Új hozzászólás Aktív témák

  • Csatravi

    senior tag

    Nyunyóka meg a játszóterek. [link] (Blikk)
    Müller Cecíliához ez a kérdés érkezett:

    "Ahogy jön a jó idő, egyre nagyobb lesz a tömeg játszótereken, mire figyeljenek a szülők? Mi az elvárás az önkormányzatok felé a játszóterek fertőtlenítésére?

    "Alig várjuk már a jó időt, a friss levegőt, a napsütést, nagy szüksége van rá mindenkinek, a gyermekeknek, a szülőknek egyaránt - kezdte Müller válaszában, majd hozzátette, azt javasolja, hogy a játszótereken a homokot mindenképpen cseréljék ki. Korábban arról beszéltünk, hogy ez fertőző környezetként nem jön szóba, azonban azok a homokozók, melyek nem voltak télen letakarva, azok szennyeződhettek - tette hozzá. A homokozókat fel szokták ásni és a nap UV-ja elegendő szokott lenni a fertőtlenítéshez, de most azt javasolja, hogy az idén inkább cseréljék a homokot.

    Kiemelte, hogy fontos az, hogy csakis egészséges gyermek és egészséges szülő menjen be a játszótérre, legyen egyfajta létszám limit is, hogy a gyerekek között is meglegyen a szükséges távolság. A játékokat is le kell fertőtleníteni, először vízzel mossuk le, aztán vírusölő szert tartalmazó kendővel is töröljük át - javasolta a tisztifőorvos. Nyitás előtt a játszótéren takarítás ajánlott, és a fenntartót tisztelettel megkérte arra, hogy napjában többször takarítsák a játszótéren található eszközöket, játékokat, amiket a gyerekek többször megfognak."

    Aláhúzás tőlem.

    Nyunyóka nem tudja, hogy a homokozóban eddig cserélni kellett volna a homokot minden évben, na nem a koronavírus miatt hanem a kutya és macskaszar miatt. Eddig sem volt elég hogy beássuk az állati ürüléket, hogy ne látszódjon. A koronavírus meg eddig sem játszott a homokozóban.
    A játszótér fertőtlenítés ötlete meg nem tudom kitől ered de minimum Nobel díjat érdemel. De azért majd közöljék vele, hogy a fertőtlenítés addig tartott míg az első gyermek oda nem ért a játszótérre. Arról nem is beszélve, hogy mi az hogy nyitás előtt? Nálunk egyetlen egy játszótér kivételével mind nyitott, szabad bejárású játszótér.

Új hozzászólás Aktív témák