Új hozzászólás Aktív témák

  • Czo

    őstag

    válasz -Skylake- #40244 üzenetére

    Nem ugyonarrol beszelunk.

    Amikor bepipalasra kerul valahol, hogy jelszo elmentese, akkor a login nevu keychainbe (ami be lehet mapelve az iCloud Keychainbe helyzettol fuggoen), elmentodik a jelszo, a tulajdonosa (az a folyamat, aki elmentette) pedig kap hozza jogosultsagot. Igy ugyonaz a komponens, a jovoben el tudja kerni azt a jelszot. A login keychaineded nyitja a rendszer, az user login pillanataban, igy nem kell kulon kinyitni, amikor peldaul a Safari kitolt egy jelszot, vagy amikor a Safari elment oda egy jelszot.

    Ha a login keychain es az user jelszava szetcsuszik, akkor szokott megszunni az automata keychain nyitas, akkor van olyan, hogy a legelso automata kitoltes alkalmaval, a rendszer bekeri a login keychain jelszavat es elvegzi a nyitast.

    Amikor te, mint felhasznalo elinditod a keychain access appot, a akkor, az app a baloldali reszen mutatja, hogy mik azok a keychainek, amik nyitva vannak (nyitott lakat) es mik azok, amik zarva vannak (zart lakat). Default allapotban, a login nyitott ilyenkor, a System pedig zart. Amikor te, mint felhasznlo meg akarsz nezni egy jelszot, ebbol az iranybol, akkor el fogja kerni az adott keychain jelszavat.

Új hozzászólás Aktív témák