Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ayg0
senior tag
üdv
luci telepítésben tudna valaki segíteni? bamba módon nem olvastam utána, hogy az openwrt-nek nincs grafikus kezelőfelület, az installációs útmutató pedig nekem, mint laikusnak kínai.
ha jól vettem ki, egyes firmwareknél alapból integrálva van a webconf, de nálam nem tudom mi a helyzet. egy tl-wa701nd-re pakoltam fel az openwrt-t, egészen friss a cucc.előre is köszönöm!
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
-
Ayg0
senior tag
hogy deríthetem ki, hogy az enyémben van e? ha nincs, hogyan tudom telepíteni?
az nem működött, hogy böngészőből próbáltam csatlakozni; csak puttyval tudtam kapcsolódni, de abban szerintem egyet értünk, hogy egy laikusnak a konzol nem túl felhasználóbarát felület...[ Szerkesztve ]
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
-
Ayg0
senior tag
végre volt időm próbálkozni: [link]
ennél se volt eredmény: [link]
mint látható sikerült loginolni, tehát jók a hálózati beállítások, de valami mégse kóser... a routeren (amihez az ap csatlakozik) van net. mit csinálok rosszul?
[ Szerkesztve ]
-
Ayg0
senior tag
úgy se jobb, konkrétan semmi nem történik, csak nyugtázza.
ahogy linkeltem, azt írja arra, hogy rossz cím...
esetleg egy gyors távsegítség megoldható?
[ Szerkesztve ]
-
Ayg0
senior tag
válasz vargalex #105 üzenetére
üdv
a laptoppal tudtam mindent (router, ap, google) pingelni, tehát nem a beállításokkal lehet baj.
azt nem mondtam még, hogy openwrt-re a gyári webes felületről frissítettem. ez nem probléma?[ Szerkesztve ]
-
Ayg0
senior tag
a primary és a secondary dns címekre gondolsz? ha igen, azok autora vannak állítva és mindekettőben ott az ip. nem hiszem, hogy ez a hiba forrása, mert semmilyen más programmal (főként böngésző) nem volt még címfordítási probléma.
[ Szerkesztve ]
-
Ayg0
senior tag
bambano, dash: hogy kell megnézni a tartalmát?
DSN beállítások: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Ayg0
senior tag
#113-ra?
bár ha ennyi macera van vele, lehet célszerűbb lenne 5 perc alatt lezavarni egy távvezérléses beállítást...
[ Szerkesztve ]
-
Ayg0
senior tag
na, kiderítettem, hogy kell megnézni, de csak ennyi van benne:
ez mit is jelent? hogy a címfordítót a 127.0.0.1 alatt keresi? ezt kellene átírni?
[ Szerkesztve ]
-
Ayg0
senior tag
Sziasztok!
Egy WR701ND v1 típusú AP-re évekkel ezelőtt megpróbáltam felrakni az OpenWRT-t, szerintem sikerült is, de grafikus felület hiányában megállt a tudomány. Most úgy hozta a sors, hogy szükségem lenne az eszközre, ezért segítséget kérek a hozzáértőktől, hogy leheljek bele életet.
A putty és az eszközhöz tartozó legújabb .bin is le van töltve. Innentől hogyan tovább?Előre is köszönöm!
-
Ayg0
senior tag
válasz krealon #7713 üzenetére
Köszönöm, de félreértettél: nem a gyárit szeretném visszaállítani, hanem az OpenWRT-t frissíteni és ezzel használni. Kiderítettem, hogy jelenleg 12.09 r29697 van rajta, és ezt szeretném 15.05 updatelni..
Digi. Az AP nem csatlakozik nethez, mert laptop (amivel heggeszteném a firmware-t) eldobja a netet (wifi) amint LAN-on keresztül csatlakoztatom az eszközt. Akkor is kellene net, ha már lehúztam a frissítő firmware-t? (openwrt-ar71xx-generic-tl-wa701n-v1-squashfs-sysupgrade.bin)
[ Szerkesztve ]
-
Ayg0
senior tag
válasz krealon #7719 üzenetére
A leírásod alapján eljutottam a wget parancsos részig, de az alábbi hibaüzenet érkezett rá:
wget: can't connect to remote host (192.168.56.1): Network is unreachable
Olyasmit olvastam egy fórumon, hogy default gateway paraméter probléma. Mivel a gépen fut a HFS, gondolom a hálókártyája lesz az átjáró. Vagy az AP? Hogy van ez? Ha módosítani kell az értéket, hogy tudom megnézni előtte, hogy mi van most beállítva?
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows és Ubisoft+ Cassics előfizetés szoftvercsomag (INTEL promóció)
- Grand theft auto 2 Pc ( Gta 2)
- Grand theft auto - San andreas ( + térkép)
- Assassin's Creed Shadows és Ubisoft+ Classics 6 hónapos előfizetés egyben (promókód)
- Microsoft 365 Personal (QQ2-01744) - 1 éves előfizetés BONTATLAN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest