Új hozzászólás Aktív témák

  • TazLeacher

    nagyúr

    Kellemes vasárnap reggelt mindenkinek. Gondoltam megosztom veletek a tegnap előtt történteket. Minden nap ugyan arra járok haza esténkén (10 óra után) a szitu szinte minden nap ugyan az, csak tegnap előtt egy rendőr is "belekveredett" a szituba.

    Helyszín a pesti alsórakpart, Erzsébet híd és Lánchíd közti kb. 2-300m-es szakasza. 2 sáv halad a Lánchíd, egy az ellenkező irányba, a két irány között záróvonal van. A kedves Taxisok előszeretettel parkolnak ezen szakaszon ott, ahol akarnak. Ha rádudálsz, egy "Ku*va anyád!" kíséretében szintén ráfekszik a dudára. Mivel nagyon ráértem, csináltam Paint-ben egy rajzot, mely csak az álló, éppen parkoló autókat ábrázolja:

    Én a Lánchíd felé haladtam, kedves taxisunk épp előttem parkolt le a jobb szélső sávban. Ekkor még nem láttam, hogy prá méterrel előttem rendőri igazoltatás zajlik. Jó látható, hogy a szemből érkezők (egysávos!) utját jelentősen gátolják az ott szintén parkoló taxisok, amit nem lehet máshogy kikerülni, mint a záróvonal átlépésvel. Miután megláttam az épp igazoltató rendőrt, szépen beálltam mögé, és megkérdeztem, hogy ugyan nem godolja-e, hogy az, amipár méterrel arrébb zajlik, kicsi "zavarja a közlekedést". Válasz:
    -Ha azzal foglalkoznék, hogy kit mi zavar, akkor akár az is zavarhatna, hogy ön most épp itt van.
    -Akkor, ha jól értelmezem, kedves taxisokra nem vonatkoznak a szabályok?
    Erre csönd, nem tudott mit mondani...mondom:
    -Köszönöm szépen, ennyi lett volna. Akkor lehet inkább velük kéne fogalkozni, és nem a szabályosan közlekedőket cseszegetni.

    Megjegyzem, 2 nappal elötte igazoltattak, nem csináltam semmit, 50-es táblánál 50-el, bekötve, minden rendben. Nem is volt gond, de cseszegetni kellett.

    És, csak, hogy még jobb legyen, tegnap este:
    Buda, Hegyalja út, este 22:25. Nézem, dugó van...mondom, dugó ilyenkor? Feljebb érve kiderült, hogy egy rendőrautó áll a külső sávban elakadás jelzővel, közvetlenül egy üres parkoló mellett (gondolom nem volt kedve beparkolni), sofőr benn. Mindez egy éjjel-nappali ABC előtt közvetlenül, ahol pntosan tudom, hogy törzsvendégek a rendőrök. Beugrott valami kajért, és nehogymá' beparkoljon...sajnos későn jutott eszembe, pedig szívesen kiszálltam volna, és megkérdeztem volna, hogy segíthetek-e, hiszen látom lerobbant az autó...

Új hozzászólás Aktív témák