Új hozzászólás Aktív témák

  • VinoRosso

    veterán

    válasz envagyok #7612 üzenetére

    Szerintem nem az összegen múlik. Maszkból sincs elég pedig az nem 30 milliárd. Pénz van, csak kínálat nincs, mert mindenhol akkora az igény jelenleg amit nem tudnak kielégíteni. Nem csak itt nem tudnak venni hanem a nálunknál fejlettebb országokban sem.

    10000 lélegeztetőgépre meg normál körülmények közt nem lenne szükség. Ha épp nem lenne járvány és vennénk 10k lélegeztetőgépet, amiből csak 200 van használatban akkor meg azon menne a sírás-rívás, hogy miért vettünk 9800 felesleges gépet és kinek érte ez meg.

    Sajnos ez egy katasztrófahelyzet, és ilyenre nem lehet felkészülni. Ez olyan mintha rekord mennyiségű eső esne és elvinné Budapestet az ár, és azon lamentálnál,hogy miért nem építettek magasabb gátakat a stadionok helyett.

    Erre egyetlen megoldás van, kell egy erős állami szektor a nemzetgazdaságban olyan vállalatokkal, amik az ország alapellátását képesek biztosítani, és elég flexibilisek ahhoz, hogy vészhelyzetben át tudjanak állni (adott esetben akár veszteséges ,űködés mellett is) az alaptevékenységüktől eltérő feladatokra, pl hirtelen nagy mennyiségű homokzsákokat gyártani, lőszert, maszkot, konténerházakat, vagy ami épp szükséges.
    Csak itt az EU-nál kezdődik a probléma, mert az EU-s versenyjog nem teszi lehetővé azt a hátszelet, ami ehhez kellene.

Új hozzászólás Aktív témák