 jelentkezést is, és egyesével kimásolgatod a neveket, címeket egy excelbe, majd az excelből csinálsz egy körlevelet, hogy bocs, nem te.
    2. hagyod az egészet a francba, és csinálod a többi dolgodat, ami egyébként is ráégett a körmödre, mert a toborzás plusz feladat volt.

    szerinted melyiket csinálja a cégek többsége?

    ezen csak úgy lehet segíteni, ha ráveszed a jelentkezőket, hogy elektronikusan feldolgozható adatbázisba saját kis kezével vigyen be minden fontosabb adatot. ezt úgy hívják, hogy karrierportál. ott a lemondó levél tényleg megoldható lenne egy klikkel, ott tényleg szégyen, ha nem csinálják.

    hidd el nekem: nincs excel.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák