Új hozzászólás Aktív témák

  • Heavyrain

    őstag

    válasz ferkoboy #1625 üzenetére

    Direkt nem részleteztem,hogy mit jelent a "javíthatatlanul tönkrement",mert inkább a tönkretettem jobban illene rá.

    Már egy ideje használom a szemüveget. Egyszerű,szimpla fekete műanyagkeretes,15 ezres kategória,de eddig a célnak megfelelt. Ma,ahogyan felemeltem az asztalról,egyszerűen leesett a szára, (valószínüleg annak köszönhetően,hogy korábban azon a részen eléggé megnyomódott egy utazás közben). Két rész lett:
    -Szár,benne egy lyuk
    -Keret többi része,ahol illeszkedni kell,ott egy kis fél centi hosszú kiálló cuccal.

    Gondoltam,semmi baj,megoldom magam. Csepegtettem egy kis pillanatragasztót az apró lyukba,majd beletoltam,a kis kiálló pöcköt. Így pont ott volt,ahol eredetileg is lennie kéne. Ezzel így nem is lett volna baj,de a száradás után észrevettem,hogy nem kellett volna teljesen betolni,és nagyjából egy 1.5 mm-t kijebb kéne húzni....az apró lyukból,amibe az általam ismert legerősebb pillantragasztóval bombabiztosan beragasztottam.
    Miután fogóval szenvedtem vele,de úgy sem sikerült kihúzni,elkeseredettségemben,azt a részt beáztattam körömlakklemosóba,ugyanis,az feloldja a pillanatragasztót. A lyuk viszont annyira le volt zárva,az előzőleg behelyezett pöcökkel,hogy nem tudott befolyni oda a körömlakklemosó,és nem tudta feloldani a pillanatragasztót....a körülötte lévő műanyagot viszont igen,ami teljesen eldeformálódott :(((

    Ha sikerülne kihúznom a kis pöcköt,talán még használható lenne,de a pillanatragasztó nem engedi. (Az eldeformálódás meg csak a belső oldalon történt,amit meg más úgy sem lát,engem meg nem zavar)
    Ha elvittem volna egy szakemberhez,vagy jobban megvizsgáltam volna a másik oldalon,mielőtt betolom, akkor most valószínüleg újra lenne egy teljesen jó keretem,de így nem maradt más választásom,minthogy vegyek két új szárat.

    -Csak úgy venni egy szárat hülyeség. Stimmelnie kell több méretnek.
    Természetesen helyben kipróbálnám.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák