Új hozzászólás Aktív témák

  • ViZion

    félisten

    válasz atesss #11028 üzenetére

    Bocs, hogy beleugatok...
    Új laptopra XP-t (~10 éves OS!) rakni barbárság, ne lepődj meg ha egy halom cucc nem fog működni normálisan. Pl. SATA HDD-t át kell állítanod IDE-re az XP telepítéshez, pedig W7 és linux símán kezeli AHCI-ben is. Persze lehet a SATA drivert integrálni az XP telepítőbe, vagy USB floppyzást is ki lehet próbálni... de nekem ennyit nem érne meg az tuti.

    Ha van W7-ed, akkor minek XP??? Abban is lehet futtatni XP kompatibilis módban programokat, sőt lehet teljes értékű XP-t is, és van még virtuális gép is mint lehetőség... Natív XP telepítés szvsz a legrosszab lehetőség -kivéve ha olyan spéci programokra van szükség, amit sem az XP mód, sem a virtuális gép nem old meg.

    XP nincs, nyertél 20 GB-ot, Win 7 64 bit felprogramozva, játékok nélkül símán elfér egy 40 GB-os partíción (kis hegesztéssel kevesebben is, de annyit nem ér). Ez legyen az első telepítéskor. Linux rendben van, annyit tennék hozzá, ha hibernálni akarsz, akkor a swapnak legalább akkora hely kell, mint a fizikai ram mérete.

    Előre nem kell particionálni, felrakod a W7-et, az csinál magának C:-t és egy rendszernek fentartott kis rejtett partíciót, a többi formázatlan marad. Utána majd a mint telepítővel kialakítod az üres részen ami kell. W7 elég bugyuta particionálásban (bár elődjeinél fényévekkel jobb), ha win alatt akarsz partíciókat szerkesztgetni, akkor keress erre célszoftvert (pl. Paragon partition manager, Easeus partition master).

    Linuxban a Gparted lassabb (a win-es progikhoz képest), de mindent megcsinál, hiba, adatvesztés még nálam ezzel nem volt. Az XP az IE 6-el együtt a múlt, nem kellene már használni: lassú, egy komplett biztonsági rés az egész. Mielőtt belevágsz, olvass utána (előre), hogy ne tolj ki magaddal. :K

    Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

Új hozzászólás Aktív témák