Új hozzászólás Aktív témák

  • Stanlee

    őstag

    válasz t72killer #78322 üzenetére

    A Pfizer gyartokapacitas telepitese nem erdekli az EU-t.

    Jelenleg Biontech/Pfizer oltoanyagot EU-ban Puurs-ban gyartanak, innen kapott az EU. A Pfizer amerikai gyaraibol nem hoztak Europaba oltoanyagot, csak innen vittek oda.

    A kovetkezo helyeken fogjak termelni a Bionetch/Pfizer oltoanyagat:

    1. Marburg, Nemetorszag: Bionetch sajat tulajdonaban levo gyar. A heten kapta meg az osszes engedelyt a gyartas megkezdesehez. Evi 600 millio adag. Gyartas kezdese: februar vege. Ehhez is adta a penzt a nemet allam. Az eredeti 1,2 milliard/ev gyartasi kapacitasban ez az uzem nem szerepelt.

    2. Halle, Nemetorszag: Baxter. Bergyarto, a Pfizerrel kotott szerzodes alapjan gyart, osszesen evi 600 millio adagot. Gyartas kezedese: februar vege, marcius eleje. Ez volt betervezve, mint masodik gyartoheyl Puurs utan, de a Biontech az osszel a Sanofi-tol megvette a marburgi gyarat es ezaltal tudtak novelni a gyartasi kapacitasokat.

    Az egesz export korlatozas nem tortent volna meg ha az AstraZeneca nem veszi fel a penzt az EU-tol uj gyartasi kapacitasok kiepitesere, es utana onhatalmulag nem dont ugy hogy EU lekakkantva magasrol, termelek EU-n kivuli exportra, a kis hulye unionak meg nem adok szinte semmit.

    “Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

Új hozzászólás Aktív témák