Aktív témák

  • koncsik

    MODERÁTOR

    #60739 Ringman continued
    Egy kísérleti COVID-19-gyógyszer megelőzésre és terápiára is alkalmas lehet (Reuters)

    Egy kísérleti gyógyszer, amelyet az orrüregbe való permetezésre terveztek, egy egereken végzett vizsgálat szerint alkalmas a COVID-19-fertőzés megelőzésére és kezelésére is, legalábbis a koronavírus bizonyos változatai esetén. Az N-0385 nevű szer a fertőzés előtt beadva gátolta a vírus bejutását az egerek sejtjeibe, amikor pedig a fertőzés után 12 órával adták be, megakadályozta, hogy az egerek súlyosan megbetegedjenek – jelentették a New York állambeli Ithacában található Cornell Egyetem kutatói a Nature című szaklapban.
    Az N-0385 egy kis molekula, amely gátolja a TMPRSS2 nevű enzimet. A koronavírus egyes változatai – az omikron nem – a TMPRSS2-t és a sejtfelszínen lévő ACE2 fehérjét használják arra, hogy a sejtmembránhoz kapcsolódjanak és a sejt belsejébe juttassák a genetikai anyagukat.
    Az N-0385, amelyet csak néhány napi adagban adnának, „egyszerűbben és olcsóbban gyártható nagy mennyiségben, mint a COVID-19 más típusú gyógyszerei, például a monoklonális antitestek" – mondta Hector Aguilar-Carreno, a tanulmány vezetője egy nyilatkozatban.
    A jelenlegi vizsgálatban a gyógyszert a vírus eredeti változata és a delta-változat ellen tesztelték, az omikron ellen azonban nem.
    A kaliforniai székhelyű EBVIA Therapeutics Inc. közölte, hogy forrásokat gyűjt az N-0385 humán vizsgálataihoz, a gyógyszerfejlesztéshez, a formulázáshoz és a tömeggyártáshoz. Amennyiben a klinikai vizsgálatok megerősítik a biztonságosságát és hatékonyságát, az N-0385 más vírusellenes gyógyszerekkel történő kombinált adása segíthet csökkenteni a terápiarezisztens mutációk kialakulásának kockázatát – mondta a kutatócsoport.
    Forrás: Medscape.com

    [ Szerkesztve ]

    Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

Aktív témák