Hirdetés
- Cyberpunk 2077
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5 Pro teszt
- War Thunder - MMO Combat Game
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Hosszabb bemutatót kapott az Indiana Jones and the Great Circle
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Marvel Rivals - Középpontban Moon Knight
- Automobilista 2
- Marvel Snap
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz R2Bazsi15 #19863 üzenetére
Nem akarok nagyon kötözködni,de a második blogban képekkel együtt van leírás.Ha az alapján sem megy,akkor neki se ess,mert alapból tégla lesz a telód..
Idézet a blogból:
Clockwork recoverybe bootolás: (windows alatt)
Szükséges hozzá:
1Db OT995 ( ), adatkábel,fastbootos mappa ,driverek,amit az OTU program telepít fel, és természetesen kell a recovery file, ami img kiterjesztésben van.Első lépésként a fastbootos mappát csomagoljuk ki valahova.Egyszerűség kedvéért én a C: meghajtóra írom/oda csomagoltam ki a saját gépemen is.Második lépésként telepítsük fel az otu programot a driverek miatt.
Én speciel ezután a saját telefonomat egyből rádugtam az usb kábelen keresztül a gépre,hogy a driverek fennt legyenek.Elsőnek simán,működő rendszerrel(a telefont normál,bekapcsolt gb rendszerrel),majd utána a telefont kikapcsoltam és download módban( hangerő le+bekapcsoló gomb nyomva tartása,rezzenés után a bekapcsolót elengedve,de a hang le gombot még 4-5mp-ig nyomva tartva ) raktam a gépre,hogy az ekkor szükséges driverek is fennt legyenek.Amikor a driverek működtek,akkor a telefonom kikapcsoltam.(akku ki).Harmadik lépésként a recovery file-t be kell másolni a fastbootos mappába.Ezt én úgy oldottam meg,hogy a recovery-machfix-20120609.img file-t átneveztem ics.img-re(mivel a GB és az ICS romok majdnem 100%-a ezzel telepíthető), a cwm_cocktail_cyanogenmod_20121019.img -t meg cm10.img-re neveztem,ez meg értelemszerűen a cyanogenmod romokhoz kell(plusz az ICS v1.x verziókhoz).
Ha az előkészületekkel megvagyunk, akkor jöhet a bootolás(igény szerint akár a flashelés):
Windowsban indítsuk el a terminált. Win7-nél pl start/futtatás és oda a cmd
Itt már egyszerűbb dolgunk lesz.El kell dönteni,hogy csak bootolunk, vagy flashelünk recoveryt.
Ha bootolni akarunk ,akkor ezt kell beírni:
fastboot boot xxxx.img
Ha flashelni akarunk, akkor meg ezt:
fastboot flash recovery xxxx.img
Mielőtt erre a parancsra entert nyomnánk, a telefont download módban a pc-re kell dugni az usb kábellel.Ezt már több helyen is írtam,hogy hogyan.
Akinek felkiáltójeles droid van/volt a telefonján, annak is download módba kéne varázsolni a telefont(99%-ban ez a gombokkal megy,hacsak az akkut ki nem nyírta az illető..).
Ha a gép felismerte a telefont, akkor mehet a bootolásra/flashelésre az enter.
Normál esetben a telefon reagál a parancsra és vagy bebootol clockworkbe,vagy a pc kiírja,hogy flashing done és akkor rendben minden.
Személy szerint nem szeretem csesztetni a gyári recovery particiót, ezért én -ha csak lehet. akkor -bebootolom a cwm-et.Iván: Bent van a gyári romokban az összefoglalóban.
[ Szerkesztve ]
-
bigman001
tag
Hozz Létre kézzel a számítogépen egy clockworkmod / backup mappát a backup mappába a zip romot kicsomagolod igy ezt a clockworkmod /backup/ és a rom pl 2012.08.06 átmásolod az sd kártyára. Ez azért kell hogy a gyári romokat vissza tudd tenni! Telepítése: recovery 5 ös a megfelelö formázás után backup and restore és a restore menüpont alól telepíted! A CM 10 az zip és nem gyári rom azt zipként telepíted a recovery 5 össel persze a megfelelő formázás után!
Alcatel-OT-995 A màgikus V60O-O GB boot loader!
-
Kovbob
senior tag
CWM 6-ot itt találod. CWM indítása: teló kikapcsolt állapotában nyomod a hengerő le+bekapcs gombot az első rezzenésig, majd rákötöd pc-re és elindítod a már kitömörített CWM_6_20130615 mappán belül a "fastboot load.bat" filet. Romot úgy tudsz telepíteni hogy rá teszed a romot az sd kártyára, cwm-ben wipe data, cache majd install zip from sd card és kiválasztod a romot.
Backupot meg bigman001 leírása alapján tudsz vissza rakni.
[ Szerkesztve ]
-
kgymac
őstag
Ennek az oldalnak a tetején katt az "Összefoglaló"-ra.
Megkeres az oldalon "Recorvery használata:"
az ott leírtak használata. A recovery-t (ami cwm reco) nem feltétlenül kell telepíteni, elég ha bebootolsz. Le van írva, hogy hogyan.
Ha sikerült bebootolni, készíts mentést a rendszeredről. Terminal-t nem javaslom, ha csak nem akarsz téglagyári melós lenni, de az amúgy is a recovery (CWM recovery) égetéséhez van.
"A következőképpen tudsz backupot késziteni:" itt van leírva a mentési folyamat. Legalább 2GB hely legyen az sd kártyán, de javasolt inkább egy teljesen üres. Én pl. egy régebbi 16gb-osat használok, csak rom mentésre/telepítésre. Mentéskor elkészül a kártyára egy könyvtár, amiből a cwm recovery dolgozik. Ebbe kell belemásolni azt a romot, amit telepíteni akarsz dátum formájú könyvtárat vár, mintaként a mentéskor készített könyvtár szolgálhat.
Ha CM-et vagy más egyedi romot akarsz telepíteni, a "Backup visszaállítása:"-ban találod a leírását (+ lásd előző rész könyvtár minta részét.
Ha vissza akarsz állni a saját romra, csak a mentés könyvtáradat kell kiválasztani (már ha megfogadod a tanácsot és mentesz). Ha nincs mentésed, jön az idegeskedés, hogy melyik romot tegyem fel... Ezt inkább ne, mindenképpen mentsd le a rendszered.
Kivonatosan ennyi. Fakirr1 blogjában bővebben is megtalálod.[ Szerkesztve ]
-
kgymac
őstag
válasz R2Bazsi15 #19880 üzenetére
De nagy dolog. Főleg elsőre. Azért is érdemes elolvasni a leírást, akár többször is, mint egyszer hibásan sütni. Intő példaként nézz be egyszer az android dual sim topicba (más, mtk-s rendszer, nincs fastboot, így csak égetni lehet a cwm recovery-t), tele van preloader-t sütő user(error)-ral. Pedig szinte mindegyik leírásban szerepel, hogy csak a recovery előtt legyen pipa égetéskor...
-
Milestone2
nagyúr
válasz R2Bazsi15 #19906 üzenetére
Nem teljesen értem amit írsz...
Ha szar az USB kábel, az gond. Cseréld ki.
De mit húzol le? És miért? Míg fel nem ment az új ROM a betöltött CWM alól, nem hiszem hogy le szabad húzni a kábelvégről a telefont...vagy mit értesz ez alatt: "de ha kihúzom a gépről megszakad"...???
Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...
-
Milestone2
nagyúr
válasz R2Bazsi15 #19934 üzenetére
Mire gondolsz?
Ha csinálsz előtte egy backup-ot, minden megmarad, bármikor vissza tudod állítani.
Ha arra, hogy újra kell-e telepítened minden programot, akkor sajnos igen.
Szerintem nem lehet áthozni...Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...
-
Milestone2
nagyúr
válasz R2Bazsi15 #19934 üzenetére
Ha csinálsz a jelenlegi rendszeredről egy CWM mentést, akkor
a Nandroid Manager programmal (érdemes megvenni, hasznos, ráadásul csak a fizetősben lehet mindent átmenteni egy előző mentésből)
a következőket tudod átmenteni a custom ROM-ba:
-Restore Apps+Data (még sosem próbáltam)
-Restore Text Messages (állandóan használom, működik)
-Restore Call logs (nem használtam)
-Restore Wifi access Points (állandóan használom, nem kell a wifi jelszavakat újra beírni, átszívja)
-Restore Bluetooth pairings (nem használtam még)
-Restore User Wrord Dictionary (nem használtam még)
-Restore Browser Data (nem használtam)
-Restore Home Screen (nem használtam)amint látod, elég sok adatot meg lehet menteni.
És úgy gondolom, ha az általam használt 2 funkció működik, akkor a többi miért ne működne?Ha működik az Apps+Data átszívás, akkor ez neked megoldás lehet!
[ Szerkesztve ]
Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...
-
helixP
nagyúr
válasz R2Bazsi15 #20013 üzenetére
Onnantól kezdve, hogy a CWM-ben vagy, nem kell az USB. Én mindig leszedem, miután már látom a kis kalapot, meg a kék betűket. Kapásból. És így backupolok, restore-olok, mindent USB-nélkül csinálok. 10 perce is így.
mercurytopaz: Szerintem, ha van szabadideje, tuti ezen agyal És majd egyszer csak bedobja minden előzmény nélkül, hogy kész a javítás, letölthető a szokott helyről.
[ Szerkesztve ]
-
helixP
nagyúr
válasz R2Bazsi15 #20018 üzenetére
Ott helyben, a CWM-ben tudod mountolni az SD-t? Meg tudod nézni CWM-alatt.
Mért az 5.5-öt akarod feltenni, amikor abból 5.8 is volt...? Egyébként igen, felteheted. De amíg nem tudsz backupolni, szerintem ne Romolj.
Még egy dolog: ha 5 percen belül vagy, kérlek ne írj új Hsz.-t, hanem fűzd hozzá az előzőhöz, mert töredezik a topic. Köszi.
ViCk980: Mármint restart előtt egy akksi ki-be...? Ennyi...? Ez nem tudom, mit tudott változtatni a dolgon...
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz R2Bazsi15 #20042 üzenetére
Bagyusz ujabb cm10.x -ei 5.5-el is felmennek,vagy az oldalán van az általa készített cwm6. Javaslom előtte a format system,cache,data és egyebeket.. persze nem kötelező,de biztos aki rendőr
Keep: Ment privi A kamera messze jobb volt gb alatt,azért gondoltam egy ilyen hülyeséget,hogy azt nem kéne frissíteni..
[ Szerkesztve ]
-
bigman001
tag
válasz R2Bazsi15 #20052 üzenetére
Figyelem! Elgépelés esetén a telefont szélsőséges esetben téglázhatod is!!
Letöltöd ezt.
Kicsomagolod a rar-t
Másold a recovery.img-t a memóriakártyára, töltsd le PlayStore-ból a Terminal Emulator-t és írd bele ezeket:
su
dd if=/sdcard/recovery.img of=/dev/block/mmcblk0p18
reboot recoveryVagy ha felflasheled Próbáld ki hangerő fel tartod és a bekapcsológomb
De rootolni kéne löbb
Most jön az hogy mi a root igaz??
[ Szerkesztve ]
Alcatel-OT-995 A màgikus V60O-O GB boot loader!
-
-
törölt tag
válasz R2Bazsi15 #20068 üzenetére
10.1 vagy a 10.2? Utóbbira "panaszkodnak" a kollégák,ha jól értelmezem..
Keep: fel kéne törni a szerverüket.. Gyakorlatilag ha jól olvastam a neten,akkor ZTE felől semmit nem lehet várni és ez még több is,mint amit adni akarnak..
Bazsi: vagyunk így egy páran..
Keeperv85 ( 20072) Hol tartasz a kernellel? És a feltöréssel?
[ Szerkesztve ]
-
helixP
nagyúr
-
bagyusz
őstag
válasz R2Bazsi15 #20509 üzenetére
Már pedig 2gb-s nand flash van benne, de ebből csak 1gb-t tudsz csak applikáció telepítésre használni.(egy átlag embernek szerintem bőven elég). Újra méretezni meg nem lehet, illetve igen, de ahhoz már egy power user kell.
1GB Data ide telepednek az appok
256mb a system partíció amin csücsül az "android os egyik része".
300mb a cusptack partíció amin az "android os második fele" van.
200mb cache partíció ide kerülnek a temp fájlok
50mb FAT partíció Itt lakik az amss.mbn ami teló lelke szinte, főként a RádióFrekvenicás modulokért felel.
5mb recovery Ha már telepítettél romot akkor tudod mi az
5mb boot ez tartalmazza kernel, ramdisk párostHa csak ezeket össze adom akkor 816mb lesz vége, de ezek mellett még van egy pár kisebb partíció.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz R2Bazsi15 #20641 üzenetére
Ments le a kártyáról mindent pc-re,majd formázd le a telóval.. Hátha.. Esetleg nem lehet,hogy fake a kártya?
Big: ezzel csak azt írtad le,amit a gugli fordító lenyomott Hidd el,hogy amit lehetett,azt kipróbáltunk..
Ha felflasheled az update-et,akkor a patchelés nem fut le. Eredmény: teló tégla. Ha hozzányúlsz az amss-hez patchelés nélkül,ugyanaz. Ha cseréled a file-okat,akkor a többi file,rilek egyebek a régi rendszert akarná keresni. Eredmény : tégla..
Soroljam még?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest