Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    Végre megjött nekem is tegnap az Oculusom, nem fogadtam volna rá nagy összegben januárban hogy eddig kell várnom, de így jött ki, ez van :)

    Viszont van egy kis szívás a GPU környékén, alapvetően lehet hogy a releváns Nvidiás topicban kéne feltennem a kérdést, de lehet hogy lesz itt is aki vágja: szóval MSI 970 Gaming 4G + Asus Z97-AR alaplap.

    Eddig HDMI-n használtam vele egy Dell monitort. Most ugye szüksége volt a Riftnek a HDMI-re, ezért bekötöttem a monitort egy DP kábellel, mindezt on-the-fly, azaz futott a Win10 miközben átdugtam a kábeleket. Nem is volt semmi gond, hajnalig tesztelgettem a HMD-t, jókat játszottam, aztán shutdown. Reggel kapcsoltam volna be a gépet, és nem adott a DP porton jelet a monitornak. További aggodalomra okot adó jelenség: kb fél perc után ki is kapcsolt az alaplap, majd újra be, és ezt csinálja loopolva. Kihúztam a Riftet, bedugtam a monitor HDMI-jét, és továbbra sem változott a helyzet, egészen addig ameddig a DP-t ki nem húztam a kártyából. Ekkor megoldódott a dolog, és ment a HDMI-n a monitor ahogy régen is. Ha pedig már fut az OS, akkor a fent említett kábelcserével ad képet a kártya DP-n a monitornak, és a HDMI-be dugott Rift is üzemel.

    Látott már valaki ilyet? Mi lehet a megoldás? Tudom, hogy DVI is játszhat a Riftnek egy átalakítóval, de alapvetően inkább szeretném megoldani úgy a dolgot ahogy az illik, szóval monitor DP-n, Rift HDMI-n. Egyrészt mert érdekel hogy mi a franc baja van, másrészt meg menjen már normálisan a DP port...

Új hozzászólás Aktív témák