Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
Lehet, hogy már említve volt előzőleg a topicban, de nem találom.
Ha villám jön be elektromos hálózaton, és tönkrevág ezt-azt, köztük a laptopot is, arra érvényes az Acer garanciája? Villámvédett a tápegységük?
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
Beni2360
félisten
Egy laptopban villámvédett tápegység? Ugye nem komolyan kérdezted. Még egy komoly tápegységnél is kérdéses.
A nyáron az udvaron egy 100 éves eperfába csapott és nyírt ketté, majd a mellékágon 12 méterre levő AVR és projektor ami éppen dolgozott halt meg. Mindenképpen biztosítás kell és a villámcsapás ebben filléres tétel Egy évre fizettem kb 20 E Ft és most a biztosító majd fél millát kifizetett és egyben küldte az évfordulóra a felbontási értesítést.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
chakany
tag
Sziasztok!
Kollégám vásárolt egy új Acer Predator Helios 300 - PH315-53-770D-t. Van lehetőség arra, hogy hálózati töltő nélkül ne essen vissza a játék teljesítmény? Tudom, hogy hamar lemerül így, de akkor is... Pl. tesójának akarta mutatni mit tud a gép amíg kiment az erkélyre egy cigire, lehúzta a töltőt és máris nevetségesen nézett ki a játék.
Biosban vagy bármiben nem lehet ezt beállítani.Köszönöm!
-
Beni2360
félisten
Évfordulóra nem kell indok úgy ahogyan nekem se kell.
De nem gond kötöttem másik biztosítóval szinte ugyan azért a pénzért.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
szucstom
őstag
-
coco2
őstag
Azon gondolkodom, hogy amit mi "magyar billentyűzet"-nek hívunk, az biztosan csak nekünk egyedi? Németek / Szlovákok / akárkik nem pont ugyan ilyen billentyűzetet használnak? Egyáltalán mi lehet a valós szakmai neve a billentyűzet típusnak?
És amiért gondolkodom rajta. Ha magyar boltokban csak túlárazott és silány minőséget találok, mennyi gyakorlati realitás lehet benne akár +szállítást fizetni más országból, de akkor is máshonnét vásárolni? Egész biztos kajak kötve vagyok magyarországi kereskedőkhöz, ha magyar billentyűzettel akarok vásárolni?
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy bugyuta kérdést engednék el.
Itt van ez a konfig.
[link]
A demonstrációs képeken egy "toll" van implementálva az érintő funkciók bemutatására. Ugye ez csak illusztráció?
Lehet ezt rendesen ujjakkal tapicskolni, amikor ki van hajtva tablet módba? Ugye?
Nem nagyon vágom ezt a tablet+notebook szegmenst.
Köszi előre is. -
coco2
őstag
válasz #63718632 #34464 üzenetére
Ergonómiailag nincsen egyben a cucc. Még ha lehet is használni, ha nagyon akarod, nem egy szerethető valami. Szóval a kérdés, hogy kényszerítve vagy-e rá, hogy arra olyasmit használj? Az alternatíva egy android tablet.
-
aram01
nagyúr
Sziasztok vettem egy acer spin1 notit de az előző tulaj nem mondta hogy jelszóval van zárolva a Windows. Őt meg egyszerűen nem érem el. Be tudok lépni valahogy?
koszonom uraimIsten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
coco2
őstag
válasz aram01 #34466 üzenetére
Legjobb lenne kivárni, míg el tudod tőle kérni. Egy win újratelepítésnek akadhatnak problémái a már háttértárolón lévő anyag elérését illetően. De ha nem gond, hogy mindent törölsz, az windows újratelepítéssel megoldható. Elvileg a win kulcs flash-ben van, az újratelepítés nem fogja kérni. Mond a telepítőnek, hogy hdd wipe, clean install. Win 10 installhoz készíteni kellene egy install pen drive-ot, MS oldalon találod a teendőket.
-
coco2
őstag
Most érkeztem előző laptop generációkról, ahol a fejhallgató és mikrofon kimenetek még külön voltak - a mostanin meg ez az integrált dolog van, és szenvedek vele. Valami tanács lenne jó.
Amikor bedugom az elosztó kábelt, felpattan az ablak, hogy mit csatlakoztattam. Hangszóró, mikrofon, fejhallgató, vonali kimenet, kihangosító - ezeket kínálja. Hát én egy kábelt csatlakoztattam, konkrétan ilyet, mert a mikis fejhallgatón külön van a fejhallgató sztereo dugója, meg külön a mikrofoné, és azt szeretném csatlakoztatni. Kiválasztom a fejhallgatót, és a füles része megy rendesen, de a miki nem. Nézem vezérlőpult / hangok alatt a sávon a visszajelzést, kocogtatom a mikit, és semmi. A mikit nem akarja mikinek kezelni.
Hogyan szokás ezeken az integrált csatikon külön fejhallgatót meg külön mikrofont egyszerre életre kelteni?
-
Liquid Snake
aktív tag
Sziasztok!
Áprilisban vásároltam Telekomtól ezt a laptopot [ACER ASPIRE A315-34-P75H].
Két kérdésem van.
1: T-home oldalán azt írják hogy bővíthető a ram. Mert a 4Gb ram az alaplapban van solderezve.
2: A második kérdésem pedig elveszítem a garanciát ha megnyitom a gép alját?Válaszokat előre is köszönöm!!
[ Szerkesztve ]
A Hideo Kojima Game
-
szucstom
őstag
válasz Liquid Snake #34470 üzenetére
Ha nincs rajta külsérelmi nyom, nem lesz bajod. Én is magam bővítettem. Használj gitárpengetőt, vagy hasonlót a szétpattintáshoz
PS4 ID: Z0D14C_1990; Manjaro KDE
-
Beni2360
félisten
válasz szucstom #34471 üzenetére
Ha nincs rajta külsérelmi nyom, nem lesz bajod. Ha ezt olvasom mindig felötlik a kérdés ha véletlenül egy 2mm-s karc keletkezik az alsó fed lapon milyen garancia ugrik? Mivel fizikai sérülésre amúgy sincs garancia.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
coco2
őstag
válasz Liquid Snake #34470 üzenetére
A memóriát illetően én ezt találtam, úgyhogy a garancián aggódásod lehetségesen szükségtelen.
-
Liquid Snake
aktív tag
Köszönöm szépen a segítséget. Vmelyik héten majd megnézem mi takar gép belseje
A Hideo Kojima Game
-
coco2
őstag
Kihangosító tippet köszönöm, így már működik a mikis füles.
Gyártási szám nyomozások..
Acer community-től megkérdeztem, hogyan van az, hogy gyári számok gyári oldalon azt mondják, nem ismerik a terméket? Válasz képpen adtak nekem tippet, mit ellenőrizzek, és az került elő, hogy S/N és SNID normál esetben nem lehetne nagyon különböző, de ami laptopot vettem, azon mégis eltérnek. Megkérdezték tőlem, talán bizony átalakított / felújított vagy miféle a laptop - hát tudtommal vadi újnak kellene lennie. Leguccsó post-ban kértek tőlem bios információs képernyő fotót. Természetesen el tudom küldeni, csak jó lenne biztosan tudnom, hogy azt a halom id-t egy rakáson (hdd hw id, s/n, uuid) nem lehet-e valami kellemetlenkedésre / visszaélésre felhasználni.
A kérdés. Felküldhetek bios information tab fotót nyilvános lapra para nélkül, vagy egy kicsit ciki lehet, ha valaki trollkodni akar azokkal az id-kkal / képernyő fotóval?
