Új hozzászólás Aktív témák

  • SteveBeard

    senior tag

    válasz vargalex #17114 üzenetére

    Szia!

    Köszönöm!
    Samba
    Sajnos ez sem segített és szokás szerint megint egy amatőr hibát vétettem.
    Minden beállítás jó volt, az elérési út is rendben, csak névnek ugyanazt adtam meg, mint elérési útnak. Például, ha /mnt/sda3 helyett csak sda3-at adtam meg névnek egyből jó lett :W

    Wiregard
    Itt is leírom, hogy mi volt a baj.
    Valószínű rögtön az elején a szerver részt jól állítottam be, de ott elég egyszerű a leírás.
    A peer beállításnál jöttek a gondok, ahol nekem nem volt egyértelmű, hogy mit hova kell írni. Pl. a fene gondolta volna, hogy az Endpoint a hálózatom külső ip címét takarja. Ráadásul az oktató videóban egy 192.168.x.x ip címet ad meg, ami számomra nem nyilvánvaló, hogy egy külső ip cím. Na mindegy, mert túl sok variációs lehetőség nincs, ettől még sikerülni kellett volna.
    Az amatőr hiba az volt, hogy mikor a routeren a peer beállításait módosítottam, majd "mentés, alkalmazás" , akkor nem indítottam újra a hálozatot és ezért a Wireguard Status-nál a peer bállításainál nem módosult a Public Key. Így természetesen én a rossz kulcsot másoltam át. Mikor erre rájöttem azonnak működött minden, további eszközöket is azonnal tudtam társítani.

    Most, hogy már majdnem működik minden, (transmission van hátra) még van egy kérdésem, hátha ebben tud valaki segíteni.
    A Wireguard már simán csatlakozik, router webes felületét is elérem, még a router előtt levő, mobil netes routert is tudnám konfigurálni, ha szükségem lenne rá.
    De pl. a wifin csatlakozó nyomtatót, vagy Chromecast ezközt nem tudom használni, nem látja a telefonom. A Wireguard vpn a 192.168.5.1 ip címen figyel a router ip címe 192.168.9.1 és a mobilnetes router a 192.168.8.1 ip címet kapta, bár ez most szerintem nem oszt nem szoroz.
    Ebben kérnék segítséget, ha lenne rá valakinek ideje.

    [ Szerkesztve ]

    Steve

Új hozzászólás Aktív témák