Új hozzászólás Aktív témák

  • BonFire

    veterán

    válasz hólabda #15420 üzenetére

    „Ha leveszem a takarító progit, elviszi a másik ps-t is? Másként kérdezem, mennyire takarít?”

    A takarító program azt takarítja le, amire te utasítod. Azt mondtad, új Photoshopot szeretnél telepíteni (de nem megy) ezért használod a régit. Erre javasoltam én, hogy akkor uccu, szedd le a régit (Revo Uninstaller, CCleaner, RegScanner, kigyomlál, levakart rendszert újraindít stb). A saját beállításaidat amúgy is külön mappában javallott tartani, ecseteket, gradienteket, swatch-okat, mert minden új telepítésnél ezek borulnak különben. Mondjuk tartani a vincseszteren egy Install mappát, és abba rakni ezeket a cuccokat. Nekem is úgy van évek óta.

    Tehát ha uninstallálod a Photoshopot, akkor értelemszerűen a Photoshop lekerül a gépedről, és tehetsz fel újat, bár nem zárja ki egymást két eltérő verzió megléte sem. (Nekem a múltkori cirkusz óta még mindig fent van a CS is meg a CS6 is és elférnek egymás mellett.) De nálad valószínűleg összeakadnak a dolgok, azért nem boldogul a telepítő.

    Vagy már kevesli az XP-t, és ideje lenne nyugdíjba küldeni. Szerezz be egy 64 bites Windows 7-et (a 8 még nem eléggé kiforrott), egyre nagyobb lesz a szakadék az XP és az újabban megjelenő programok között. Nem beszélve a 32 bit memóriakorlátairól, ami ugye, mint tudjuk, a Photoshopnak sosem elég. Nekem a 2008-as notim jobban hasít Win7-tel, mint XP-vel anno. XP-nek abban az egy esetben van létjogosultsága, ha olyan öreg a gép, hogy nem írtak hozzá 7-es drivert. Ha van hozzá minden driver, nincs ok rá, hogy még mindig az XP-t használd. Úgyis csak a szopás van vele, és egyre több szopás lesz.

    A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

Új hozzászólás Aktív témák