-
coco2
őstag
válasz Liquid Snake #34474 üzenetére
Csak jelzés gyanánt. Ha 4 gb van abban a gépben, a mai win10 világban az csak akkor elég, ha egyszerre 1 programot tartasz nyitva, és a memory swap miatt akkor is erősen lassúak lesznek a dolgok. Én voltam 4 giga rammal szerelt laptopon, pláne 28 mikronos 15w-os procija volt (kb az a teljesítmény, mint az n5000-es proci abban a laptopban), és azzal win 10 alatt még privát szerveren wow pandariát is játszottam (igaz néha 0.1 fps-re lassult a játék 40 raideres world boss killeken pld). Szóval tudom azokról a gépekről, hogy lehet éppen használni. Viszont mindig mindennel 5-10-20 másodperc extra időt vesz el az életemből pld jobb klikk menü megnyitásánál, vagy egy újabb chrome tab nyitásával, ami összességében egész napi használatnál összeadva már nagyon sok idő. És az róluk az aftermath. Ha bármi munkához is kell, szerintem ahhoz gyenge lesz. Valamennyit segít, ha kikapcsolod a vírusírtót. És igen, +4 giga ram sokat tudna dobni rajta, ha van benne extra slot. A neten fellelhető anyag szerint lehetségesen nincsen olyanja, de tényleg az a biztos, ha megnézed
-
coco2
őstag
válasz Liquid Snake #34478 üzenetére
Néha biza lecsukja az appokat a kevés ram, meg az is szokása, hogy klikkentesz valamire, aztán nem indul el. Mert nem Az mind ram hiány. Win 7 ilyesmit még nem csinált. Win 10 már csinál.
-
Beni2360
félisten
válasz Liquid Snake #34481 üzenetére
Nekem is egy slott van de a géppel kapott 4 GB fixen van beépítve.
És mellette van egy üres slot amibe lehet bővíteni.
Nincs az alján két ablakszerű kivágás amit egy -egy csavar tart ott lehet HDD-t és RAM-t bővíteni minden engedély nélkül.
De a linkelt oldalon ez olvasható: Vagyis nincs pótlásra lehetőség.
Expansions: 0 Socket(s) Memory
1 Socket(s) SDXC
Le kell boxolni a Tkommal.
De felteszel egy AIDA 64-t és az megmutatja mi van benne szétszedés nélkül.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Liquid Snake #34483 üzenetére
Elvileg bővíthető, ha jól tudom garivesztés nélkül pakolhatsz bele ramot. Az én Aspire 5-ösömön van szerelőablak. Alaplapra forrasztott 4GB ram van nekem, és 1 slot amibe rakhattam ramot. Típusjelzés alapján nézd meg youtube-on hogyan kell szétszedni és ott hány slot van benne. tána már tudsz gondolkodni mennyi ramot akarsz bele venni.
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * Új Kyson 128GB pendrive * adatlapomon
-
Tewe013
őstag
válasz Liquid Snake #34483 üzenetére
99%, h bővíthető.
-
Beni2360
félisten
válasz Liquid Snake #34485 üzenetére
Az Aidan ne azt nézd, hogy meddig fogad hanem, hogy hány slott van benne?
Első kép össz mem 8 GB Alaplapon 4 GB beforrasztva
Második kép egy slot amiben a + 4 GB RAM van. és ha ott nincs semmi neked akkor ott a hely a bővítésére.
Harmadik kép ami benne van Azért a benne levő RAM tulajdonságát írd fel, hogy ugyan olyat vegyél.
Hát nálad le kell az egész hátlapot szedni. De nem egy ördöngösség.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
coco2
őstag
válasz #63718632 #34486 üzenetére
Szerintem a tabletre vonatkozó utalás inkább arra szólt, hogy az ismerősödnek talán normális gép normális hálózata is kell, meg olyasmik. Arra találták ki, hogy tabletet csak távoli terminálnak használni. Például van bérelt szervered a neten, fut rajta egy win 10, és fel van rá rakva pld tightvnc (az ingyenes, van logme in is, ha havonta megér +4k huf-ot, nem szokták kérni), androidon meg vnc viewer. Távoli asztalon bármikor elérheted a gépet, ami a háttérben addig is csinálja a feldolgozásokat, amikor az androidot kikapcsolod, vagy megszakad a vonaton a wifi, vagy valami. A távoli asztalt természetesen nem üzemszerű munkához találták ki, de néha nagyon handy tud lenni.
-
frissadam
csendes újonc
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni. Acer nitro5 A515-52 I5-8300H GTX1050 8Gb RAM
Csinál olyat Flight Simulator 2020 közben (grafika nincs maxon, nyilt alig beépitett területen 20fps-el megy), hogy nagyobb városok felett elkezdi a GPU és a CPU frekvenciáját elvenni. GPU 1750/130 mhz CPU 2250/830mhz. Felváltva veszi el egyiket másikat és folymatosan megakad a játÉk miatta. Kb 1sec megy 1sec CPU-off 1sec megy 1sec GPU off afterburner 1-2 fps-t ir gép memoria 7,1Gb használ ilyenkor... Ez azert érdekes mert RDRII is megviselte a gÉpet volt hogy 8-10 fps-el futott "olyan" grafikai helyzetben, viszont a játÉk nem akadt meg csak lelassult. Egyszerüen a Flightsimulator kezeli igy a hardvert? Van hogy a Metro is mekadak egy pillanatra GPU 130mhz helyzetben ugyan igy. Metrot már vittem végig a gépen ugyan ezzel a grafikai beállitással és Vsync-el 30fps-el akadás nélkül szépen futott. Most került fel a legujabb driver. Nem változtatott a dolgon. Mitöl lehet ez? Találkozott valaki ilyennel? -
frissadam
csendes újonc
Köszönöm! Mit lehet kezdeni a dologgal? Teljesitmeny centrikus energia modban van a laptop. Hardwerek monitorozásábol semmi extra magas érték nem látszik. CPU turbo ki van kapcsolva GPU gyári driver szerint müködik nincs OC. Hőfokok 60-65 C. Esetleg lehet valahol valami alacsonyabb energetikai biztonsági szint beállitva amit elérve igy reagál?
-
Szotyi222
aktív tag
Mik a tapasztalatok ez ilyen gépekről.
https://hardverapro.hu/apro/uj_bontatlan_acer_predator_helios_300_ph315-53-72d/hsz_1-50.htmlhttps://hardverapro.hu/apro/acer_predator_helios_300_ph_317-53-73g1/hsz_1-50.html
15" vagy a 17" éri meg jobban.
COD ot viszi e mindegyik?
-
Beni2360
félisten
válasz Szotyi222 #34494 üzenetére
Ha nem haragszol egy videót ajánlanék figyelmedbe: Linkelés a topikban.
Neked is könnyeb ezt követni meg nekünk is megnyitni.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
frissadam
csendes újonc
Hi!
Közben porbálom felderiteni a throttling problémát. "GPU no load limit" érték változásakor throttlingol a gép. Semmi más érték nem jelez mikor megakad. Se power se thermal limit. Érdekes , hogy ha vissza veszek a grafikán akkor is csinálja a throttlingolást. Wot-nál pedig nem venni észre semmit. Ott jol müködik. Ha kikapcsolom az UHD620 procis gpu-t akkor eleve nem tud többet a rendszer 5-fps-nél hiba aktiv a GTX1050...Hogy reagál a laptop ha nem megfelelö a töltö kapacitása? Itt az áramerösségére gondolok, ha amperban nem elég erős a töltő az okozhat e ilyet? A töltő gyári a géphez vásárolt 1 éves kb...
-
MrPetya19
addikt
Ha az új gép hibás akkor garancia vagy inkább elállás a vásárlástól a jobb megoldás?
,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
arni536
újonc
Sziasztok!
Olyan problémám lenne ,van 1 Helios 500 RX Vega 56 kártyával.Egy ideje azt csinálja hogy kb 1 hét után a netes és steam videok (You tube ,Twich...stb videok belassulnak de csak a kép a hang az folyamatos.Probáltam már szinte az összes Adrenalint 2019 és 2020-t is és az összes drivert is hozzá,amit az Acer vagy az AMD oldalon találtam ill.probáltam már Radeon Cleaner-el is.Ráadásul ilyenkor már a Radeon szoftvert se lehet megnyítni,de ha újrarakom az Adrenalint,akkor megint működik kb 1 hétig.Utána a lentebb látható hibaüzenetet dobja.
Válaszokat előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Elektromos autók - motorok
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Facebook és Messenger
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Overwatch 2
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest