Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz Balli #21994 üzenetére

    "elég jól vágta a dolgokat ezeket mondta (plusz még csomó mást amit nemigazán értettem"

    Pedig jó lenne ha tudnád mit mondott pontosan, mert a bökkenő ebben a dologban szokott rejleni. Az Apple ugyanis speciális HDD-ket használ, amikben van egy hőmérő szenzor. Nyilván ilyen SSD-t nem fogsz tudni venni (az Applenek sincs egyébként). Van pár cég, aki foglalkozik spéci kábelek gyártásával, ahol maga a kábel tartalmazza a szenzort, ezáltal "átveri" az imac ide kapcsolódó rendszerét (SMC). Ha ennek a beszerelése nem történik meg, akkor folyamatos hw fault lesz az eredmény, és 100%-on pörgő/süvöltő ventik. Bizonyos szervizek ezt a dolgot úgy "oldják meg", hogy telepítenek egy sw-t, ami manuálisan helyre rakja a ventiket. A gép viszont ettől meg nem fog átmenni a AHT-n (apple hardware test), illetve egy esetleges Bootcampes Windows esetén szophatsz tovább a mindenféle csodaszoftverekkel.

    A másik probléma, hogy a te imaced előlapja már ragasztott. Namost ezt vagy sikerül le/felrakniuk úgy, hogy ne legyen nyoma, vagy nem. Persze nyilván azt fogják mondani hogy óó persze, 100-ból 100-nál tökéletesen sikerül mindig. De azért csak óvatosan, mert ha mégsem így lesz, akkor buktad a garit. BTW gari: nyilván mikor gariztatni akarod, akkor újra le kell melegíteni róla az üveget, visszarakni a gyári HDD-t, majd visszaragasztani az üveget.

    Egyeszerü mi? :))

    Én pl magamnak oldottam meg, saját építésű szenzorkábellel, de az egyel régebbi iMac volt, ahol még nem integrálták bele a sata kábelbe ezt a faszságot, így házilag is meg tudtam partizánkodni egy 20Ft-os tranzisztorral, meg pár madzaggal.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák